Gå till innehåll

signator

Medlem
  • Innehållsantal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Om signator

  • Födelsedag 1954-04-11

Kontaktmetoder

  • MSN
    signator@hotmail.com
  • ICQ
    0

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Borås
  • Intressen
    Familj, datorer, nätverksteknik, foto, huset mm.

signator's Achievements

(1/8)

  1. Hej. Själv har jag en Lenovo S10e, som jag är jättenöjd med, den har fått mycket bra recensioner. Har lagt in Windows7 Ultimate, och det fungerar kanonfint. Fick ladda ner drivisar till S10, men dom passar till S10e också. Allt flyter på, mycket snabbare än XP, som följde med datorn. Piraten.
  2. Hej, jag har installerat Windows 7, med regnyckel och allt på min D-disk. Jag vill formatera min C-disk, som Windows Vista ligger på. Och lägga in Windows 7 på C-disken, kan jag använda samma regnyckel en gång till, när denna Windows 7 ligger i samma dator. Det ploppar inte upp en ruta där det står att "du har redan registrerat detta exemplar en gång". Sedan formaterar jag D-disken, så¨den blir sopren. Fick i alla fall använda Windows 7 i ett halvår, kanske lagom till dom släpper den skarpa versionen. Signator in Space
  3. ;D Hurra! Jag kan meddela alla som läst mitt förra inlägg om min mini-laptop, att jag fått ordning på det. Jag upptäckte idag att om jag gick in i kontrollpanelen, nätverk och där hittade jag mitt Huawei-modem. Då anslöt jag direkt därifrån iställetför att använda Telias program, som låg på skrivbordet. Då fungerade det klockrent! Ni förstår att jag blev glad, nu när man sitter i sommarstugan och ska fira nyår. Jag kommer äntligen ut på nätet igen. Ska ringa Telias tekniska support för programvara, och tala om för dom att det går att gå förbi startikonen på skrivbordet, och komma in bakvägen så att säga, men hoppas dom kommer med en uppdatering till programmet, för det var ju en del andra inställningar där som man kunde behöva ändra ibland. Har läst att det är många som köpt Lenovo S10e med Telia-abbonemnag. Ha ett riktigt Gott Nytt År. Piraten :
  4. Hej på er, och Gott Nytt År. Jag har inhandlat en Lenovo S10e, 160 Gb, 2Gb ram, 6-cells batteri, som faktiskt varar i 5 timmar och 45 minuter, och då har jag ändå sett på film mm. Har testat både Acer One, och Asus EEE, men fastnade för denna Lenovo (IBM). Nu är det bar ett krux, datorn har en 10,1" skärm, med en upplösning på 1024x576, lite konstigt? I USA levereras datorn med en 10,2" skärm, med upplösning 1024x600. Jag kan med andra ord inte köra mitt bärbara modem (dongle) med Telia som abbonent. Telias mjukvara kräver en upplösning på minst 800x600, står det så fort jag kör igång programmet. Provar jag däremot 3:s modem (dongle) med deras mjukvara, så funkar det perfekt. Modemen är av märket Huawei E220. Alla, både Telia, Tele2 och 3, har exakt samma modem. Har kontaktat Telia ang. detta. Väntar nu på att Telia ska komma med ny mjukvara, så man kan ut och surfa. Nu går det ju bra här hemma, då jag kör trådlöst nätverk. Vill påpeka att det ej går att ändra upplösningen i Lenovon, den är fast. Lenovo S10e, har ju blivit en storsäljare i Sverige, och många just med Telias modem?? Lite fakta om datorn: Product: IdeaPad S10e 4068-4XG Operating system: Windows XP Original description: Atom N270(1.6Ghz), 1GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 10.1in 1024x576 LCD, Intel 950, Broadcom 802.11bg wireless, Bluetooth, 10/100 Ethernet, Camera, 6c Li-Ion, WinXP Home Vore roligt om någon annan ville skriva om dom har råkat ut för samma historia. :
  5. Förresten.. läst testen om det på Guru3d.
  6. Själv köpte jag ett Ati Radeon HD 4870 1Gb, kör Far Cry 2, m.m. och det fungerar klockrent. Har ställt in allt på högsta, och det laggar inget. Är SUPER-nöjd med det. Stöder även DirectX 11, när det nu kommer? Säger dom.
  7. ??? Sedan en vecka ungefär, startar min dator om hela tiden. Det hörs ett fräsande svagt ljud (tjut..pip.) när datorn belastas med ex. film eller bildspel. Låter som om det är något fel i moderkortet, kondensator-fel eller dylikt. Har tagit ur och gjort rent moderkortet och grafikkortet, men inget hjälpte. Processor-temp ligger mellan 56-60 grader. Har kollat i felloggen, men kan ej se aktuell händelse, bara dom som inträffat två dagar innan och bakåt. Har kört virustest mm. Vet ej om det kommer från grafikkortet heller. Kör med min bärbara nu så länge. Någon som kan ge råd? Piraten. :'(
