Gå till innehåll

rob444

Medlem
  • Innehållsantal

    19
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av rob444

  1. Jodå det ska gå, du måste bara filtrera paketen ordentligt . Sen kan ju (och borde) anslutningen vara enkrypterad, då kommer du ha problem att se innehållet .
  2. Sniffar för fullt men nätverket har inte haft något problem sen jag börjat sniffa. Hade ett konstigt problem igår dock. Satt och "remuxade" en stor mkv fil som låg på systemdisken, inga problem förränn jag använde RealVNC från min iphone till datorn och kollade hur det gick, det var då allt helt plötsligt stod stilla i VNC klienten, så jag gick upp för att kolla och då var datorn helt plötsligt äckligt seg. Hårddisken laddade för fulla puckar och det tog säkerligen minst 5 min innan jag fick upp aktivitetshanteraren och för att någon windowsruta ens uppdaterade. Systemet var i stort sett låst men rörde sig lite grann under dessa 5 minuter. Kollade händelseloggen och kunde inte se något överhuvudtaget förutom att DNS fick timeout på en adress vilket är förståeligt om systemet var mer eller mindre låst . Jag undrar vad som hände där, jag vet att det inte var processorn som var överbelastad för det hade jag hört via CPU fläkten, måste varit hårddisken som varit extremt överbelastad, men hur?! Mycket suspekt! Hade inte en av mina äldre "dump" hårddiskar fått "bad sectors" så hade jag fört över allt jag kunde till den och installerat om Windows 7, uppdaterat alla drivrutiner och gjort en restore point och för att sedan gå steg för steg därifrån för att säkerhetsställa så det inte är något program som spökar. Jag får ta och införskaffa en ny lagringshårddisk så jag kan installera om Windows ...
  3. Om det inte vore för DirectX 10/11 så hade jag definitivt kört XP, XP känns mer "lightweight" och tar avsevärt mindre plats på hårddisken och det är bättre programkompatibilitet i XP tycker jag . Hade ingen aning om att dom skulle fortsätta uppdatera XP till 2014, iofs så uppdaterar dom väl fortfarande Windows 2000 (Windows 2000 var riktigt bra!) ? Funderar på att köra multi-boot med Windows 7 och Ubuntu eller något annat dist, kan vara rätt skönt att köra ett linuxbaserat system ibland också . Installerade några "frivilliga uppdateringar" igår från Windows Update, som skulle fixa en bugg med USB enheter bl.a. som kunde orsaka BSOD och liknande. Förhoppningsvis ska det göra saker och ting stabilare men det återstår att se .
  4. Windows 7 såklart . Jo jag vet hur Wireshark fungerar så ingen hjälp behövs där men tack ändå . Min händelselog har en hel del rött faktiskt, pga. att en hårddisk börjar bli för gammal (icke system) och lite annat men jag har googlat alla felmeddelanden och resterande verkar kunna ignoreras. Min händelselog för idag kan hämtas här: http://dl.dropbox.com/u/6822536/error_events.evtx Den nämner något om disk controller och jag förmodar att det är för att jag pluggade ur både iphone och ett usb minne utan att gå igenom den där "säker borttagning" tjosan nere i systemfältet .
  5. Jag förstår vad du menar. Men utorrent säger inte till routern att programmet vill ha 192.168.1.101 som IP, det är helt ologiskt! Det går inte påverka routerns beslut över DHCP på något sätt såvida du inte har modifierat den via t.ex. en reserverad ip adress lista - på routerns sida. Det finns ingen "prefer ip over DHCP". Sen så sker DHCP innan jag loggat in i Windows och då har inte utorrent ens startat även om jag har det på autostart! Och sen om det hade varit IP konflikt så kommer en fin ruta upp om det. Sen har jag redan reserverat min dator samt laptop, dock inte iphone, wii, xbox 360 och playstation 3. Men jag förstår din tanke, den är god men det är tyvärr inte så det fungerar . Över till mitt bekymmer nu. Startade datorn idag och skulle jailbreaka min iphone, så jag pluggade in iphone via usb på fronten av datorn och började göra backup av mina saker via Itunes 10. Märkte att det tog evigheter och min hårddisk laddade som tusan och hela datorn kändes allmänt seg. Tog lång tid för Google Chrome att starta en anslutning till en web server och sen dog internet och kom tillbaks konstant. Det höll i sig i kanske 5 minuter max även efter jag hade pluggat ur USB kabeln och märk väl, allt detta pågick utan utorrent igång! Provade att ladda ner filemon från microsofts hemsida under denna tiden också och det var lite knepigt. Google chrome började ladda ner filen men visade aldrig hur långt den hade kommit, men hade ändå "xx sekunder kvar tills nedladdningen är slutförd" och till sist blev den klar. Tyckte det var väldigt märkligt beteende! Känns som att datorn blir värre och värre :S. EDIT: Har kollat minnena också med memtest (windows) samt memtest86 (dos-boot), inget fel på dom.
