bonusvita

Medlem
 • Innehållsantal

  301
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Inlägg postade av bonusvita

 1. Hej.

  Då är man i USA då... Ett fantastiskt land som har enormt mycket att erbjuda och visa.

  Jag skriver dagliga resebrev på min blogg, så ni är alla välkomna att titta in där för att se hur det går och vad som händer...

  Just nu är vi Monterey och skall idag åka vidare till San Francisco via Palo Alto.

  http://Www.trassl.se  

   

  • Like 1
 2. Jag har gjort en liten resealmanacka. 

  Den kan komma att förändras, beroende på om vi hinner, blir hindrade eller upptäcker annat på vägen.

  De enda hotellnätterna som är bokade i förväg är hotellet i Los Angeles de första dagarna och de sista dagarna... Alla andra hotell tar vi på vägen...

  Resealmanacka.JPG

 3. Hej, long time no see, som det sägs... ;)

  Min planerade resa till Usa blir av, dock inte så som jag ursprungligen tänkte och planerade. Detta år 2018 var inte bara 50 år sedan jag föddes, det är även 60 år sedan mina föräldrar gifte sig. Och när de firade sin 50-årsdag, så firade de den genom en resa till Niagara fallen i Usa. Och denna gång vill de se västkusten.

  Men då mina föräldrar är över 80 år, så litar de inte riktigt längre på sina själsförmögenheter och att kroppen verkligen hänger med och fungerar så som de alla tider förut har gjort, så de har engagerat mig som deras chaufför. Och den 27 augusti flyger vi från Sverige och är tillbaka igen 18 september.

  Flygresan går med Sas från Göteborg till Stockholm och därifrån direkt till Los Angeles. På flygplatsen kommer vi hämta upp en suv som blir vår bil för 3 veckor.

  Vi planerar följande resrutt: Los Angeles (3) > San Simeon (2) > San Francisco (3) > Napa Valley (1) > Yosemite (2) > Las Vegas (3) > Grand Canyon (2) > Lake Havasu (1) > San Diego (3) > Los Angeles (2) . Det som definitivt skall besökas på vägen är Hearst castle i San Simeon och Falcon Crest i Napa Valley och glasbron i Grand Canyon. Våra nätter inom parentes, så det blir totalt 22 nätter!

  Planen är State Route 1 eller Cabrillo hwy eller Pacific hwy eller vad 17 den nu heter, alltså den vägen som går utmed kusten hela vägen från San Diego till San Francisco. Det skall gå i sakta mak, vi har ingen brådska. Men jag finner dåliga verktyg för att söka längden på vägarna, alla verktyg hittills har tagit bort mig från småvägarna upp till den stora motorvägen, och om vi kan så skall alla motorvägar undvikas. Jag vill ha nåt liknande gps där jag faktiskt kan välja bort motorväg. 

  Men vad tycker ni att vi skall besöka på vägen, vart är vettigt att stanna, besöka, se och uppleva?

  Men passet är klart, skall dubbelkolla om mitt esta fortfarande gäller. Nu är det planering som gäller...

   

 4. Hehe, jo, jag skulle ju det... o resan är mer prioriterad, dock så börjar mina gamla dator ge upp. batteriet laddar inte till 100% och det är något med fläkten, jag lyckas inte göra den rent tillräckligt...

  Och säkerhetsrisker vill man ju inte ha.

  Så jag sparar mina pengar, eller åtminstone lägger inte så satans mycket, det finns ju lika bra datorer för en fjärdedel av pengarna. Frågan är bara vad?

 5. Tyvärr blev det ingen resa. Jag fick inte ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa min dröm. Jag kommer dock spara intensivt för att om precis ett år kunna göra denna resa, (hoppas jag)? Och kanske blir den bättre planerad och längre. Tre veckor hade passat ypperligt. 

  Men jag tar till mig och sparar alla era tankar, tips och råd för min drömresa. Och jag lär återkomma i denna tråden om hur, när, var, varför och vad som hände...

