Gå till innehåll

UkuleleSolen

Medlem
  • Innehållsantal

    18
  • Gick med

  • Besökte senast

UkuleleSolen's Achievements

(1/8)

  1. Att köra dualboot är också ett sätt att arrangera det på, om man är osäker på exempelvis Ubuntu. Det mer eller mindre gör sig självt när man smackar in Ubuntu på en burk som redan har Windows installerat. Bara tänk på att samma sak inte sker åt andra hållet, dvs när du har Ubuntu installerat och vill installera Windows. Japp, det funkar att ladda hem eller låna en installations-skiva och använda sin befintliga nyckel. Eventuellt får man återaktivera sin licens (eller vad det heter) via telefon. Men det är fort gjort. Jag kör 90% av tiden Ubuntu och resten Windows7. Vad var det som krånglade när du skulle installera Ubuntu?
  2. I kontrollpanelen för bildskärmarna kan man välja att den ena ska vara primär. Exakt vad det innebär i praktiken vet jag inte, då man kan välja att ha sina paneler, startmeny och annat var man vill. Jag provade i alla fall att byta primärskärm. Det krävdes två knapptryckningar eller nåt. Jag vet inte om dess knapptryckningar resulterade i något annat... än att Cubase plötsligt kom ihåg sina fönster Kanske kan det vara till hjälp för nån annan.
  3. Jag upplever ett väldigt irriterande problem med Cubase nu. (Min seequenser jag spelar in musik i) Eller ja, frågan är om det är ett cubase- eller windows7-problem. Jag har dubbla skärmar och jag har valt att ha Cubases mixer på höger skärm och projektfönstret på vänster. Varje gång jag öppnar ett nytt projekt, oavsett om Cubase redan är igång eller inte, befinner sig nu mixern en bra bit åt vänster och sträcker sig följaktligen mellan båda skärmarna. Vilket då gör att jag få flytta runt på fönster innan jag kan börja jobba. Det kvittar helt hur jag sparar projekten eller min template-fil. Vad kan vara felet här?
  4. Exakt samma kombination som jag kör med då. Men vad är det exakt du vill åstadkomma? Ska du ta bort windows- eller linux-partitionen
  5. Eftersom Windows inte alls bryr sig om vilka andra operativsystem som finns, vid en installation, blir det en hel del merarbete där om jag ska rädda min dual-boot. Men oavsett - tack för hjälpen!
  6. Ja, jag tänkte på RAM och att över huvud taget vara framtidssäker. Dualbootar med Ubuntu64 och tycker nog jag kan kosta på mig att ha 64 bitar överallt. Synd bara att det kräver en total ominstallation.
  7. Just nu har jag en 32-bits-installation i datorn. Men jag har tillgång till en 64-bitare. Kan man, via installations-skivan uppgradera sin installation eller krävs det mer handpåläggning än så?
  8. Efter en del luskande verkar det som att windows inte finner mitt firewirekort. Men vad gør jag nu - ær det ett nytt kort som gæller eller finns det drivare att få tag i?
  9. Efter att ha køpt en ny (eller i alla fall på sin højd begagnad) dator såg jag fram emot att få koppla in mitt ljudkort, ett M-Audio Firepro 2626. Efter inkopplat ljudkort och installerade drivrutiner upptæckte jag snart att systemet inte mærkt av ljudkortet på något vis. Først tænkte jag att det hade med min nya långa firewire-kabel att gøra. Flyttade på racklådan och bytte kabel. Ingen skillnad. Att det ær fel på ljudkortet kan jag knappast tro. Men var ligger felet? Dåliga drivrutiner från M-Audio? Dåliga drivrutiner till mitt firewire-pci-kort? Något annat? Någon som har någon teori?
  10. och jag som undrade vad det var för problem du utforskade
  11. Vad jag förstår så borde man kunna köra dussin-boot eller 1000-boot, om man så skulle önska, (men då ska man också ha lagringsutrymme därefter) utan att de olika installationerna på något vis skulle påverka varandra. Installationerna vet liksom inte om varandra.
  12. Men... varför vill du spara filerna direkt på C\ ?
  13. Ska det behöva vara märkvärdigare än att se till att båda datorerna befinner sig i samma arbetsgrupp och att de aktuella katalogerna är utdelade? Pratar vi trådlöst nätverk med en router nu?
  14. Går det? Eller är det jag som har missat något? Jag kan dra ner CPU-fläkten till 20% utan att temperaturen går upp nämnvärt. Men som det är nu måste detta göras vid varje uppstart. Finns det något sätt att komma runt det momentet?
  15. Kan det hända att du har sound-blaster-historia i datorn som är inställd på "record all" eller liknande? Det är en funktion som gör som den heter, dvs spelar in allt som ljuder i datorn. Den funktionen kan ofta ställa till det när det ska skajpas.
×
×
  • Skapa nytt...