Gå till innehåll

Lindan1

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Lindan1's Achievements

(1/8)

  1. Vi har formaterat hdd, men inte med hjälp av extern program. Använde den formateringen som finns när du startar installationen, men det kanske är stor skillnad på att göra så (?) Men det är en sak som vi får lov att testa...Att köra installationen innefrån Windows har vi inte testat då vi trodde att vi endast kunde köra den från skivan eftersom det inte går att uppdatera (missförstånd) Får prova detta och hålla tummarna =)....
  2. Jodå vi har kört upgrade advisor och det ska fungera bra med både Windows 7 32 och 64 bit...
  3. Har nyligen installerat Windows 7 från min dator med Vista och det gick fin fint och jag är supernöjd. Nu skulle vi göra samma sak på en polares datorn, fast han kör nu med XP, men det går bara inte....varken med 32 bit- eller 64 bits versionen. Ofta hänger sig installationen tidigt och i bästa fall kommer vi till "expanding windows files 0%" sen händer inget mer....även om vi väntar över natten.... Känns som vi har provat det mesta. Bla lagt över skivan till en isofil och med hjälp av microsofts program lagt över det på ett USB-minne för att boota därifrån, men det går inte. Då kommer vi inte ens så långt att installationen börjar utan det går inte att bootafrån flashdisken...den verkar dock hitta den för man kan se namnet på den, men mycket längre kommer man inte... Kör man i recovery-cd:n för XP så fungerar den och datorn går att använda.... Någon som har haft liknande problem, eller har något bra förslag på vad man kan testa för att få det att fungera? (kört ren installation både med att formatera hårdisken innan installation och utan) Help!
  4. Det rullar på fin fint här....har dock kraschat två gånger tyvärr! Kommer upp en stor blå skylt om att windows avslutades inkorrekt. Ena gången när datorn stått på ett tag och gått ner i väntläge, och en gång när jag fällde ner locket (hade inställningen att inget skulle hända när man stängde locket förut med Vista....btw vart ställde man in det nu igen?)...Om det fortsätter, får jag se om man kan komma runt det, annars har det varit en fröjd att köra med W7....bättre och smidigare grafik på exempelvis aftonbladet.se som tidigare laggade när man skrollade ner *borta*....Nu startar videoklippen direkt utan att först ladda spelaren...datorn känns mer kraftfull och har fått lite nytt liv.... Kan starkt rekommendera Windows 7 till andra!
  5. Kan bara meddela att installationen har gått bra! Ska kolla om det är några drivrutiner som saknas! Tack!
  6. Nej, jag har inte kört igång ännu, men hör av mig om jag stöter på problem. Ska vara borta en del så det kanske dröjer innan det blir av, men tack för alla råd och tips så här långt!
  7. My misstake =/....hade visst en Extensa 5420G och då fanns det drivrutiner även anpassade för W7....nu kör vi =)
  8. Nu har jag kollat på Acers hemsida och det verkar inte finnas drivrutiner specifikt till min Extensa 5420 för Windows 7 http://www.acercomputer.se/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=sv&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3747&sp=page15e&ctx2.c2att1=15&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3747&CountryISOCtxParam=SE&ctx1.att21k=1&CRC=327655795 ...Inte heller finns den med på denna lista över datorer som är komplatibla med W7 http://www.acer.com/windows7/eng/eligible.html Beror det på att denna dator endast är släppt med Vista? Windows Upgrade talar bara om att vissa program kan stöta på problem i W7 men är inga program som jag nödvändigtvis måste ha.... Ska jag sluta oroa mig och köra in skivan och installera 64 bit eller vad???
  9. Tack för hjälpen! Ska sätta mig in i detta och se om det verkar funka att köra på 64 bits versionen!
  10. Ok! Då får jag ta mig en funderare på om det är värt besväret för en bättre dator. Programmen är väl egentligen inget problem, men vart skaffar jag drivrutiner enklast?
  11. Jag har idag Vista men ska byta till Windows 7 och har införskaffat mig ett W7 Ultimate. Såg nu vid installationen att jag kunde välja att uppgradera till W7 med 32 bit eller göra en ren installation till 64 bit. Min fråga är helt enkelt om det är värt besväret att blåsa ut burken och jaga drivrutiner och ominstallera alla program eller om jag inte märker någon större skillnad mellan 32 och 64? Använder huvudsakligen datorn till surf och arbete, inga avancerade program eller spel. Jag har en Acer Extensa 5420 med AMD Turion 64*2 och 4 i RAM. Help!
×
×
  • Skapa nytt...