börjen

Medlem
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by börjen

 1. Chrome envisas ju med flaggor över tabbarna, något som jag inte vill ha, och det går inte att välja bort det heller. Hittar bara andras frustration över samma sak när jag söker. Någon som vet nån lösning eller förslag till ändring om en vill fortsätta använda Chrome?
 2. Hej och god fortsättning. Tack för hjälp, men chattade med Google och det går inte att chromecasta en mobil chrome-sida utan att spegla enheten. Så nu vet vi det. Förhoppningsvis kommer det en Cineasterna-app till Android också framöver.
 3. Ja, googlat på ämnet och kollat den länken. Den är ju också inne på att spegla Android-mobilen, men det jag skulle vara mest hjälpt av är som det var förr - när Chrome hade "Casta till..." bland menyerna. Nån som vet om det finns nåt tillägg eller liknande att installera?
 4. Efterfrågade app hos Cineasterna, men de säger att det ska gå att se deras filmer med Chromecast ändå. Bara spela filmen i Chrome på en Android-tfn och sen klicka cast-knappen. Men hittar ingen sådan. Går iofs att spegla enheten, men som jag förstått det används Chromecast bäst nuförtiden med en app (Svt play, Youtube osv). Eller har jag fel?
 5. Använder Chrome och Gmail och blir galen på den adress-ruta som börjat poppa upp och ligger kvar när en försöker läsa mailet. Nån mer borde tycka detta är störande och har hittat en lösning?
 6. Tack för era svar. Det är väl upp till mig som konsument och vad jag köper också. Tror min nästa tfn blir nån gammal Nokia eller nåt.
 7. Min erfarenhet av uppdateringar är att de bara strular till och segar ner användarflödet. Mest ändrade färger och typsnitt, "bättre säkerhet" slängs in för att du ska säga ja. Det ska uppdateras oftare och oftare, passar bra in i tiden med mer och mer försäljning. Det gör inte din dator bättre, men det går snabbare tills du måste köpa en ny. Fått bekräftelse på det här mönstret från folk i branschen, att det inte går att stänga av uppdateringar är också talande. Eller har jag fel? Gällde "mer data = segare mjukvara" mer förr? Motbevisa mig gärna. Och finns det något tips på hur stänga av uppdateringsförfrågningar i både Windows 10 och Android 9?
 8. Tack för svar. Frågade en datorförsäljare vad som så snabbt gör Pc-datorer omoderna och sega. Han svarade Windows update. Samtidigt tycker jag att uppdateringar borde vara till för att göra datorn bättre och snabbare... Därför jag tog upp frågan.
 9. Tack för svar. Det var nån återställning jag gjorde där enda alternativet på skärmen var att skaffa Microsoft-konto, kanske beror på var återställningen påbörjas. Just nu är det dock inloggningsskärmen efter viloläge som jag inte kommer ifrån? Och en fråga till: alla uppdateringar windows vill göra gör datorn bara mer och mer seg? Tog chansen att inte starta ny tråd med ny liten fråga...
 10. Har en ny laptop. Fick tbx datorn efter reparation men nu känns den lite seg och konstig. Kan det vara för att "administratör" är enda kontot? Meningen att ny användare ska läggas till och att Win 10 då blir snabbare och smidigare? Finns det vid återställning något sätt att inte behöva skapa ett Microsoft-konto?
 11. Ok, så då kommer jag heller inte märka skillnaden mellan en i7-6500U och en i7-7500U om jag köper en sån här http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ipad-surfplatta/LE80TY0055MX/lenovo-yoga-710-2-i-1-14-signature-edition-silver vid allmänt surfande och skrivande?
 12. Har en i7 idag o byggde den datorn 2011 med tanke på avancerad bildredigering, men det var då. Vet att det låter lite overkill med min jakt på i7 men hört o läst på många ställen nu att i7 alltid e bättre. Hittade ett demoex o ett par tusen i rabatt på en Lenovo 710 med i7 så det blir nog den.
