erik.l

Medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by erik.l

 1. Har redan 3 emailkonton i windowslivemejl . - Win. 7 med pop port 110 och smtp 25 sedan åratal . Har nu skapat ett yahoo konto , som jag vill lägga in på datorn . De rekommenderar port 995 och 465eller 587 . SSL är kryssat . Det fungerar inte , kan det bero på fel portar ? VAD ÄR SKILLNADEN I PORTARNA ? tar tid att ansluta och autensiera , sedan fel på lösenordet trots det inte är fel
 2. Tack - jag förstår att asus var i viloläge när strömfelet inträffade ( stänger datorn så ibland ) ( strömfelet = inga lysdioder lyser mer , tyvärr har batteriet inte fungerat sedan månader och inte kunnat starta pga det ) toshiban var avstängd när jag bytte hd ( hade provat med hdkabinett - datorn såg inte kabinetten - förmodligen fel på kabinetten ) Om hårddisken inte varit i viloläge , kanske hade chansat att starta den i toshiban även om drivrutiner ej fungerat .
 3. Min bärbara asus med sata hårddisk med win 7 - 64 , från 2010 startar inte mer ( fel med interna strömmen ) har plockat ut satahårddisken som jag vet snurrar . Vill komma åt filerna för att göra backup - ( slarvat med det ) På en annan likvärdig pc ( toshiba ) har jag plockat ut dess sata - hd och monterat asus - hd istället . När jag startar kommer ett meddelade att systemets minneskonfig har ändrats efter att det gick i vliläge . ( 3gb asus / 4 gb Toshiba ) Om du fortsätter kommer de data som krävs för återställning från viloläge att gå förlorade . Kan välja att avbryta eller ta bort återställningsdata och fortsätta till startmenyn. Vad är det för återställnings data som försvinner ? Att drivrutiner inte kommer att fungera vet jag , gör inget . Jag vill bara komma åt filerna för backup , - Hoppas bara att usbport och mus är kompatibelt . Detta borde väl kunna gå ?? PS. Jag vet att med hjälp av en usb - Linux - sticka kan man komma åt windows-filer på hårddisk . Det fungerar . Men det tar tid att gå igenom alla filer - ej samma ordning - och tar längre tid .
 4. erik.l