  • Sad 1
 6. Jag håller på o letar efter ny dator. Och jag har snöat in på Lenovo, speciellt deras serie Yoga. Och ju mer jag tittar och ju mer jag kollar bland konkurrenterna så finns det ingen som kommer i närheten av Lenovo Thinkpad X1 Yoga 3 generationen.

  https://www3.lenovo.com/se/sv/laptops/thinkpad/x-series/ThinkPad-X1-Yoga-3rd-Gen/p/22TP2TXX13Y?menu-id=X1_Yoga_(3:e_generationen)__ 

  Okej, snuskigt dyr dator. Men användningsområdet finner jag högintressant. Jag lockas även av det faktum att detta är gamla IBM. Men datorn är en tålig arbetsmaskin, samtidigt som det är en enkel pekdator med medföljande penna kan man skriva och rita.

  Just i denna serie Thinkpad så skriver Lenovo flera gånger att de rekommenderar Windows 10 Pro framför W10 home. Man undrar varför? Vad är fördelen med pro framför home?

  Nu kanske jag har blivit snöblind och ser inte skogen för alla träden... Men? Om inte denna dator? Vilken i sådana fall och varför?

  Nu skall jag iofs bara ha den som en hemmadator, jag har inget företag och jag reser inte med datorn, så naturligtvis är jag införstådd med denna overkill. Men ju mer jag tittar desto bättre blir den! Så snälla någon, ta ner mig på jorden! Om det nu är möjligt...? ;)

 7. Sorry för sent svar, men jag håller på och uppdaterar mina datorer, de börjar bli lite för gamla och för många problem. Och då kommer jag även att uppdatera mitt office. Och den lösningen på hem och student licensen lät ju helt klart intressant!

  Men problemet jag har idag med att word 2007 slutat svara, det består, trots att jag har avinstallerat programmet och tagit bort alla gamla filer och åter ominstallerat programmet, så får jag inte igång word 2007.

  Nu funkar det med open office, ett ganska så enkelt och lättanvänt program, så jag får se hur jag gör!

 8. Mitt officeprogram är från 2007, så det börjar bli gammalt och jag gissar att detta frågetecken bara är en försmak av vad som komma skall!?

  När jag klickar på ett befintligt dokument, som jag har skrivit på tidigare, eller om jag klickar på ikonen för ett nytt dokument, spelar ingen roll i detta läge. Så startar programmet rätt och riktigt, men det lägger sig nere i listen och går ej att öppna upp så man får upp det på skärmen! Det är inga som helst problem med excel dokument, varken nytt eller gammalt, dem öppnar upp sig precis som det alltid har gjort.

  Men word dokumenten får jag inte upp alls!

  Nu har jag laddat hem och installerat open office och även libre office, men jag har lite svårt att acklimatisera mig i den miljön, men jag lyckas på det viset öppna upp mina gamla worddokument, utan problem.

  Jag har laddat om office 2007, stoppat in skivan och kört en reparation, men problemet kvarstår.

  Skall jag kanske avinstallera programmet helt och hållet och återinstallera det för att få det att fungera som det är tänkt? Eller är det så att det är dags att uppgradera sig?

  Nu tycker jag inte om office 365 och den här månads eller årsbetalningen. Jag vill ha mitt office på skiva och bara betala 1 gång och kunna arbeta med det programmet hur mycket jag vill, när jag vill i åratal utan att behöva betala för en ny version om ännu ett år, och om ännu ett år igen och igen och igen............

  Hur löser jag mitt dilemma?

 9. Jag börjar närma mig min födelsedag, och om jag skall göra denna resa, så börjar slutet närma sig med stormsteg. En bokning bör ske snarast innan priserna verkligen skjuter i höjden eller rent av, det finns inga platser kvar...

  Min resa som är en billighetsresa, jag önskar att den kostar mig under 20,000 kronor totalt från min dörr hemma till min dörr hemma.

  Jag vet att nedan uppställning bara gäller idag, imorgon ser situationen helt annorlunda ut och priset jag fick idag gäller inte längre.