 13. Tack för svar. Ja, allt rör ju på sig i framtiden - både ev användningsområden och mjukvarukrav. Vill ha dörrarna öppna för bildredigerande och betalar gärna lite extra för lite extra snabbhet. Det är isf värmen - ju bättre processor ju mer energi, men jämför isf i5 o i7 o då verkar skillnaden marginell? Om jag t ex jämför i5-6200U och i7-6500U?
 14. Vill ha nyare svar än vad jag kunde hitta i valet mellan i5 o i7. Mest vanligt datoranvändande med skrivande och surfande, inget spelande och medie-redigerande vad jag vet nu. Samtidigt vill jag ha en framtidssäker, snabb och tyst dator. Men i7 drar mer värme och energi? Kollar på Lenovos Yoga-varianter, gillar egentligen inte Lenovo men de verkar mest prisvärda. Gärna nåt tips också om att jag både söker lätt och snabb dator, tittat på plattor men svårt o hitta bra tangentbord och få samma datorkänsla?
 15. Står inför ytterligheterna att vilja ha en snabb och lätt dator med hdmi-utgång. Var innne på en mer 2 in 1 bärbar, men nu såg jag att plattor har möjligheten att med adapter få hdmi. Även t ex Lenovos 14" Yoga-modeller behöver ju adapter från micro-hdmi. Hur mycket förlorar jag i kvalitet när det gäller adapter micro-hdmi till stor hdmi? Ännu sämre kvalitet med en hdmi-adapter för mobil och surfplatta? Vill annars ha en snabb framtidssäker dator med tangentbord för allmänt arbete, men lockad av vad en plattas lätthet här. Förslag på vad jag ska väga över på? Behöver bli mer mobil i hemmet, börjat få ont i axlar. Så gärna ergonomiska tips på mus och tangentbord också
 16. Tack, fick tag i en 7m hdmi, dock den billigaste köpt för 5-6 år sedan. Är den då inte high speed? Går det att se/avgöra på nåt sätt vad det är för sorts modell och hastighet? Och är det så att Hdmi-kablar är bakåt-kompatibla men inte framåt-kompatibla?
 17. Använder 10 år gammal stereo och projektor, bra grejer iofs, men vilken roll spelar prisskillnaden vid köp av en 7 meters Hdmi-kabel? På gång att köpa den billigaste, men hört att dyrare likadan kabel ger lite bättre kvalitet. Samtidigt att den skillnaden inte syns och mest handlar om olika tillverkare emellan. Vad säger ni?
 18. Hur länge kan jag då använda en win 10-installation på ett usb - för all framtid?
 19. Ja, flyttat över de appar som går till SD-kort. Men det är ju fortfarande en del som ligger kvar på själva datorn, så datorn varnar fortfarande för lite minne. Fick rådet att ominstallera, så det får nog bli nästa steg om jag inte slänger datorn innan dess.
 20. Ok, tack för tips. Men verkar inte finnas något program eller lista som direkt kan peka på onödig programvara? Och nån som vet om jag t ex ominstallerar Facebook-appen - blir det då nån "bas-app" som ska uppdateras eller en app inkl alla uppdateringar hittills?
 21. Hej! Har ju en Lenovo Ideapad A10 som bara använder en del av hårddisken till programvara https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Android-based-Tablets-and/Ideapad-A10-Internal-Storage-1G-Limitation-Major-Problem/td-p/1678793. Den kan mao kastas nu när systemfunktioner inte fungerar för att "Lagringsutrymmet börjar ta slut". Då har jag bara de mest nödvändiga apparna installerade och inte gjort några uppdateringar på länge. Och ominstallerar jag t ex Facebook-appen så får jag väl med alla uppdateringar? Och känner ni till någon lista med vilka Android-appar i 4.2.2 som är säkra att abryta/avinstallera?