  W7 starter

  Du kan prova Linux utan att installera på pc . www.pendrivelinux.com Prova med yumi - multibot . Kan då ha olika Linux på samma usbsticka . 4 eller 8 gb usb ok . Linux körs från usbstickan vid uppstart . Ändra i bios att " cdrom" öppnas först förmodligen även trycka på esc vid uppstart . Nämner bara kort utöver övrigt i inlägget Kan det inte vara nåt fel på acer-pc eller felinställda säkerhetsprogram ? Om acer köptes ny borde inte vara fel , om begagnad en recovery borde göras . Jag använder ibland 10tums asus pc med win7 starter . Det upptar ca 30 gb av 120gb hårddisk . Sålänge inga flera filmer sparas räcker det länge . Har aldrig haft problem med den . dock måste uppdateringarna följas upp , det kan ta lite tid med mobilt bredband har jag märkt .
 5. Hej . Har en dator med förinstallerat xp . utan xp - cd . Har tidigare läst att man kan ladda ner en förenklad xp med reparations funktioner , vet inte var . Har tänkt göra dualboot med ubuntu . Gjorde det med en annan dator - förinstallerat w - 7 . Efter ompartioneringen kom checkdisk igång automatiskt . Inga problem . Vet inte hur xp kommer att reagera , har läst att man kanske behöver en reparations-cd .
 6. är missnöjd med denna , ( privacy protection är disabled och det går inte att slå på ) https://www.wifiprotector.com/ - kundtjänst svarar inte finns det andra med samma tjänst ? betal eller gratis gärna flera förslag ( kanske finns det någon antiviruslev. som också har denna tjänst ? ) ( Delar nämligen adsl - modem med andra , vet att de har sharkwire eller liknande )
 7. http://promo.websecure24.com/se/3F4/459LM0/ http://www.pcspeedup.com/ ( fri scanning , men att fixa felen ej gratis )
 8. Hej Om jag uppfattat rätt , så skyddar virtuellt läge i t.ex comodo dragon , mot yttre malware . (även gratisversionen) Skyddar det virtuella läget också omvänt ? Om malware ändå kommit in i datorn , trots skydd med div. anti - program T.ex på en banksida ( med säkerhetskoder ) eller andra webbsidor som kräver lösenord . Vanligt surfande gör jag med explorer - utan virtuellt läge . Blir det säkrare med en annan webbläsare , nu comodo-dragon- virtuellt för "viktiga-webbsidor" , då man inte vill att ett okänt malware i datorn spårar ? Eller en annan webbläsare gör det inte säkrare , utan bara det virtuella läget .?
 9. Hej Vad är detta ? Samma fel i ca 1 vecka . Inga malware upptäckta av scanning med defender , spyhunter , malwarebytes , avast8 .
 10. Nu vet jag vad OEM är . Finns det andra W-7 typer som är godkända för mig ? Vad kallas det för ? Jag sökte på prisjakt . Andra sökvägar vet jag inte . Vill installera det i en 10 tums Asus pc , som aldrig haft windows . Ubuntu var installerad från fabriken och finns i " recovery-partion i Bios " . Eee pc x101ch , säljs mest med windows . Jag fick med en cd för w-7 drivrutiner i packetet . ( vill inte köra dualboot , men vill försöka spara recovery-partion av ubuntu )
 11. Asus Eee PC X101CH är det Jag har sett att det också finns 32 bitars W-7 att köpa . (Missade det innan) . Det går väl att installera OEM på en dator där tidigare OS är borttaget ? Inte nödvändigtvis en ny dator ?
 12. Hej Har läst att för 64bits W-7 , krävs 2 gb minne . Är det viktigt ? Kan det gå med 1 gb minne , som en 10 tums dator har ? Eller måste jag köpa 32bitar då 1 gb minne räcker ? Har även läst att OEM W-7 kan bara installeras på dator som aldrig haft OS tidigare . Kan det bli stopp vid installationen om annat funnits tidigare ? Har en 10 tums Asus där endast Ubuntu funnits från fabriken . Vill radera ubuntu och installera W - 7 , men det verkar som om det bara finns OEM på prisjakt.se . Kan jag installera W-7 OEm istället ? Eller finns det andra icke OEM ?
 13. Hej Sedan en tid tillbaka har Windows live messenger börjat startats vid start . Har provat , genom att avsinstallera av program , för att stänga av helt Men det är där ändå . Hur ska göra för att stänga vid start ?
 14. Hej Hur avinstallerar jag hela zonealarm ? Efter borttagning av program i W7 , ska ett extra rensningsverktyg köras var hittar jag det ?
 15. Hej Var hittar jag mejlen i Windows live mejl ? vill göra backup manuellt
 16. i hemmet har jag en adsl-box med internet . Vi är två stycken som delar på den dels via wifi och kabel . Jag har windows 7 brandvägg på och ställt in datorn så att den inte syns i nätverket .( har inga delade filer ) Kan jag vara helt säker på att den andra personen inte kan se in i min dator eller vilka internetsidor jag besöker ? Den andra personen är datorexpert i jobbet enligt vad jag vet och är rädd för att den kanske har ett kunnande för att kringå min säkerhet . Jag läste en artikel i bilaga - För säker pc - i tidningen Pc för alla , där de gjort en test på stationen med fritt internet . Det stod att personer med rätt vektyg kunde se in i andra datorer . ( men om datorn var rätt skyddad , kanske de inte kunde se ) ?? efter att ha läst den artikeln har jag börjat undra ...... Behöver jag en extra fysisk brandvägg - router ?
 17. tack - jag har w-7 och efter uppdateringarna ms.sec .essnt - 4.0.1526.0 Jag körde windows defender vid sidan om ms.sec.ess . men w.defender stängdes alltid av efter ett tag och det var svårt att starta den igen ( gick inte alltid ) ( brandväggen stängs inte av , när jag kör med ms.s.ess )
 18. Hej - Är windows defender inbakat i ms security essentials ? eller måste det installeras separat ? Windows brandvägg måste installeras separat ? ( det finns väl inte i - ms sec. essent. ? )
 19. Tack för svaren . Det verkar som att man måste trixa en del för att kunna skriva ut listan av alla namn - filer som finns i en mapp i utforskaren . ( Är min formulering av detta rätt ? ) Är man en ovan användare som jag , tar det nog lite tid , innan jag lyckats prova alla tips . Jag har letat i hjälpfilen efter detta , men utan resultat . Varför finns det inte en enkel skrivarsymbol i menyraden , för detta ? ! Kanske skulle man först kunna markera det man vill skriva ut ,om listan är ovanligt lång ?. Det måste ju vara till stor hjälp för många , om detta kunde göras som standard . Om det finns en kunnig person som vet hur man förmedlar tips till Windows , föreslår jag detta . Tack på förhand .
 20. Hej! Går det att skriva ut namn-filer av en mapp i utforskaren ? Exempel : Listan av alla artist/låt - namn i en musikmapp . / Listan av dokumentnamn i en dokumentmapp / (Eller varför inte listan av alla namnfiler i windowsmappen) ( Såvitt jag vet har det aldrig funnits i någon av tidigare windows ) . Det är irriterande att för hand anteckna alla namn-filer i en mapp på ett papper . Eller göra en eller flera printscrean och skriva ut i paint . Hoppas att jag har förklarat rätt - är amatör .