Gå till innehåll

ArvidH

Medlem
  • Innehållsantal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Om ArvidH

  • Födelsedag 1984-04-30

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man

ArvidH's Achievements

(1/8)

  1. Det är där jag har kollat. Och inget program använder onödigt mycket ramminne. Det som använder mest ramminne är arma men jag skulle vilja att det använde mer just när jag spelar spelet. Jag kan inte se vilket program som gör att det cachelagrar. Om det ska synas på Privat arbetsminne så ser jag det inte. Och när jag gör en snabb överslagsräkning i huvudet så blir det ca 2GB som används av aktiva processer. Det minne som fylls med cache är alltså det minne som inte används. Vilket ligger mellan 3,5 GB och 4 GB Övriga 12 gb fylls av cache och när jag startat till exempel arma så får den inte tillgång till mer minne än det som står som ledigt. alltså. cachelagrade filer tas inte bort från minnet för att ge plats för arma i detta fall. Såhär ser det ut just nu när jag tar fram resursövervakaren. https://www.dropbox.com/s/w6xp8czdezwet1s/Screenshot%202014-03-07%2012.31.53.png Vad jag vet har jag inte laborerat något med växlingsfil. Vet inte ens hur man gör. MVH/ Arvid. Och jag måste säga att jag är tacksam för att ni ägnar tid åt mitt problem.
  2. Det ända program som använder stora delar ram vad jag kan se är Google Chrome. De spel som tar mest ramminne är Arma. Men det kan fylla ramminnet utan att jag startat Arma över huvud taget. Jag har även steam igång. Jag kan inte se att något program använder mycket ramminne. Jag kan alltså inte hitta vilket program som cachelagrar så mycket i ramminnet. Det syns inte i aktivitetshanteraren. Så här står det i aktivitetshanteraren. Fysiskt minne Totalt: 16382 Cachelagrat: 12386 Tillgängligt: 12412 Ledigt: 36 Det blir problem när ledigt går ner under 2000.
  3. hej. Jag har problem med att min dator cachelagrar hur mycket som helst på ramminnet. Jag har 16GB ram och det cachelagras drygt 12GB. Problemet är att om jag startar ett spel (t.ex. Csgo eller arma 3) så får jag stora problem med fps drops. Enda lösningen på problemet jag har hittat är att starta om datorn. Då flyter det på tills det har fyllt ramminnet igen med cachelagrade filer. Min fråga är Går det på något sätt att begränsa mängden data som får cachelagras på ramminnet. Eller finns det något sätt att rensa minnet utan att starta om datorn. Tacksam för svar. MVH// Arvid
  4. det var mer att om jag vill att den ska strömspara vet jag inte hur jag ska få den att strömspara alltid förutom om jag väntar på att en film ska buffra. och nog tror jag att jag kan lösa mitt lilla ilandsproblem på annat sätt. men om jag inte frågar får jag inget veta. och efter som jag inte hittar någon inställning så frågar jag.
  5. Om jag inte fått det om bakfoten så startar den efter en viss tid om jag inte skriver eller rör musen. och det är inget problem om jag bara har den men jag vill att datorn ska låsa efter en viss tid och då blir problemet att jag måste skriva in mitt lösenord för att komma in igen. (jag använder inte enkla lösenord) Jag har en önskan att kunna styra vad som håller datorn från låsning och vad som låter den låsa om det går att styra. om det går så har jag inget emot att datorn går in i viloläge när jag önskar det och håller sig vaken när jag önskar det. Jag streamar ganska mycket film från nätet och har stängt av allt för att den inte ska sluta buffra filmen. Men barn som sitter vid datorn och aldrig stänger av så den står igång i timmar utan att någon sitter och som oxå sätter sig i tid och otid har gjort att jag vill att datorn gärna låser sig och går i viloläge eller stänger skärmen/startat skärmsläckare men när jag vill. så nä. det är ingen korkad fråga. kanske mer dumt av mig att inte skriva detta i första inlägget.
  6. och jag kanske ska lägga till. Jag har win 7 home premium...
  7. Jo det är enklast helt klart. Men jag vill inte ha skärmsläckare som startar när jag inte vill för att jag Glömt stänga av den. eller att datorn sedan står för att jag glömt sätta igång den. och jag tänkte att om det går är nog detta forum rätt ställe att fråga på.
  8. Jag hittar inte den nyckel jag fick av en kompis. Ingen som råkar ha en nyckel till WinXP att lämna vidare eller liknande. någon ni aldrig kommer använda t.ex. bara en ödmjuk fråga. Är den olämplig så har jag förståelse för det.
  9. Kan man ställa någon typ av timer så att datorn låser sig själv om ingen använder den på t.ex. 30 min. och det utan att ställa in att skärmen stängs av eller att skärmsläckare startar. helt enkelt. men ska kunna titta på film eller installera program/uppdateringar utan att windows låser men om man bara lämnar datorn utan att något görs så låser den? förstår ni hur jag menar.
  10. ok. jag har fått en lisensnyckel från en kompis en gång på någon winXP version men jag testade att ladda ner flera olika och ingen funkade. går det att kolla vad lisensnyckeln är till för om det går kanske den funkar. på chassiet var den lappen borttagen. troligen för att han vi fick datorn av ville ha kvar OP till sin nya dator.
  11. Jag undrar om det finns något säkert sätt att köpa någon begad windowskopia. Jag har kompisar som har köpt och sedan ringt till windowssupporten och fått en ny valideringsnyckel. Frågan kommer för att min Grabb har fått en dator utan OP och jag har inget OP att lägga in på hans dator. För min del funkar det med WinXP och jag tänkte mig få tag på en begad. Det är bara för att få i gång den och se vad den har för hårdvara för jag har ingen aning om det. Och jag vill inte köpa något som datorn inte klarar. Sen vet jag inte om han behöver Win7 eller 8. Han surfar och spelar Mindcraft och det går att göra i WinXP Tack på förhand. Och jag vet inte om det är rätt del av forumet. om jag är fel ute är det bara för moderatorer att flytta mig till rätt ställe.
  12. Hej. Jag har flera gånger testat alla inställningar för webbhistoriken jag kan hitta. Jag får inte IE9 att spara någon historik över huvudtaget. hoppas någon kan hjälpa mig. Jag har letat i 20 min i forumet för att ev hitta något liknande men har även gått bet där. MVH//Arvid
  13. Nej. bara dom som behövs för att man ska kunna titta på alla hemsidor. Typ Adobe flashplayer och liknande.
  14. hej. Min bärbara dator blir jätte seg när jag kör IE9 men funkar jättebra med IE8. Den änvänder Mycket cpu utan att jag är på några speciellt krävande sidor eller liknande. Mina frågor är då: Har jag gjort något galet? Har det att göra med att IE9 är mer krävande? Går det göra något för att snabba upp IE9? Jag läste något om att IE9 skulle vara den snabbaste webbläsaren som finns nu. Men jag upplever den seg på båda mina datorer. Jag har Windows 7 på båda. (detta var mer en fundering. svara gärna på den oxå om det går) MVH// Arvid
×
×
  • Skapa nytt...