  6. Jag tillägger... Jag vill fortfarande ha ett svar med vad du menar här Venoms!
  7. Temperaturerna ser mycket bra ut. Allt ligger kring 30 dock går processorns kärnor upp till 42 och grafikkortet till ca 48-51 i max load . Har ännu inte fått något problem med nätverket, har inte hunnit testa så mycket de senaste dagarna men det ska ändras på nu när jag är ledig två dagar från och med imorgon!
  8. Jaha du menar så. Jag kör på en ip range mellan x.x.x.100-200. Jag pratade om när två lokala datorer ansluter till ett internet ip, dvs. ska starta en form av kommunikation över internet.. Förstår dock inte fortfarande vad du menar med Förklara gärna
  9. Nu hänger jag inte riktigt med här... Om två datorer inom lokala nätverket ansluter till en och samma ip adress så tilldelar väl ändå routern slumpmässiga lokala portar automatiskt för att kunna urskilja kommunikationen mellan de två olika lokala klienterna? Du pratar om adresser, är det säkert att du inte menar portar?! Så vitt jag vet så stängs dessa portar ner när anslutningen anses vara klar, annars så är det väl en leasetid i andra fall.
  10. Hej Rune! Jag har funderat på om det kan vara kabeln, synd att datorn är på övervåningen så det krävs en ganska lång och ny kabel för test. Visserligen kan jag flytta datorn till nedervåningen men det känns otympligt och vem vet hur lång tid jag måste testa för att säkerhetsställa om det är kabeln eller ej! Jag har en ny teori och som jag tycker låter ganska rimlig och som faktiskt skulle förklara varför det bara verkar hända i spel. Jag kom på igår att när jag behöver vara på topp i spel, så brukar jag överklocka mitt grafikkort ganska hårt, dock inte så hårt att spel krashar. Mitt grafikkort är redan överklockat av tillverkaren så jag tror att eftersom onboard lan kortet körs som PCIe och grafikkortet gör likaså, så blir det kanske så att grafikkortet tar alldeles för mycket bandbredd/ström från PCIe kretsarna. Jag vet inte hur realistiskt detta är men det låter logiskt i mina öron! Vad tror ni? Har spelat utan överklock några gånger nu och än så länge har inte min nätverksadapter dött, men vi får se! Jag återkommer mer om detta inom loppet av ett par dagar!
  11. Routern kör DHCP över WAN och jag har även reserverat ett lokalt IP nummer för min MAC adress. Snälla, jag vill inte verka elak eller något men lämna routern ifred eftersom den har inget med problemet att göra då problemet fortfarande återstår när jag är direktkopplad till fiberuttaget (jo jag har testat igen) .