  Jag kan kanske lösa en annan flygning dit där jag undviker en övernattning i London. Men jag vill inte ha för kort transfertid på stora internationella flygplatser heller, för jag vet inte hur lång tid saker tar. 1 timma mellan ankomst och avgång på Heathrow till exempel känns som alldeles för liten ram för att hinna, och framför allt för att veta att min incheckade resväska verkligen hinner med de båda flygen.

  Gällande hyrbil, så är pickupen den som mest är osynlig och inte skriker hyrbil, cabben roligast, och sedanen tråkigast och troligtvis skriker hyrbil lång väg. Jag vill ju inte riskera bli offer för kriminalitet i Usa, så en hyrbil som inte skriker att det är en hyrbil känns ändå helt bäst. Och jag har varit inne på pickuper tidigare, så en prislapp inkl.  flyg, boende, hyrbil torde landa kring strax under 10,000 kronor. Tillkommer gör då utgifter på ort och ställe kring 500-1000 kronor per dag.

  Så hur ser min spec ut?

  Födelsedagsresa

  5/3 – 14/3

   

  Flygresa Dit

  5/3 Landvetter till London Heathrow

  18:45 – 19:50

  6/3 London Heathrow till Los Angeles

  10:35 – 13:55

   

  Flygresa Hem

  13/3 Los Angeles till 14/3 London Heathrow

  19:55 – 13:30

  London Heathrow till Landvetter

  19:15 – 22:20

  PRIS: 3286:-

   

  Hotell i London

  5/3 – 6/3 Premier Inn Heathrow Airport Terminal 4

  Frukost ingår

  PRIS: 613:-

   

  Hotell i Los Angeles

  6/3 – 13/3 7 nätter

  Orange Drive Hostel

  Våningssäng i sovsal för män

  Frukost ingår

  PRIS: 2642:-

   

  Hyrbil

  Los Angeles Airport LAX 6/3 – 13/3 8 dagar

  Sixt Rental Cars

  VW Beetle Convertible eller liknande

  Fullt försäkringsskydd + kan lämnas med tom tank

  PRIS: 4429:-

  eller

  Hertz Rental Cars

  Chrysler 200 Full Size eller liknande

  Fullt försäkringsskydd inkl full till full tank

  PRIS: 2430:-

  eller

  Hertz Rental Cars

  Chevrolet Silverado Pickup

  Fullt föräkringsskydd inkl full till full tank

  PRIS: 3331:-

   

  Totalpris för 9 dagar tur och retur Göteborg till Los Angeles

  PRIS: 8971 – 10970 kronor

 10. Upptäckte här nu i julhelgen att jag kan inte skicka mms till de i min telefonbok, för jag måste ändra inställningarna för gruppmeddelande.

  Och jag letar, kollar och snurrar omkring, men jag finner inte var någonstans jag ändrar de inställningarna. Det finns något som heter "skapa etikett" där jag kan lägga in alla eller flera som jag vill skicka sms och mms till. Men är det verkligen den inställningen jag söker efter?

  Förstår inte varför jag inte längre klarar av detta, googlar jag på det, så verkar jag inte vara ensam om detta frågetecken. Vill jag idag skicka en hälsning till flera i min telefonbok, så får jag göra det en per styck...

  Min telefon är en Sony Xperia XZs på android, den senaste versionen.

  P.S. Gott nytt år!

 11. Jag har en Sony xperia ZXs, android, det är en jättebra telefon och jag är helnöjd med den. Men jag har ett litet frågetecken med den och även med många andra lurar jag har haft. Det innebär att det är troligtvis inte specifikt till denna telefon som problemet. Det kan vara handhavandefel också...

  Headsetet till telefonen slutar fungera efter några veckor, 5-6 veckor. Jag kan lyssna på musik, jag kan höra personen jag pratar med, men jag kan inte prata med honom/henne. Det spelar ingen roll om jag köper mig ett dyrt headset eller om jag köper mig ett billigt, problemet kvarstår. Det spelar ingen roll om jag byter telefon eller behåller den jag har, problemet kvarstår.

