Gå till innehåll

rUyuGyKZFkx4JTU43NAG

Medlem
  • Innehållsantal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

rUyuGyKZFkx4JTU43NAG's Achievements

(1/8)

  1. *** Denna Tråd kan nu stängas ner *** Efter många experiment så upptäckte jag att filmer i fråga utan miniatyr fick det om man gjorde om hela proceduren men lät slut filmen ligga under 2GB. Begränsning i Vista eller Programmet eller Codec, vet ej, men under 2GB, inga problem, alla filmer har nu miniatyr. *** Denna Tråd kan nu stängas ner ***
  2. Jo tyvärr så är det ytterligare ett bra tips som de flest har angivit. Mitt problem är dock inte att filmerna in kan spelas upp. De spelas upp precis hur bra som helst. Jag följde ditt exempel ovan och fick samma resultat, som innan. 2 filmer har miniatyr 1 film står det avi på i en ikon från den aktuella media spelaren oavsett vilken jag tar. Jag utgår från att filen i fråga är kodad med en codec som inte stöder miniatyrer. Alternativt så vet inte K-Lite om att den gör det. Jag får kolla närmare på detta, och se om jag kan hitta ett bra analys program, för att mer på djupet kolla upp filmerna i fråga.
  3. Hum det kanske blev lite tillkrånglat i slutänden, beror nog på alla trådar jag har läst i området som alla hänvisar till hur man stänger av / sätter på miniatyrer. Men ja enkelt sagt, så vill jag se miniatyrer för alla filmer oavsett kodning. Om detta inte är möjligt på grund av begränsning i Windows eller likande så önskar jag få kunskap om vilka format som gäller.
  4. Hejsan alla glada där ute. Som ni alla kanske vet så brukar man i slutändan sluta med en eller fler filmer av olika slag av olika anledningar på sin dator, eller något annat. Vissa av oss svär som galna när vi öppnar en mapp och wam o wacko, en drös miniatyrer visas. Jag brukade tillhöra de som gjorde det Nu har jag en grabb som gärna lånar mina dvd filer, helt ok, fast han kunde ju i och för sig vara mer försiktig. Så alla filmer av intresse åkte över på datorn i stället. Nu vill jag då helt plötsligt ha miniatyrer på dessa. Vissa visas och vissa visas inte. Om man väljer visa status fält i en mapp så visas info om de filmer som har miniatyrer och det står info om upplösning i egenskaper. Sedan har jag de som inte har miniatyrer, de har heller ingen info under egenskaper. Kan detta vara relaterat. En tanke med är att det är bara vissa format och inställningar som Vista klarar. Detta baserar jag på att jag konverterade om en film, till i princip samma format, men en liten detalj i info ändrades och den funkade. **** General : 1.avi Format : AVI at 2 976 Kbps Length : 2,31 GiB for 1 h 51 min 8 s 856 ms Video #0 : MPEG-4 Visual at 2 835 Kbps Aspect : 720 x 576 (1.778) at 25.000 fps Audio #0 : MPEG Audio at 128 Kbps Infos : 2 kanaler, 48,0 KHz **** Denna saknar en miniatyr. Här har jag konverterat samma film (fil). **** General : 2.avi Format : AVI at 2 142 Kbps Length : 1,66 GiB for 1 h 51 min 8 s 440 ms Video #0 : MPEG-4 Visual at 2 000 Kbps Aspect : 720 x 576 (1.778) at 25.000 fps Audio #0 : MPEG Audio at 128 Kbps Infos : 2 kanaler, 48,0 KHz **** **** General : 3.mp4 Format : MPEG-4 at 1 385 Kbps Length : 1,08 GiB for 1 h 51 min 8 s 458 ms Video #0 : AVC at 1 254 Kbps Aspect : 720 x 576 (1.778) at 25.000 fps Audio #0 : AAC at 128 Kbps Infos : 2 kanaler, 48,0 KHz Language : sv **** De två sista har miniatyr och är bara en om konvertering av 1. Som man kan se så är både 1 och 2 i princip samma sak. Sedan om man placerar musen över över film ikonerna. Så står det samma sak bortsett från en liten detalj. MPEG 4 - Visual (DivX 4) (PAL) mot MPEG 4 - Visual (PAL) Jag har nu då hakat upp mig på (DivX 4) biten. Lite känns det som att går man in i filen och pillar bort det så funkar den. Är detta något som kan vara relevant? Är tacksam för tips och så. ----- UPPDATERING ----- Enligt programmet abcAvi en fil tag editor. Så är film utan miniatyr en OpenDivx (DivX 4), och den med miniatyr är okänd, den känner inte igen början på formatet, Unknown Four Character Code 'FMP4'. Håller just på som bäst och försöker reda ut om detta bara är ett villospår eller något av värde. ----- Uppdatering ----- Hopp enligt http://www.fourcc.org/codecs.php så är det en DivX 4+ som saknar miniatyr och en MPEG4 som har miniatyr. Antar att detta stärker min teori om format.
×
×
  • Skapa nytt...