  12. Hej. Det är stadsnät så jag kör på 100/100 mbit fiber. Om det nu skulle vara utorrent, varför dör inte nätverket när jag bara gör vardagliga saker på datorn som att surfa runt och kollar mail? Jag har kollat "internet sessions" under routern och den verkar rensa på rätt bra med alla anslutningar så den är definitivt inte överbelastad. Sen är det inte routern som är felet... Min gamla dator hade inga som helst problem att ha igång utorrent 24/7, till och med, med högre inställningar. Även den datorn har ett realtek nätverkskort dock av en äldre modell. Nej, jag har inte igång den äldre datorn samtidigt som min nya dator, dvs. det är bara en dator i nätverket som har utorrent igång. Sen har jag provat vara direktkopplad till fiberuttaget och problemet återstår! Du har postat massa länkar med exempel på när utorrent dödar anslutningar, även om dom är flera år gamla och på ett helt annat operativsystem så är det förmodligen samma effekt i Windows 7, men då återstår frågan.. varför händer det när jag spelar? Jag hade datorn igång i tre hela dagar och hade inte ett enda problem (med utorrent igång) och sen när jag sätter mig och spelar i en kvart så tappar nätverks adaptern kontrollen och bestämmer sig för att dö? Maximal otur att det hände just då? Jag undrar om det kanske är så att mitt 500w nätagg kanske inte räcker till? Skulle det kunna vara problemet? Jag tycker inte det ska vara något problem, jag gjorde en uträkning innan jag köpte datorn och kom fram till att den drar mindre än 500w i max load så att säga. Det skulle förklara varför nätverket åker ner för att det inte finns tillräckligt med ström? Men samtidigt har jag ju bockat av rutan så att Windows inte ska kunna stänga av nätverkskortet... så det kanske inte är nätagget som är problemet i alla fall.. Hoppas någon här inne är väldigt insatt i nätaggregat som kan kasta denna teori i sjön . Tack för all hjälp hitills!
  13. Hej, jag kör med kabel så inget trådlöst här. Min internetleverantör är T3. Jag har kollat mina energisparningsinställningar och allt ser bra ut och jag har även bockat av rutan så att Windows inte ska kunna stänga av mitt nätverkskort. Jag vet inte om det är utorrent som spökar, men hur skulle det kunna vara det? Kör standardinställningar osv. Även om utorrent är roten till problemet så bör väl ändå inte nätverket dö helt utan bara vara försämrat? Och sen verkar nätverket dö enbart när jag spelar/spelat spel. Hm...
  14. Nu är jag tillbaks! Såg lovande ut men nu för några minuter sen så dog nätet medan jag satt och spelade spelet Global Agenda, så routern har inget med problemet att göra .... Blir så jävla less!
  15. Aha . Jag uppgraderade till den senaste amerikanska versionen 1.34, så jag ska köra så här ett tag så får vi se. Jag återkommer om kanske någon timme, dagar eller veckor med resultat .
  16. Okej, tack . Får uppgradera den imorgon (skönt att bli av med buggar, den har ju en del). Förhoppningsvis kommer det lösa problemet (kom på nu att jag har faktiskt inte provat att vara direktkopplad med senaste nätverksdrivrutinerna), men borde inte andra datorer ha blivit påverkad av detta också? Iofs har jag en laptop som tappar anslutningen ibland (wifi). Hm detta ska bli intressant! Du säger att wan segade ner routern? Har du mer info om detta? Har inte märkt av något sådant (får 90-97 mbit både ner och upp via routern till min internetleverantör). Routerns garanti har nog gått ut för längesen och skulle det skita sig så går jag och köper en ordentlig linksys/cisco switch istället och slipper alla dessa j***a d-link problem, fast det går väl hårdvaru resetta routern också, om man vill ha ut en ny på garanti dvs. . Tack för tipset, ska pilla på routern imorgon (jobbar natt).
  17. 1.21EU är den. men hur kan det vara routern? Har ju samma problem om jag är direktkopplad och jag har inte detta problem med min äldre dator (som kör xp) ..
