Gå till innehåll

havrelina

Medlem
  • Innehållsantal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Om havrelina

  • Födelsedag 1991-07-12

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Kvinna

havrelina's Achievements

(1/8)

  1. Jag förstår inte riktigt... För att ni (eller mest jag) ska förstå lägger jag upp en bild här så ni vet hur det ser ut... Så antingen ska jag ha en sladd till den prickiga (COM? porten?) med usb i andra ändan. Eller en nätverkssladd som ser likadan ut i båda ändarna? Ja, ni behöver inte fundera - jag är världens mest otekniska människa.
  2. Vad jag kan se så finns det ingen usb-port överhuvudtaget.
  3. Ja det har den. Vi provade att koppla in den i sladden till telefonjacket och "ringa upp", men dit den försöker ringa finns antagligen inte längre, eller rättare sagt så finns vårat lösenord och användarnamn inte längre heller. Och även om det skulle fungera så skulle det kanske inte gå att öppna mailen utan att installera ny version av explorer som det förmodligen inte finns plats för på datorn
  4. Hejsan. Nu i helgen har jag åter igen väckt våran gamla compaq dator med windows 95. Den är förvånanstvärt snabb. Min fråga är finns det något sätt att överföra filer från den till våran Windows XP? Jag tror inte att cd-läsaren fungerar längre, men hade inga lediga cdrom skrivor så jag kunde testa. Däremot fungerar diskettstationen, men den fungerar bara att använda till dokument, eftersom disketterna har så lite utrymme. Jag har en gedigen samling barndomsminnen i form av waw-filer som jag hemskt, hemskt gärna skulle vilja få över på något sätt. Jag har funderat ut några alternativ som kanske skulle kunna fungera... 1. Laga cd-läsaren (När man öppnar cdromläsaren kommer det upp en grå ruta: Det går inte att komma åt E:\. Enheten är inte klar.) 2. Använda någon form av sladd (finns det någon sådan?) 3. Försöka få i gång internet på något sätt och maila filerna. (Ja, det är orealistiskt) Är det bara i mitt önsketänkande det finns en möjlighet att föra över filerna?
  5. Om ni undrar så har jag nu fått tillbaka datorn från service där de bytte hårddisk och moderkort. Men nu har jag upptäckt att det inte har blivit någon skillnad alls... det första som hände var att ett program jag installerade inte svarade och så kom det upp massa konstiga streck. Shockwave flash fungerar inte heller. Och nu är jag arg. Ska jag kräva en ny? (Vilket säkert inte går eftersom de har slutat sälja just den här modellen)
  6. Okej. Ja, jag får nog lämna in den... Det där testprogramet verkar lite för avancerat... Tack alla ändå för hjälpen...
  7. Acer Aspire 5820TG... Jag skulle ha lyssnat på en som sade att Acer är skitdatorer...
  8. Nu har jag gjort återställningen dessvärre blev det bara ännu mer problem av det... Innan den var klar kom det upp en blåskärm där det stod att det var problem och att man skulle stänga av datorn, så gjorde jag det och när jag startade om började den installera om precis som första gången, fast mycket segare och vid ett tillfälle har den även frysit fast så jag fick ta bort batteriet för att starta om.... Buhu. Jag blir tokig. Just nu installeras den sista uppdateringen 26 av 26, men den har hållit på i hundra år. Det är någonting som inte är helt okej... Nu kommer jag aldrig kunna bevisa att det inte var jag som gjorde något fel med den... Ja,ja det var värt ett försök i alla fall.
  9. Okej, så jag behöver inte spara/kopiera windowsfilerna? I sådana fall är det ju bara att köra på. Ja jag har en extern hårddisk med film, musik, bilder och dokument. Alltså inte på C eller annat. Då gör jag det nu...
  10. Jag hittade något som heter återställning till fabrikstillstånd... kan det vara det? frågan är om jag har en back-up nu, kan jag göra detta då utan att något försvinner? (förutom alla program) Jag är lite rädd för att göra något som jag inte har så bra koll på.... och att något viktigt ska försvinna. Hm.. det står om någonting som heter systemavbildning. Var det vad du menade att jag skulle göra på DVD-skivorna?
×
×
  • Skapa nytt...