Gå till innehåll

Dingrot

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

1 följare

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man

Dingrot's Achievements

(1/8)

  1. Dingrot

    VIT SKÄRM

    Ja jag har nu tre st HP (NW8240, 4310S, 6735B) i min ägo och jag har rekommenderat ytterligare 4 personer som köpt (2 st G62A025EO, DV74136EO, DV63163EO) under de senaste 3 åren. Ingen av dessa har det varit problem med - snarare tvärtom - man är mycket nöjd (inkl jag). Det som varit - tex vit skärm på G62A025EO löste sig med uppdatering av Windows 7 till SP1. På NW8240 var det ett liknade problem som löste sig med uppdatering av drivrutin . . . etc. HP hör till de största i världen på bärbart så självklart det finns en större mängd rent statistiskt. Men jag tittar alltid runt på alla märken - på tekniska data - på utländska forum - före ett köp eller en rekommendation. Men det råkade bli HP även denna gång även om ASUS var nära. På jobbet har vi Fujitsu som fungerar bra också , liksom IBM som vi hade tidigare . Och köp inte bara för att det är billigt - kolla varför det är billigt (fulla minnesplatser, minneshastighet - för lite cache - snikprocessor mm mm ) - och kolla prestanda. Tips www.netbookcheck.com där du får veta om det är någon prestanda i tex grafikkort - och glöm inte forum. Googla på typbeteckning ! Ibland släpper de iväg datorer billigt med topprestanda. Ett par av de jag nämnt här ovan slumpades bort trots att det var prestandadatorer.
  2. Dingrot

    VIT SKÄRM

    Förlåt - jag ska inte göra om det Nja jag antog att det var vitt ofta eftersom det felet förekommit i Windows 7 före SP1. Och läser man ser det ju ut som hon menar att det INTE är vitt hela tiden. Så kolla du Elisabeth att du har SP1 av Windows 7 - och att grafikdrivrutinen fungerar. Därefter kan du ju låta leverantören få ta över om det behövs.
  3. Dingrot

    VIT SKÄRM

    Ja eller så är det betydligt enklare - om du befinner dig i samma omständigheter som nedan. En vän hade samma symtom och uppgraderade sitt windows 7 till Servicepack 1. Då försvann problemet.
  4. Ändra inställning i Utforskaren under Verktyg /Mappalternativ /Visning. Avmarkera: "Visa alltid Ikoner - aldrig Miniatyrer" - se bif bild.
  5. Tack för tipset , men även det är gjort ! Nej det slutade med en ominstallation - och då fungerade det. Återställningspunkterna var borta - så något allvarligt hade hänt med systemet. Ingen aning om vad som hade hänt.
  6. Tack för tipset men allt det där är gjort och Bios är uppdaterat också där status på ljud är "aktiverat". Dessutom är allt som går att aktivera avaktiverat och aktiverat igen. Och att ljudet fungerar i Linux på samma maskin. Windows Audio borde som du skriver finnas under tjänster men den existerar inte. Så det är skumt!
  7. Jag hittar inte tjänster som heter så eller likande - men Googlar man på det handlar det mest om WinXP. Men nu upptäckte jag att "ingen enhet är installerad" när man ska ändra volym i Kontrollpanelen (se bild 2). "hantera ljudenheter" fungerar inte. Och "Enheten fungerar" i Enhetshanteraren (bild 1) . Bios är uppdaterat efter felet och visar aktivt ljudkort.
  8. Ljud- och mic-funktion startar inte upp längre i Windows7 Pro på HP laptop 6735B. Det finns ingen Tray ikon. "Ljud" i Kontrollpanelen svarar inte. Men i enhetshanteraren ser allt ut att vara OK och att det är aktiverat. Det fungerar i Linux på samma maskin. Drivrutiner och Bios uppgraderade efter att felet inträffat. Programmet SoundMAX som levererades med datorn säger att ljudet är inaktiverat. Vet inte vilka tjänster som ska starta för att det ska fungera så jag kan inte kolla om de står på autostart. Använde nyligen Adobe Connect där jag gav programmet tillåtelse att kontrollera ljud och mikrofon. Därför undrar jag om det kan vara Adobe Connect som stängt av på något sätt ? När Adobe Connect användes i en konferens fungerade ljud och mikrofon. Jag tror att det slutade fungera efter det.
×
×
  • Skapa nytt...