Gå till innehåll

wille421

Medlem
  • Innehållsantal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

wille421's Achievements

(1/8)

  1. Jo, e-son, vi är överens "att man inte ser filändelser som standard är [...] en av dom mest idiotiska standardinställningar som något pucko kunnat komma på" Jo, innan jag skrev hade jag redan varit inne och ändrat så att fil-ändelserna syntes. Men jag vill minnas att sist, för 4-5 år sedan så räckte det med en högerklick. Nu fick man, som sagt, gå in i Kontrollpanelen. Och, en ursäkt till (det blev många), när jag nu läser vad jag skrev så ser jag ett fel. Det var faktiskt en av mina andra döttrars pojkvän (Mikael) som utförde själva handlingen att ta bort länk-delen i registret, efter att vi diskuterat problemet och jag bad han att kolla om han kunde fixa det. Han prövade då till sist ett av mina förslag, att radera länk-associationen. Hua, det som finns på nätet finns för evigt, och där har jag nu en lögn som varade i ett dygn. /Hoppas vi språkas vid nästa gång jag får problem (jag tror att Cecilia, som svarade först - eller kanske var det en annan Cecilia - var den som hjälpte mig när jag för några år sedan behövde klona en dator, som sista desperat åtgärd när en hårddisk säckade ihop, men Cecilia - det hjälpte inte så länge - nu i höst kände jag mig till slut tvungen att köpa ny dator - nr 9 på 31 år) /Wille421
  2. Hej igen, och STORT TACK för hjälpen, framför allt till e-son! Ursäkta att jag var respektlös mot er, genom att inte svara snabbt och berätta om läget. Men nu gör jag det. Dessutom, eftersom andra kan råka ut för samma problem och googla efter hjälp och hitta denna tråd, så kräver all anständighet att jag berättar hur jag löste det. Mitt sista alternativ, och det jag först tänkte på eftersom det varit snabbast, var att spara dotterns filer och sedan ta bort nuvarande användare och skapa en ny användare, för att där kopiera in filerna igen och sedan låta henne stöka runt för att ställa in allt annat efter eget huvud. Men innan jag gjorde det så testade jag att i registereditorn (platsen som e-son hänvisade till) bara ta bort allt som hörde till lnk-ändelsen. Och det fungerade, tydligen har Windows 7 någon sorts default om en viktig filändelse inte finns i registret. Ibland undrar man om dom bara skapade registret för att krångla till det för oss användare. Samma sak med att man inte längre ser filändelser (Ja e-son, du hade rätt, jag såg att det var en textfil och visste att det var därför det misslyckades, men jag var så less på Microsoft och att nu med nya datorn behöva lära mig ännu ett Windows) dom bara krånglar till det för oss. Så som sagt, STORT TACK, från Wille i Tavelsjö!
  3. Jag har misslyckats igen! Jag sparade filen ovan på en minnessticka och loggade in på dotterns användare och klickade på filen. Men då öppnades bara texteditorn och filen togs in där. Men eftersom jag då såg hur den såg ut så öppnade jag registereditorn och klickade mig fram till rätt ställe. Då kan jag se alla felaktigheter som startar fel program. Men jag kan inte fixa det då jag inte vet vad det skall stå istället för den rappakalja som är där nu.
  4. Operativsystem är Windows 7 Systemåterställningen fungerade för övrigt utan felmeddelanden. Det var inte heller några problem att ångra systemåterställningen.
  5. Min dotter har tydligen högerklickat på en fil och valt vilket program som skall öppnas när man klickar på den filen. Problemet är att den fil hon valde att klicka på var en genväg (länk för vilken fil som skall öppnas/startas) och hon valde "Windows Live Photo Gallery", Windows bildhanteringsprogram. Så om man nu klickar på Windows-tangenten, eller går in på "Alla program" för att starta något program så har alla samma ikon som visar att "Windows Live Photo Gallery" kommer att startas. Så oavsett var man klickar så startas bildhanteringsprogrammet och det försöker då plocka in genvägsfilen med det programmet vilket misslyckas. Så oavsett vilket program man försöker starta som t ex en webbläsare, så är det ändå bara "Windows Live Photo Gallery" som går att starta. Även alla länkar (genvägar) som finns på skrivbordet startar det programmet. Det finns nästan bara ett program som kan startas i datorn! Förutom kontrollpanelen, som fungerar, men jag hittade ingen lösning den vägen. Jag har prövat att försöka lösa det med systemåterställning, men det är en av många saker som inte återställs. Jag har även googlat problemet utan resultat. Någon som kan hjälpa mig? /MVH & en god fortsättning på det nya året /Wille i Tavelsjö (nära Umeå)
×
×
  • Skapa nytt...