Gå till innehåll

erik.l

Medlem
  • Innehållsantal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av erik.l

  1. erik.l

    w7 uppdat.

    Hej, ( har 4 st 10tums atompc med win 7 .) 2 av dem har aldrig användts . Bara testades ca 1 tim , när de köptes ca 2014 . (Jag har dem för email och enkel surf .) Kommer uppdateringar som har varit tillgängliga under åren , att installeras ? Om man har en stark brandvägg , gör det datorn säkrare , i brist på uppdateringar ? Har comodo , som verkar ha koll på mycket . Finns det andra som är bättre än comodo ?
  2. erik.l

    svarar ej

    Tack för svaren . Nej inte provat utan comodo brandvägg , är den inte bra ? Den verkar ha koll på mycket tycker jag . att stänga av comodo eller avinstallera ? Turbopump - är det win 7 du nyinstallerar ibland ? ( hur görs då uppdateringar isåfall ? ) Jag clonar snart win 7 till ssd , då blir det ju ny hd + att ssd är väl snabbare . ( jag har andra datorer med win10 , men föredrar att mejla med den lilla 10tums atom- datorn .)
  3. erik.l

    svarar ej

    Hej , allt oftare de senaste åren , på webben , tar det ibland lång tid för webbläsaren att gå vidare . svarar ej syns längst upp . Firefox / Dragon / Icedragon . Förmodar att det är script som förhalar ( ibland kommer scriptmeddelande ) Det finns noscript att ladda ner , men ännu inte gjort det . Men svarar ej , kommer även upp i WLM + i mina bilder(utforskaren) , men sällan . inte så ofta som på webben . Och det förhalar då allt . Jag laddar aldrig ner något konstigt okänt , slänger konstiga mejl som kommer allt oftare nu öppnar aldrig okänd bilaga i mejl . Pga jag är försiktig med det , bryr jag mig inte om att ha speciella virusprogram . Har comodos brandvägg som verkar ha många xtra funktioner . . Jag surfar och mejlar mest med datorn . Tror att det är de senaste 6 åren det har kommit svarar ej allt oftare . Varför kommer det upp i WLM och i mina bilder ibland ? Kan det vara för att jag har en svag 10 tums dator med win 7 ? en massa skräp som ligger någonstans ändå , trots jag är försiktig med nedladdningar ? Ca 1 ggr/ år kör jag rensa klient , cleaning essentials i comodo . Men det verkar inte hjälpa . Jag kan ju göra nyinstalltion med win7 , men då får jag inte med alla uppdat om de nu behövs . Jag surfar mest , då behövs kanske inte alla uppdat. ?
  4. Tack , det var felet . De nämner att man inte behöver spara på lösenordet , märkligt Om man oxå vill ha sin emai på annan dator eller byter dator . Då behövs ju lösenordet . De nämner oxå att man kan använda samma lösenord som att logga in på webben, kan inte se att de gör plats för det . ( inte så viktigt just nu )
  5. imap kod 800 cccd 1 pop3 kod 0 x 800 CCC 90 Dessa felmeddelande kommer upp , jag vet att lösen är rätt kan logga in på yahoo på webben med mina lösen
  6. Jag har kanske rört till det med för mycket info . Ska kontakta yahoo med mejl eller ringa . När jag förhoppningsvis vet mer återkommer jag med svaret, Det är helskumt . Varken thunderbirds automatik eller mail win 10 automatik klarar det inte heller . Jag öppnade 2 konton , när det första inte kom i gång öppnade jag ett till . Det funkade inte heller . Utgår ifrån Engelsk yahoo nämner your login info är till - server för inkommande e-post . ( i frankrike kallas nom utilisation = login info på engelska) https://help.yahoo.com/kb/new-mail-for-desktop/pop-access-settings-instructions-yahoo-mail-sln4724.html