  18. Hej! DhcpConnForceBroadcastFlag är satt på 0. Min router är en DIR-655.
  19. Hejsan! Är ny till forumet och tänkte att jag försöker här till att börja med. Jag har ett enormt jobbigt problem med min dator, så jag börjar med mina specs: Moderkort: Gigabyte GA-P55A-UD3 (flashat till senaste versionen) CPU: Intel Core i5 750, 2.66GHz Minne: 2x Corsair 2GB 1333MHz 1.5V Value Select (kör DRAM timings och volt som det är menat för denna produkt) Nätagg: Fractal Design Integra 500W Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC Ljudkort: Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer – Fatal1ty Professional Jag kör Windows 7 i 64 bit. Jag har de allra senaste drivrutinerna för både grafikkort, ljudkort och nätverkskort. (EDIT): Glömde nämna att jag även har senaste uppdateringarna för Windows! Mitt nätverkskort är ett inbyggt sådant på moderkortet, alltså har jag Realtek RTL8111D (Realtek PCIe GBE Family Controller). Jag uppdaterade dessa för omkring en vecka sedan då jag hade problem med att nätverket dog hela tiden, precis som nu... Jag är ansluten till en router men det är inte routern som är bekymret då andra datorer i nätverket kan fortfarande komma åt internet efter att min dators nätverk har dött. Jag har även provat att vara direktkopplad till nätet men jag upplever samma problem. Nätverket dör slumpmässigt, enbart när jag spelar spel men dock hände det även i Windows för några veckor sedan och trodde utorrent var bekymret - vilket det inte borde vara då jag har 100/100 fiber och kör standardinställningarna för utorrent (dock för 100 mbit), sen har jag kring 30 aktiva torrents men det borde inte spela någon större roll hur många jag har då jag har en maxgräns på hur många jag kan vara anslutna till. Jag upplevde inte att nätverket dog efter jag hade nyformaterat datorn men jag kan ha haft tur då, utan symptomen kom efter några veckor, dagen efter jag installerade hmailserver samt openssl. Jag har en extra nätverksadapter, Hamachi men den borde inte störa. Enda sättet för mig att få igång nätverket igen är att avaktivera nätverksadaptern, vänta några sekunder och aktivera igen. Jag har märkt också att när nätverket väl är ur funktion så verkar jag kunna pinga routern i mitt lokala nätverk men DNS verkar vara ur funktion (hm..), dock vet jag inte om det är så här varje gång nätverket dör då jag inte har kollat alla gånger - innan nätverksuppdateringen så kunde jag inte ens pinga routern. Jag kör standard nätverksinställningar och har alla standard grejor installerade för det (ipv4, ipv6 etc.), samt Realteks "teaming protocol, Vlan protocol och NDIS protocol" som kom med de senaste drivrutinerna. Jag tänker prova att avaktivera ipv6 (vissa säger att det skapar en del problem), så förhoppningsvis kommer det att hjälpa men då vet jag inte vad jag ska göra då dagen kommer när ipv6 är ett krav (visserligen kan jag vara bakom en ipv4 router men i alla fall). Har även provat att tvinga Windows att köra via Googles DNS servrar. Jag har brandväggen avaktiverad och jag har inga virus/spyware . Har ni frågor så fråga på! Jag tänkte att jag också skulle inkludera alla program jag kör för tillfället, så här kommer en lång lista: Image Name PID Session Name Session# Mem Usage ========================= ======== ================ =========== ============ System Idle Process 0 Services 0 24 K System 4 Services 0 292 K smss.exe 272 Services 0 124 K csrss.exe 396 Services 0 1ÿ892 K wininit.exe 460 Services 0 224 K