Gå till innehåll

a_d

Medlem
  • Innehållsantal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av a_d

  1. Har hittat lösningen, min knäppe gubbe hade kryssat i rutan i nätverksväljaren...
  2. Nix inga ! och har testat knappen. Skillnaden mellan HP'n och LG'n jag skriver på nu är att den ena har "oidentifierat nätverk" offentligt nätverk och jag kan inte ange routern och ändra till hemnätverk.
  3. Efter att jag uppgraderat min HP från Vista till Win7 krånglar den trådlösa uppkopplingen. Ser i "status för trådlös nätverksanslutning" att IPv4-anslutning säger "internetåtkomst saknas". (på en annan dator jag har står det "internet" på samma plats) Hur gör jag för att lösa detta?
  4. Har numera Windows 7, alla drivrutiner till skrivare, skanner o s v installerades utan problem. Filer och inställningar från XP-tiden mellanlagrades på extern hårddisk och fördes över klockrent.
  5. Nej, ingen skrivare eller dyligt. Är så jäkla less på både datorn och allt runtikring så efter senaste rebooten har jag inte installerat något. Funkar inte uppgraderingen till Win7 skaffar jag en mac....
  6. Tack, jag har nu kört upgrade advisor och det verkar funka för innehållet i datorn, det mesta av det i a f. Med följande frågetecken: Microsoft .NET Framework 1.1 Not compatible This version of the program will not work on Windows 7. ATI Catalyst Control Center Known issues You may experience issues running this program on Windows 7. version 1.2.2432.37415 IP Operator Known issues You may experience issues running this program on Windows 7. LG Direct Media Button Service Known issues You may experience issues running this program on Windows 7. version 1.4.0202LG Electronics Inc. On Screen Display Known issues You may experience issues running this program on Windows 7. Nu är det vilken version av Windows 7 som ska väljas, sonen har studentrabatt och där erbjuds Windows 7 Professional upgrade för en ganska rimlig peng. Vad är skillnaden mellan den och Home Premium?
  7. Aj då, det står W1-J2DTV1 under datorn.
  8. Har en bärbar LG (J2DTV1), ett par år gammal och den har XP förinstallerat. Nu har jag gjort en omistallation m h a "recovery CD" och nu är det en hel del som krånglar och inte går att uppdatera. Har då tänkt att köpa Windows 7 istället. Finns det något jag som rookie på datorer bör tänka på innan. T ex drivrutiner för det som finns i datorn eller de prylar jag har sedan tidigare, printer, scanner o s v.
  9. Tack alla, jag har lärt mej en del och nu funkar allt igen!
  10. CD'n ansluten ingen CD i. Och jag har inte provat att placera HDD på raden under CD enheten. Dum fråga, vad är HDD? Är på jobbet och kan ej testa förrän ikväll.
  11. Hm, nu försår jag inte riktigt. Men anledningen till att jag behövde göra en nyinstallation var att jag blev av med något vitalt vid borttagande av ett par program. Datorn bara körde uppstart och aldrig kom fram, ens i felsäkert läge. Och anledningen till att jag behövde köra via en extern CD är att min interna CD lagt av. När jag då skulle köra recovery skivan behövde jag ställa in den externa till första boot. Nu har jag inte återställt till standardinställningarna och jag undrade om det var därför operativsystemet inte hittas. Jag är inte helt van vid datorer och har gjort en hel del klumpigt historiskt. Om nu standardiställningarna är ett måste för min dator att komma igång skulle det vara bra att få en liten lektion i varför det är så.
  12. Har bootat om datorn med Reovery CD'n som var med i köpet. När XP är installerat har jag lagt in drivrutiner med nästa skiva och allt ser bra ut. Men när jag stänger av datorn och vid nästa uppstart får jag meddelandet att det inte finns något operativsystem. Den enda skillnaden denna gång är att jag i F2 angett en extern CD som första boot och alla andra är i den nedre delen av listan (den utan siffror). (Har bootat om tidigare men då fungerade den interna CD'n.) Kan det vara det som är felet? Jag vågar inte stänga av datorn utan att först ha en plan.
  13. Tack för hjälpen, har lyckats att få en dialog med datorn men ett nytt problem har uppstått. Jag skriver en ny tråd för detta.
  14. HM, jag är inte så överens med datorer. Skivan är den som heter "Recovery CD" som följde med när datorn köptes, har använt den tidigare när jag rensade ut allt. Det vill jag inte behöva göra nu. Kan man återställa utan att radera partition C?
  15. Har en bärbar med XP, där CD/DVD spelaren lagt av. Köpte därför en extern och innan installationen av den tog jag bort brännarprogrammen i datorn. (det ingick ett ihop med den nya enheten) Sen installerade jag det nya och fick frågan om jag ville starta om datorn nu eller senare och jag startade om datorn. Men då gick den inte igång, provade F8 och inget av alternativen där fungerar. Det verkar som om avinstallationen tog bort mer än "bara" brännarprogrammet och nu behöver tillbaka till datorn. Jag har en återställningsskiva, men med en icke fungerande CD/DVD är det kört. Hur får jag över den till ett USB-minne? Och hur gör jag sedan återställningen, utan att helt sabba innehållet i datorn?
×
×
  • Skapa nytt...