  7. Hej , med nya yahoo kontot , kan jag logga in på webben , den visas även automatiskt på yahoo startsida . Men pop 3 installation ( även provat imap ) i windows live mejl - ett felmeddelande : wrong username or password . trots att det inte är fel tycker jag Jag har googlat och kollat yahoo hjälpsida , inga bra förklaringar . . Jag provade även med thunderbird win 7 , som gör det automatiskt samma felmeddelande och även mejl inbyggt i win 10 Ett tag verkade det som det skulle funka med win 10 , men till slut inget . Har ett annat fel med annan mejl , då sockelfel 10060 kommer upp kan ej skicka men motta . ett franskt mejl funkar i frankr men ej i sverige hjälpsidor menar då att jag har fel portinställning än standard 25 och 110 . de föreslår då 465 eller 587 på det felet . Någon tom säger om för kort lösenord , funkar ej . Alla tips är välkomna ( jag tror det kommer att ta tid innan detta löses) och kanske ibland tar tid innan jag svarar. Skickar 2 bilder på mina inställningar i WLM som yahoo uppger . servrar och avancerat , de 2 där de viktiga inställngar görs . https://help.yahoo.com/kb/new-mail-for-desktop/pop-access-settings-instructions-yahoo-mail-sln4724.html Login info som yahoo uppger längst nere på länken ovan det är väl det som matas in på bilden jag skickar från WLM för server för inkommande e-post ? Login info på engelska benämns som användar namn på fransk yahoo . annars samma text som skrivs på hjälpsidorna engelsk/fransk . hoppas jag inte krånglat till det för mycket med alla förklaringar . mvh
  8. äsch , jag hittade ny enkel volym till slut tack för det
  9. tryckte diskmgmt.msc det finns en disk nedan som nämns , inte initierad vad gör jag? det är alltså win7 dator jag menar den andra datorn jag testade sedan var win 10 Kabeln är corsair , på kjell var den någon som trodde att corsair var bunden till dess program .men han var inte säker på det Jag provade med Aomei gratisprogram men den syns ej heller i utforskaren
  10. Hej , skulle prova att clona datorn till ssd hårddisk och sedan byta hårddisk . men datorn upptäcker inte ssd disken , (via ett vanligt usbuttag ) den ser att en satawire 3 är inkopplad , men inte hårddisken . bytte till annan ssdhårddisk ej med den heller Provade koppla in på annandator med win10 , den ser inte heller hårddisken inte heller via usb3 . vad kan felet vara ?
  11. Har redan 3 emailkonton i windowslivemejl . - Win. 7 med pop port 110 och smtp 25 sedan åratal . Har nu skapat ett yahoo konto , som jag vill lägga in på datorn . De rekommenderar port 995 och 465eller 587 . SSL är kryssat . Det fungerar inte , kan det bero på fel portar ? VAD ÄR SKILLNADEN I PORTARNA ? tar tid att ansluta och autensiera , sedan fel på lösenordet trots det inte är fel
  12. Tack - jag förstår att asus var i viloläge när strömfelet inträffade ( stänger datorn så ibland ) ( strömfelet = inga lysdioder lyser mer , tyvärr har batteriet inte fungerat sedan månader och inte kunnat starta pga det ) toshiban var avstängd när jag bytte hd ( hade provat med hdkabinett - datorn såg inte kabinetten - förmodligen fel på kabinetten ) Om hårddisken inte varit i viloläge , kanske hade chansat att starta den i toshiban även om drivrutiner ej fungerat .
  13. Min bärbara asus med sata hårddisk med win 7 - 64 , från 2010 startar inte mer ( fel med interna strömmen ) har plockat ut satahårddisken som jag vet snurrar . Vill komma åt filerna för att göra backup - ( slarvat med det ) På en annan likvärdig pc ( toshiba ) har jag plockat ut dess sata - hd och monterat asus - hd istället . När jag startar kommer ett meddelade att systemets minneskonfig har ändrats efter att det gick i vliläge . ( 3gb asus / 4 gb Toshiba ) Om du fortsätter kommer de data som krävs för återställning från viloläge att gå förlorade . Kan välja att avbryta eller ta bort återställningsdata och fortsätta till startmenyn. Vad är det för återställnings data som försvinner ? Att drivrutiner inte kommer att fungera vet jag , gör inget . Jag vill bara komma åt filerna för backup , - Hoppas bara att usbport och mus är kompatibelt . Detta borde väl kunna gå ?? PS. Jag vet att med hjälp av en usb - Linux - sticka kan man komma åt windows-filer på hårddisk . Det fungerar . Men det tar tid att gå igenom alla filer - ej samma ordning - och tar längre tid .
  14. erik.l

