Gå till innehåll

Rune.K

Medlem
  • Innehållsantal

    567
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    3

Allt postat av Rune.K

  1. Inga överraskningar där. iOS är förstås störst och bäst. Det lär ta lång tid innan Android tar över som nummer 1 i USA.
  2. Systemåterställning tog jag för givet att du hade provat innan du skapade den här tråden. Kul att Eset NOD32 "följer med" med vissa bredbandsabbonemang numera! De andra vanliga antivirusprogrammen kan gott behöva lite konkurens. F-Secure, Norton och McAfee är väl de som är stora i Sverige, har jag för mej. Tillägg: Ett bra tips om man är het på gröten vad gäller att installera nya Windowsversioner, det är att göra en ren nyinstallation efter ett halvår. Och då köra alla windows uppdateringar och omstarter innan man börjar installera program. Speciellt om man har problem med "barnsjukdomarna"...
  3. Varför avinstallerade du Eset NOD32 egentligen? Är det för dyrt? Men dina problem hör förstås ihop med det jag skrev i ett tidigare inlägg, att man bör avvakta en tid med att installera alldeles nysläppta OS om man vill slippa barnsjukdomarna.
  4. Och vad heter det aktuella AV för något? Det kan ju vara schysst att nämna, så att andra vanliga användare inte ramlar i samma fälla. Som vanligt rekommenderar jag Eset NOD 32, fast det är förstås inte gratis.
  5. Enligt min erfarenhet sä är det väldigt sällan ett nytt OS fungerar felfritt från början, att vänta ett halvår allraminst är ett bra tips om man vill att allt SKA fungera. I Windows 7 såg jag vid senaste uppdateringen att det fortfarande finns buggar av typen "remote execution", man kan undra när Win7 SKA bli säkert... Vad jag vet så har väl Microsoft aldrig marknadsfört Windows som ett operativsystem som SKA fungera. Då är är nog OS X betydligt bättre alternativ, men det kostar ju lite mer förstås.
  6. Jag gör som jarru! Allt som stör användningen av datorn inaktiverar jag, inklusive Windows Defender. Jag vet ju själv att jag inte laddar ner några virus.
  7. Oh, jag trodde att tråden handlade om spårning av internetanvändare och deras aktiviteter. Jag ville bara tala om att det finns en effektiv lösning på problemet! Huruvida Microsoft gör si eller så med DNT-inställningen är väl ändå ganska ointressant, eftersom den ändå inte fungerar fullt ut i praktiken.
  8. Det är under förutsättning att alla webbsajter respekterar den inställningen, vilket är väldigt tveksamt att alla sajter gör. Tills dess, om det någonsin kommer att hända, så är tillägget Do Not Track Plus i Firefox att föredra.
  9. Problemet är ur världen om man använder Firefox med tillägget Do Not Track Plus. Bara för att Internet Explorer följer med datorn vid köpet så är man inte tvungen att använda den. Dessutom är väl IE den sämsta webbläsaren genom tiderna, om man vill undvika virus och malware som kan finnas på de webbsidor man besöker.
  10. Var hittade du citatet? Att ta reda på exakt hur NTFS fungerar kan nog vara svårt, jag tvivlar på att det finns någon ordentlig dokumentation tillgänglig för allmänheten. En annan egenskap som finns i NTFS är Alternate Data Streams (ADS), som jag tycker är betydligt intressantare. Nu vet jag inte om möjligheten finns kvar i Windows 7 och Windows 8, men det är bara att prova! Läs mer... > http://www.windowsec...cle.asp?id=1314
  11. Här finns en förklaring om just att en fil i regel blir minst 4kB > http://www.windowsitpro.com/article/what-would-microsoft-support-do/support-advanced-format-hard-drives-141584 Enkelt utryckt så är 4kB storleken på den minsta enhet en vanlig modern NTFS-disk är uppbyggd av. Du kan endast lagra en fil i den minsta enheten och det spelar ingen roll om den är 1, 2 eller 3 kB stor, utrymmet den ockuperar blir i vilket fall 4 kB.
  12. Ska man åka till Kina eller Ryssland så verkar det vettigt med "Secure Boot" aktiverat på sin bärbara dator. Intressant läsning om säkerhet, 4 sidor, och med länkar till ännu mer att läsa om säkerhet. Läs mer... > http://www.infoworld...208168?page=0,0
  13. Då har jag inte en aning, men jag vet att det finns program som kan fixa ditt problem men jag har inte koll på var de finns. "password key disc", det låter lite som att det är något som är krypterat.
  14. Säkerhet kostar... Det viktigaste är att man har ordentlig backup. Då kan kan dataavdelningen installera om systemet och lägga tillbaka hens arbete när medarbetaren har klantat till det.
  15. Är det Home-versionen så borde det bara vara att logga in i felsäkert läge med användarnamnet Administratör eller Administrator. Då kan du byta lösenord på ditt eget konto i kontrollpanelen.
  16. Windows 7 "prova på i förväg"-version var populärare än vad Windows 8 är nu. Nu har jag ingen källa till det här förutom minnet, men jag kommer väl ihåg att Win7 låg över 1%-strecket innan det hade släppts i färdig version.
  17. Sony Ericsson W880i Mått: 102 x 46.5 x 9.4 mm https://en.wikipedia..._Ericsson_W880i
  18. Jag misstänker att det kan vara tangentbordet... Prova med ett annat.
  19. Rune.K

    Formateringsprogram

    Du kan prova att ta bort den/de befintliga partitionerna med diskhantering, verkställ det. Därefter skapar du en ny partition, jag tror att den formateras automtiskt, men det ser du. Diskhantering hittar du med ett högerklick på Den Här Datorn och välj Hantera, sedan finns diskhantering en bit ner.
  20. Tummen upp för det inlägget, Manneman!
  21. Märklig rubrik, är det för att locka läsare? Självklart att eposten inte är död! Att ungdomar inte använder epost är precis som Nicklas säger inget nytt. Men för de som är lite äldre och för officiella ärenden så är det eposten det som gäller och kommer att vara så i många år framöver!
  22. Att man använder den bästa webbläsaren Firefox behöver inte betyda att man ivrar. Man använder helt enkelt det bästa. Är det verkligen så att Firefox OS byggs på Linux?
×
×
  • Skapa nytt...