Turbopump

Medlem
 • Posts

  377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Turbopump

 1. Change Size of Taskbar Icons in Windows 11 | Windows 11 Forum (elevenforum.com)
 2. "Samlingsikonen" är den uppåtriktade vinkeln (1). Klicka på den så öppnas en ruta (2). Markera en ikon och "dra" den sedan upp till rutan. Man kan göra så med alla ikonerna utom klockan.
 3. Idag släpps windows 10 majuppdatering och man kan ladda hem mediacreation tool 21H1. ISO-versionen heter 10.0.19043.928. Ladda ned Windows 10 (microsoft.com)
 4. Om du väljer F6 när du är inne i bios så ska du hamna på nedan sida. Där har du möjlighet att själv välja fläktkurvor. Om du väljer tune all gissar jag att datorn själv testar fram en lagom fläktkurva. Har du provat detta?
 5. Trevlig helg och vårdagjämning i morgon!
 6. Om din nuvarande version är Windows 10 Version 20H2 för x64 så skall du välja den versionen från katalogen. Det blir den som är näst sist uppifrån räknat.
 7. Samma problem för alla verkar det som enl. diverse andra forum. Uppdateringen finns att ladda hem från Microsoft Update Katalog. Se till att välja rätt version. Microsoft Update Catalog
 8. Hittade en sida som just varnar för trubbel med uppdateringar p.g.a. "inkorrekt disk layout". Jag tycker att din dators disklayout ser något underlig ut men jag kan inte peka på vad som är fel. Då är vi inne på BIOS-MBR vs UEFI-GPT och där finns det nog andra på forumet som kan den saken bättre. Windows: Incorrect disk layout causes trouble with updates and feature upgrades | Born's Tech and Windows World (borncity.com) Om du testar en reparationsinstallation så kommer det antagligen inte att fungera om "disklayouten" är felaktig och då återstår förmodligen en ren nyinstallation som sista utvägen.
 9. Testa först en reparationsinstallation. Ladda hem din windowsversion som ISO-fil. Ladda ned Windows 10 (microsoft.com) Välj "ladda ned verktyget nu" och klicka därefter igång det samt välj "skapa installationsmedia" och spara filen som ISO-fil på din dator. Bortse från att det står "för en annan dator". Högerklicka sedan på ISO-filen och välj att öppna den med utforskaren. I trädet som då öppnas väljer du att klicka på "setup" för att starta installationen. Du kommer sedan att erbjudas möjlighet att spara personliga filer och appar. Gör det och se om det lyckas. Förhoppningsvis har du sedan en frisk windowsversion med dina personliga filer och appar i behåll. Skulle det misslyckas återstår nog bara en ren nyinstallation med uppstart från ett USB-minne. Lycka till.
 10. Man kan prova om datorn innehåller korrupta filer genom att köra ett CMD kommando. Skriv CMD i sökrutan, högerklicka på kommandotolken och välj "kör som administratör". Kopiera in exakt följande i det svarta fältet. DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth Tryck enter och avvakta resultatet. Om resultatet blir att det finns korrupta filer så gör man på samma sätt som ovan men skriver istället DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth Tryck enter och avvakta resulatet. Edit: Din dator måste vara uppkopplade mot internet när du kör kommandona.
 11. Det kommer att funka men supporten för build 18363 kommer att upphöra "likt förbaskat" den 11 maj 2021.
 12. Versionen du använder kom i november 2019 och supporten för den upphör 11 maj 2021 om det är windows 10 home eller pro.
 13. Kan tänka mej att windows "sätter stopp" för vidare uppdateringar av datorer som har så pass korrupta filer eller filsystem att det uppstått en, visserligen liten men ändock, RAW-partition. Detta för att förebygga att windows helt enkelt skulle krascha. Om en större del av windows med e.x. bootsectorn skulle vara drabbad så skulle datorn förmodligen inte ens vara startbar. Nu är det troligen inte så illa i aktuellt fall eftersom datorn fungerar, trots RAW-partitionen, men det funkar inte att uppdatera den och det är ju illa nog. OM nu uppdateringsproblemet inte är relaterat till problemet med disken så kan du prova om det funkar med att återställa windows update. Se sidan nedan. Reset Windows Update in Windows 10 | Tutorials (tenforums.com)
 14. Av din bild framgår att din disk 0 där C-partitionen ingår har en liten (8mb) partition som är RAW. Du kan läsa om detta på nedan sida. Okänd anledning men inte normalt. Jag tror att det kan ha betydelse för att du misslyckas med att uppdatera datorn eftersom partitionen som kallas RAW kanske egentligen är en del av C-partitionen men som av någon anledning blivit korrupt. Jag vet inte om man kan fixa det inom befintligt system, det finns några tips på sidan nedan. Om det misslyckas återstår nog inte annat än att "tömma" disken och göra en nyinstallation av windows och hoppas att diskproblemet bara var tillfälligt. Diskpart: Fix RAW Partition in Windows 10, 8, 7
 15. Kan du lägga upp en bild på din diskhanterare, på samma sätt som jag gjort nedan? Det du nämner kan mycket väl vara anledningen till ditt problem att systempartitionen finns men ligger inte där den ska.
 16. Datorn har några år på nacken och var när den kom utrustad med windows 8.0 eller 8.1. Jag ser på Acers drivrutinssida för windows 8.1. avseende aktuell datormodell att ljudkortet använder Realteks drivrutiner. Du kan ju alltid prova om ljuddrivrutinen för windows 8.1. även funkar för windows 10. I så fall finns den här: Acer Aspire driver audio Realtek 6.0.1.7027 w 8.1x 64 bit
 17. Du kan använda windows uppgraderingsassistent som sköter det automatiskt åt dig. Den känner av om din dator är redo för windows 10 senaste release som heter 20H2 (2009). Den hoppar över 2004 som släpptes våren 2020. Ladda ned Windows 10 (microsoft.com) Välj fliken "uppdatera nu" så laddas det hem en fil som heter "windows10uppgrade9252.exe". Klicka på den så startar uppgraderingen automatiskt. Den tar god tid på sig så det är bra om man har tålamod.
 18. Ja just det han har satt / direkt efter administratör men det ska vara ett mellanslag och sedan /active:yes. Jag har svenskt windows så för mej fungerar administratör.
 19. Om du högerklickar på startknappen och väljer Windows Powershell (administratör) och klickar på den. Kopiera och klistra in: net user administratör /active:yes i den blå rutan. Svaret ska då bli: Kommandot har utförts. Då har det fungerat.
 20. Jag är f.f. undrande över att inställningarna är gråmarkerade. Det är de inte hos mej. Det går att logga in som "upphöjd administratör" om det nu skulle förändra något. Det står att det är för windows 7 och 8 men det funkar även med windows 10. Om du tänker testa så skriv gärna ut instruktionerna innan. Här väcker du Windows hemliga administratör - PC för Alla (idg.se)
 21. Om du skriver "user" i sökfönstret så får du upp nedan ruta. Hur ser din inställning ut där? Min är som på bilden.
 22. Kanske kan vara till hjälp. How to Disable the ‘These Files Might Be Harmful to Your Computer’ Warning (techjunkie.com)