    W7 starter

    Du kan prova Linux utan att installera på pc . www.pendrivelinux.com Prova med yumi - multibot . Kan då ha olika Linux på samma usbsticka . 4 eller 8 gb usb ok . Linux körs från usbstickan vid uppstart . Ändra i bios att " cdrom" öppnas först förmodligen även trycka på esc vid uppstart . Nämner bara kort utöver övrigt i inlägget Kan det inte vara nåt fel på acer-pc eller felinställda säkerhetsprogram ? Om acer köptes ny borde inte vara fel , om begagnad en recovery borde göras . Jag använder ibland 10tums asus pc med win7 starter . Det upptar ca 30 gb av 120gb hårddisk . Sålänge inga flera filmer sparas räcker det länge . Har aldrig haft problem med den . dock måste uppdateringarna följas upp , det kan ta lite tid med mobilt bredband har jag märkt .
  15. Hej . Har en dator med förinstallerat xp . utan xp - cd . Har tidigare läst att man kan ladda ner en förenklad xp med reparations funktioner , vet inte var . Har tänkt göra dualboot med ubuntu . Gjorde det med en annan dator - förinstallerat w - 7 . Efter ompartioneringen kom checkdisk igång automatiskt . Inga problem . Vet inte hur xp kommer att reagera , har läst att man kanske behöver en reparations-cd .
  16. är missnöjd med denna , ( privacy protection är disabled och det går inte att slå på ) https://www.wifiprotector.com/ - kundtjänst svarar inte finns det andra med samma tjänst ? betal eller gratis gärna flera förslag ( kanske finns det någon antiviruslev. som också har denna tjänst ? ) ( Delar nämligen adsl - modem med andra , vet att de har sharkwire eller liknande )
  17. http://promo.websecure24.com/se/3F4/459LM0/ http://www.pcspeedup.com/ ( fri scanning , men att fixa felen ej gratis )
  18. Hej Om jag uppfattat rätt , så skyddar virtuellt läge i t.ex comodo dragon , mot yttre malware . (även gratisversionen) Skyddar det virtuella läget också omvänt ? Om malware ändå kommit in i datorn , trots skydd med div. anti - program T.ex på en banksida ( med säkerhetskoder ) eller andra webbsidor som kräver lösenord . Vanligt surfande gör jag med explorer - utan virtuellt läge . Blir det säkrare med en annan webbläsare , nu comodo-dragon- virtuellt för "viktiga-webbsidor" , då man inte vill att ett okänt malware i datorn spårar ? Eller en annan webbläsare gör det inte säkrare , utan bara det virtuella läget .?
  19. Hej Vad är detta ? Samma fel i ca 1 vecka . Inga malware upptäckta av scanning med defender , spyhunter , malwarebytes , avast8 .
  20. Nu vet jag vad OEM är . Finns det andra W-7 typer som är godkända för mig ? Vad kallas det för ? Jag sökte på prisjakt . Andra sökvägar vet jag inte . Vill installera det i en 10 tums Asus pc , som aldrig haft windows . Ubuntu var installerad från fabriken och finns i " recovery-partion i Bios " . Eee pc x101ch , säljs mest med windows . Jag fick med en cd för w-7 drivrutiner i packetet . ( vill inte köra dualboot , men vill försöka spara recovery-partion av ubuntu )
  21. Asus Eee PC X101CH är det Jag har sett att det också finns 32 bitars W-7 att köpa . (Missade det innan) . Det går väl att installera OEM på en dator där tidigare OS är borttaget ? Inte nödvändigtvis en ny dator ?
  22. Hej Har läst att för 64bits W-7 , krävs 2 gb minne . Är det viktigt ? Kan det gå med 1 gb minne , som en 10 tums dator har ? Eller måste jag köpa 32bitar då 1 gb minne räcker ? Har även läst att OEM W-7 kan bara installeras på dator som aldrig haft OS tidigare . Kan det bli stopp vid installationen om annat funnits tidigare ? Har en 10 tums Asus där endast Ubuntu funnits från fabriken . Vill radera ubuntu och installera W - 7 , men det verkar som om det bara finns OEM på prisjakt.se . Kan jag installera W-7 OEm istället ? Eller finns det andra icke OEM ?
  23. Hej Sedan en tid tillbaka har Windows live messenger börjat startats vid start . Har provat , genom att avsinstallera av program , för att stänga av helt Men det är där ändå . Hur ska göra för att stänga vid start ?
  24. Hej Hur avinstallerar jag hela zonealarm ? Efter borttagning av program i W7 , ska ett extra rensningsverktyg köras var hittar jag det ?
  25. Hej Var hittar jag mejlen i Windows live mejl ? vill göra backup manuellt
×
×
  • Skapa nytt...