  Ja, jag vet att det kan bero på att jag gör något fel. Men vad för fel gör jag då i sådana fall? För jag är snäll mot kablarna, jag lägger ihop dem på ett sådant vis att de inte trasslar sig, jag viker inte sladdarna, jag drar inte i dem, jag knycklar inte ihop dem, utan allt går lugnt och sansat tillväga...

  Jag kan köpa mig ett blåtandsset, visst kan jag det, men de har så dåliga batterier att de inte klarar oftast inte av musik och snack i 10 av 10 timmar.

  Jag har pratat med Telia och de säger att man skall starta om telefonen lite mer oftare än vad man gör idag, minst 1 gång i veckan säger de. Men om problemet kvarstår så vill de att jag skall lämna in telefonen för felsökning och reparation. Och det kan ju ta flera veckor innan man får tillbaka luren. Men jag köper inte riktigt det att problemet sitter i telefonens hörlursuttag. För när jag har köpt nytt headset så fungerar allting klockrent till 100% i 5-6 veckor innan talfunktionen slutar fungera. Då är det väl inte i telefonen problemet sitter, väl?

  Hur löser jag frågetecknet?

 12. Det har tagit en tid att dels få ur tummen och annat som bara kom i vägen, som att minnet i huvudet är dåligt... ;)

  Men det här var fantastiskt enkelt!

  Gick in i diskhanteraren och högerklickade på D: och tog bort volymen, sedan gick jag in i C: och högerklickade på utöka volymen...

  Och allting var bara klart sådär....

  Undra om jag vågar starta om datorn..............................    :wacko:;)

   

 13. Gällande min planering, så är ingenting vedertaget och bokat ännu. Planeringen fortgår, men hur den blir, när den blir, vart den blir och när jag bokar och betalar vet jag i dagsläget inte...

 14. Citat

  ATTENTION! The travel authorization submitted on August 20, 2017 via ESTA will expire within the next 30 days. It is not possible to extend or renew a current ESTA travel authorization. You will need to apply for a new ESTA travel authorization. Please reapply at https://esta.cbp.dhs.gov if travel to the United States is intended in the near future. If there are 30 or more days left on the old authorization you will receive a warning message during the application and be asked if you wish to proceed.

  Fick detta mail med posten idag. Men det kan väl inte stämma? För jag har för mig att inresetillståndet gäller i 2 år. Det är iaf vad resebolagen har sagt mig och kanske även någon här...

  Och söker man på nätet så får man upp information om att tillståndet skall gälla i 2 år, trots detta så säger ovan citat att det går ut den sista oktober!

  Jag ansökte om det såhär tidigt för jag inte ville stå med problem senare i vår när jag planerar använda det, och framför allt för att inte glömma av det...

  Har reglerna ändrats? Gäller ett inresetillstånd som ESTA bara i 1 månad nu?

   

 15. Jag fann den lösningen. men om man drar favoriterna vidare till det som heter fältet favoriter, så hamnar alla favoriter i en egen list i överkant på fönstret, och de ligger kvar där tills man flyttar på dem. Och enda sättet att spara dem är via en säkerhetskopia till ett html dokument. Men ännu har jag inte klurat ut hur man får syn på dem under Users/användare i mina dokument... För där finns klart och tydligt en flik där som heter favoriter.

 16. Ett par följdfrågor här.

  Hur säkerhetssparar man sina favoriter i Edge? I IE så fanns de automatiskt under C:\Users, men här finner jag dem inte alls. Sedan så undrar jag hur man sorterar om i sina favoriter? Skulle vilja ha upp dem i en stor ruta där man kan klicka o dra dem till varsom...

 17. Ok, jag har laddat ner w10 och brännt det på en skiva. Men var hittar jag licensnyckeln till min version, så att jag om jag skulle installera den nu brända versionen, kan göra den rätt och riktig genom att skriva in min licens?