csrss.exe 480 Console 1 5ÿ568 K avgchsva.exe 488 Services 0 1ÿ500 K avgrsa.exe 496 Services 0 652 K services.exe 572 Services 0 5ÿ312 K lsass.exe 580 Services 0 6ÿ992 K lsm.exe 588 Services 0 1ÿ564 K avgcsrva.exe 692 Services 0 420 K winlogon.exe 716 Console 1 1ÿ680 K svchost.exe 368 Services 0 4ÿ728 K nvvsvc.exe 484 Services 0 224 K svchost.exe 952 Services 0 5ÿ272 K svchost.exe 1100 Services 0 14ÿ396 K svchost.exe 1152 Services 0 159ÿ800 K svchost.exe 1204 Services 0 19ÿ820 K CTAudSvc.exe 1324 Services 0 180 K svchost.exe 1380 Services 0 14ÿ480 K nvvsvc.exe 1524 Console 1 880 K svchost.exe 1556 Services 0 11ÿ852 K spoolsv.exe 1712 Services 0 2ÿ664 K svchost.exe 1748 Services 0 8ÿ452 K httpd.exe 1860 Services 0 1ÿ148 K AppleMobileDeviceService. 1892 Services 0 288 K avgwdsvc.exe 1912 Services 0 2ÿ776 K mDNSResponder.exe 1944 Services 0 3ÿ068 K svchost.exe 2016 Services 0 7ÿ348 K FileZilla server.exe 1356 Services 0 1ÿ300 K hamachi-2.exe 1580 Services 0 4ÿ756 K avgnsa.exe 2068 Services 0 11ÿ340 K hMailServer.exe 2204 Services 0 9ÿ788 K httpd.exe 2260 Services 0 3ÿ704 K PnkBstrA.exe 2368 Services 0 336 K nvSCPAPISvr.exe 2420 Services 0 1ÿ292 K svchost.exe 2448 Services 0 1ÿ216 K winvnc4.exe 2536 Services 0 252 K winvnc4.exe 2556 Console 1 2ÿ924 K avgemc.exe 2564 Services 0 1ÿ136 K avgcsrvx.exe 3168 Services 0 144 K svchost.exe 3604 Services 0 2ÿ348 K taskhost.exe 3924 Console 1 4ÿ112 K taskeng.exe 3976 Console 1 2ÿ688 K dwm.exe 4012 Console 1 29ÿ804 K explorer.exe 4036 Console 1 67ÿ292 K fraps.exe 3152 Console 1 940 K msnmsgr.exe 3452 Console 1 43ÿ244 K Steam.exe 4136 Console 1 21ÿ852 K GoogleCrashHandler.exe 4160 Console 1 1ÿ176 K DTLite.exe 4172 Console 1 4ÿ140 K uTorrent.exe 4228 Console 1 22ÿ004 K NMBgMonitor.exe 4292 Console 1 1ÿ696 K Skype.exe 4376 Console 1 59ÿ964 K ApacheMonitor.exe 4452 Console 1 1ÿ480 K ImpulseNow.exe 4500 Console 1 3ÿ964 K nusb3mon.exe 4524 Console 1 1ÿ216 K NMIndexStoreSvr.exe 4540 Console 1 2ÿ152 K Ctxfihlp.exe 4556 Console 1 1ÿ836 K Xfire.exe 4568 Console 1 3ÿ564 K googletalk.exe 4608 Console 1 11ÿ148 K jusched.exe 4648 Console 1 172 K xfire64.exe 4732 Console 1 3ÿ372 K ekort.exe 5052 Console 1 2ÿ744 K hamachi-2-ui.exe 4100 Console 1 4ÿ524 K FileZilla Server Interfac 4576 Console 1 1ÿ528 K avgtray.exe 4168 Console 1 3ÿ684 K OBroker.exe 1284 Console 1 1ÿ484 K NMIndexingService.exe 4868 Services 0 1ÿ828 K CTxfispi.exe 4924 Console 1 1ÿ876 K iTunesHelper.exe 4112 Console 1 2ÿ676 K wlcomm.exe 5468 Console 1 21ÿ872 K skypePM.exe 5544 Console 1 4ÿ440 K iPodService.exe 5692 Services 0 2ÿ172 K SearchIndexer.exe 5940 Services 0 14ÿ556 K wmpnetwk.exe 6124 Services 0 12ÿ336 K xfire64.exe 3888 Console 1 3ÿ388 K svchost.exe 5744 Services 0 11ÿ308 K fraps64.dat 6508 Console 1 180 K DkService.exe 3600 Services 0 11ÿ576 K mirc.exe 4592 Console 1 26ÿ768 K explorer.exe 6916 Console 1 3ÿ464 K DivXUpdate.exe 6028 Console 1 2ÿ984 K taskhost.exe 4368 Console 1 756 K chrome.exe 7316 Console 1 89ÿ884 K Launcher.exe 8184 Console 1 38ÿ856 K Blizzard Downloader.exe 3724 Console 1 32ÿ288 K chrome.exe 3656 Console 1 39ÿ920 K chrome.exe 4804 Console 1 26ÿ704 K chrome.exe 7028 Console 1 43ÿ896 K chrome.exe 6384 Console 1 10ÿ480 K chrome.exe 5256 Console 1 36ÿ060 K chrome.exe 7896 Console 1 42ÿ976 K chrome.exe 8080 Console 1 30ÿ860 K audiodg.exe 7612 Services 0 18ÿ452 K cmd.exe 1408 Console 1 3ÿ352 K conhost.exe 3368 Console 1 7ÿ520 K WmiPrvSE.exe 7964 Services 0 7ÿ060 K tasklist.exe 6240 Console 1 5ÿ788 K
×
×
  • Skapa nytt...