  8. Gick in i systemkonfiguration, och inaktiverade alla tjänster, sedan aktiverade jag samtliga, då fungerade allt igen, mystiskt? Men nu är datorn normal igen, tack för alla tips.
  9. När jag kör felsökning, frågar den om jag vill använda windows scripteditor, och svarar jag ja, så släcks rutan ner, och ingetting händer. Väljer jag att felsöka utan microsoft scripteditor, så släcks rutan också ner. Sedan dyker den upp igen efter ett par minuter, det kan vara när som helst, t.ex just nu när jag skriver poppade den upp. Jag märkte nyss att alla mina tillägg, i hantera tillägg i internet explorer hade inaktiverats, allihop? Aktiverade dom igen, och fick tillbaks dom alla, men felrutan dyker upp i alla fall. Detta är mycket irriterande och jobbigt. Vill helst inte formatera om, gjorde det för två veckor sedan.
  10. Vad menas med detta? Det poppar upp ett par gänger om dagen...minst. Har letat på nätet, tycks vara något med Java, men vet inte. Kan någon hjälpa mig att förklara hur man får bort detta fel. Piraten.
  11. : Laddade ner Antivir 8, men gillade inte den riktigt, tog bort den och skulle ladda ner AVG 7.5 free. Såg att AVG 8 free version hade kommit. Laddade ner och installerade den. Den var både snabb och bra, nu kan man ju ställa in den att den ska scanna en viss dag i veckan, mycket bra, jag har fått ordning på min server nu, allt fungerar kanonbra, jag är lycklig igen. Piraten.
  12. Jag fick problem med min Server, hade Vista Business på den, behövdes en formatering. Efter total formatering (lågsam) och installerat Vista igen, inkl. Servicepack 1 svenska på 544 Mb, cirka, så försvann plötsligt min mediaspelare, och allt ljud i spel, men inte startuppljud mm. Likaså kunde jag ladda ner VLC, och köra ljud och bild där, men mediaspelaren var borta, likaså visst ljud i burken. Formaterade om igår kväll, satt till klockan 3 inatt, lade inte in Servicepack1, utan väntade tillls alla andra uppdateringar var gjorda. I morse stod det att det fanns uppdateringar att hämta, laddade ner servicepack 1 då, som genast hade blivit 69 Mb stort, och till min stora förvåning lade den till både mediaspelaren och moviemaker!! Så man ska nog vänta, och inte installera hela paketet som är på 544 Mb, eller vad det nu var... utan låta datorn själv kolla upp vad som behövs via Windows Uppdate. Nu är jag glad igen, har lagt in alla program och backup:er, som jag givetvis alltid gör, även på Outlooken, kontakter och mail mm. Ha en bra dag. Provar just nu den senaste Antivir 8, den verkar kanonbra, kör AVG på mina andra burkar. Antiviren kan man ju som väl är ställa in att den inte ska söka igenom hele burken en gång om dagen. Måste vila lite efter nattens bravader i burken, Godjö. (Goddag och adjö, fast på samma gång.) Eller Tack så God (Tack så mycket eller var så god, fast på samma gång, förkortningar som jag brukar dagligen.
  13. Jag har försökt i 3 dagar nu att avinstallera min utvärderingsversion av Vista servicepack 1 på datorn, via den riktiga vägen, gjort allt vad som står i min makt. Men när den håller på att avinstallera står det: "Ett fel uppstod, alla uppdateringar kunde inte avistalleras!" vad menas med detta? Jag får inte bort Utvärderingsversionen! Vad ska jag ta mig till, ska jag behöva formatera om hele skiten eller.... Piraten
  14. ??? Hej, jag kör Vista utvärderingsversionen "build 6001" på min server, och den går inte att avinstallera. När avinstallationen hållt på ett par minuter står det att det går inte att fortsätta, du har redan servicepack 1 på denna dator. Vet inte hur jag ska få bort den gamla utv.versionen? Gjorde samma sak på min laptop, men där hade jag Vista servicepack 1, "utvärderingsversion 6000". Ska jag behöva formatera om hele burken, för att få in ett rent Servicepack 1, eller vad ska jag ta mig till? Det är något som bromsar avinstallationen av utv.versionen, men vad. Vill ha bort texten där nere ovanför klockan, där det står "Utvärderingsversion build 6001" om jag inte skulle kunna avinstallera den. Har försökt med det som ni tipsade om på en annan länk, men det funkade inte. :'(
×
×
  • Skapa nytt...