Gå till innehåll

Micha

Medlem
  • Innehållsantal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Göteborg

Micha's Achievements

(1/8)

  1. Har Vista 64 med SP 2. Ibland efter att skärmen har stängt av sig (efter inställd tid), så hänger sig datorn och kommer inte på igen. Skärmen reagerar inte heller då, så det ända är att göra en norsk avstängning och starta systemet igen. Har inte inställt viloläge utan bara att den skall stänga av skärmen. Har satt att datorn skall låsa sig efter 59 min. Nån som har nåt tips eller teori vad det kan handla om? Tack på förhand.
  2. Nu funkar det på alla flyttbara enheter! Du har löst problemet! Tack igen!
  3. Tack igen. Nu funkar det! Det gjorde nog susen. Kan kopiera till minnet nu iaf. Ska testa med hd:n i morgon också. Tack ska du ha!
  4. Tack för svaret. Gjorde som du sa, och fick tillbaka att "Diskattributen har tagits bort för den valda disken". Jag gjorde det på ett usb-minne. Men det blir samma sak ändå när jag testar att kopiera/flytta till minnet. Jag har tagit ut och satt i minnet efter operationen. Jag har en liten usb-hd också, men inte hemma just nu, får testa den sen med samma sak.
  5. Fått ett nytt problem: har Vista 64 bit, SP2, och när jag ansluter flyttbara enheter så kan jag inte kopiera/flytta filer till och från dem. Får bara felmedd: "Disken är skrivskyddad. Ta bort skrivskyddet eller använd en annan disk". Nån som vet vad man skall kunna göra eller kolla? Tack på förhand.
  6. Problemet är löst nu Tack för alla inlägg.
  7. En kompis har Vista och alla färger, speciellt i fotografier, är som det ligger på en hög kontrast. De grynar sig liksom, blir väldigt framhärdiga. Har kollat färginställningar, men kan inte hitta nåt som skulle vara fel. Vore tacksam om nån har nåt förslag på vad man skulle kunna göra/kolla.
  8. Har Vista Home Premium med SP 1. Helt plötsligt så hänger den sig ett tag in i Windows när den har startat. Bara man gör några rörelser så hänger den sig, samma sak i felsäkert läge. Går dock i felsäkert läge med prompt. Har tagit bort prg som startar auto vid boot, och även de enheter med usb som inte är nödvändiga. Kom in och kunde göra en systemåterställning, men det hjälpte inte. Nån som har nåt bra förslag? Tack på förhand.
  9. En kompis har en Asus Z53S, där den trådlösa anslutningen helt plötstligt lagt av. Alltså den där man med en tangent sätter på eller stänger av det trådlösa nätverket i datorn (vilket visas med en ikon som lyses upp). Man gör det via Fn-knappen. Alla andra utökade funktioner via den knapptryckningen funkar, men inte den (via Fn&F2). Kan F2-knappen bara ha lagt av? Jag har kollat att det trådlösa är startat i tjänster + de andra som den är beroende av. Om det är nån som har når bra tips vore jag mycket tacksam.
  10. Tack, jättebra, speciellt den sista länken innehåller mycket bra info. Ska gå igenom den. Hör av mig sen.
  11. Är inte säker på om beroenden finns i XP? Vet att de finns i Vista iaf. Det är en kompis sons dator som började med att den var väldig trög. Det var bara 256 Mb i den så jag har satt in 1 Gb till. Nätverket har tydligen krånglat en liten tid innan den kom till mig. Jag kör den nu via en router, men har kört den direkt från modemet också, men det är ingen skillnad. Den skickar några få paket, men det är tomt under status för anslutningen, finns ingenting. Försöker söka och läsa mig till vilka tjänster som är överliggande DCHP client och NDS client, men jag får inga svar.
  12. Det finns inga flikar med beroenden som kan man kolla.
  13. Har problem med en dator med XP Pro och SP3, som har problem att få igång bredbandsuppkopplingen (den har funkat innan). Den gör en "Anslutning till lokalt nätverk", alla klienter och protokoll är installerade, men under status är det helt tomt. Ingen ip-adress osv. Under tjänster står DHCP-klient på automatisk start, men den är inte startad och det går inte att starta den. Får då felmedd att "tjänsten går inte att starta för överordnade tjänster inte är igång. - fel 1068" Det är samma sak med NDS-klienten. Kan nån upplysa mig om vilka överordnade tjänster som måste vara igång för att dessa skall funka? Vore mycket tacksam.
  14. När jag skall gå in till min stationära dator(med Vista i) via nätverket med min bärbara (Med XP i), så frågar den efter användarnamn och lösenord när jag klickar på den stationära i nätverket. Vet inte vad den vill ha, för jag har inte satt nåt lösen nånstans, den går direkt in i Windows vid boot. Eller måste man ha ett lösenordskyddat login för att få det att funka? Har provat alla upptänkliga variationer, men inget funkar. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...