 18. Det är jobbigt när livet tränger sig på i ens drömmar och planeringar...

  Det är turbulent på mitt jobb just nu, och som det ser ut så kan jag snart få flytta till Helsingborg, och för att lösa det så måste jag ut med en massa pengar, pengar som jag har sparat för min lilla födelsedagsresa. Tycker inte om det. Men jag måste ha mig ett arbete, även efter det att jag kommer hem från Usa. Och ju längre jag väntar med att boka och köpa resan, hyrbil, hotell och liknande desto dyrare blir allting. 

  Så det bär mig emot och jag blir ledsen över min spolierade planering, men som det ser ut just nu så löser jag inte båda sakerna. Så tyvärr blir det nog ingen resa för mig i vår. Men jag har kvar alla era tips, förslag och råd. Jag får lösa resan och spara ihop till den en annan gång, och då blir den kanske lite längre.

  Men jag vill nog ändå göra mig en resa över min födelsedag, så det blir nog bara en vecka på kanarieöarna eller nåt sånt, bara för att få mig en annan miljö!:wub:

  Men tack för allt! :D:(

 19. Har råkat ut för samma sak, fick starta om datorn ett par gånger innan det till slut löste sig av sig själv,,,

  Men det är även samma sak när datorn helt plötsligt bestämmer sig för att alla ikoner skall ordnas automatiskt och hamnar i ena hörnet, trots att jag har bockat ur allting sådant som sker per automatik, och min sortering har fungerat mängder av gånger tills dess att det inte längre gör det...

  Konstigt program det här microsoft windows 10 :/

 20. Om det är W7 som ligger i Recovery D: så är det ju en partition jag definitivt kan ta bort, för W7 kommer aldrig någonsin komma tillbaka till denna dator... Jag vet att jag har sett någonstans att det finns en möjlighet att avinstallera W10 och återinstallera W7, men jag finner inte den platsen just nu.

  Men om det är W10 som ligger på Recovery D: då är det väl mindre käckt att ta bort den? Eller är det enkelt att få tag på W10 via nätet vid en ominstallation som innebär en formatering av C:? För i sådana fall kan jag ju ta bort partitionen.

  Hur kan jag kontrollera vad som finns i Recovery?

  Och om jag tar bort D:, kan jag då implementera det utrymmet in i C: utan att formatera om hårddisken? Det blir inga framtida problem i C: med en sådan åtgärd?

 21. Jag har rensat på C: När jag postade min fråga så hade jag mindre än 5% kvar på C: Så jag har tagit bort en del program, som jag iofs använder, men inte så ofta.

  Men faktum kvarstår, om jag inte skaffar en större hårddisk, så ser jag liten nytta med att ha partitioner som jag inte kan använda, även om det är backuper som ligger därpå. Jag skapar mina egna backuper som jag har på externa diskar, och backup på windows behövs inte tycker jag... När det är dags att formatera och bygga upp windows på nytt, då borde det finnas bättre o enklare lösningar än att ta utrymme av mitt begränsade utrymme...

  C o D.JPG

 22. Jag börjar få ont om utrymme i min dator, så jag måste snart börja om från början.

  Min dator som egentligen är en W7 dator och har en ssd disk på 120 gb, räcker inte riktigt till för W10.

  Jag skulle vilja ta bort D: och låta den platsen ligga ihop med C:, hur gör jag det? Och varför skapas D:, som är låst partition som jag inte ser vad som finns på, jag antar att det är nån form av backup till antingen W7 eller W10. 

 23. Det låter ju intressant, vattenfall är alltid häftigt att se. 

  I närheten av Bakersfield finns det en nationalpark som heter Seqouia eller nåt sånt... Men sedan så finns det tydligen en nationalpark i Mojave, men det tror jag är en öken!?

  Jag hittade denna kartan - https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1g9ZN_S27fVC1pQATvcrT6JB3aXs&ll=35.44619715286149%2C-119.35368409765607&z=8 - Där finns det 275 vattenfall i den sydvästra delen av Usa...

  På tillbakavägen till Los Angeles funderar jag på Lake Havasu sedan via Palm Springs innan jag är tillbaka i Los Angeles