Gå till innehåll

Turbopump

Medlem
  • Innehållsantal

    461
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    18

Community-svar

  1. Turbopump's post in Bios meddelande was marked as the answer   
    Moderkortet är utrustat med 8 st. SATA-portar för anslutning av hårddiskar, cd-spelare e.t.c. Två av portarna, de översta på bild 1, är av typ Asmedia Serial ATA 6.0 GB/s och enbart avsedda för hårddiskar, inte för cd eller dvd-spelare  o dyl. Dessa portar kräver Asmedia:s egna drivrutiner.
    Nästa två portar, bild 2, är av typ Intel Serial ATA 6.0 GB/s. De funkar med både hårddiskar och e.x DVD-spelare. De vill ha Intels drivrutiner, vilket oftast finns "inbyggt" i Windows till skillnad från Asmedias drivrutiner som man kan få leta upp själv.
    De sista fyra portarna, bild 3, är också av typ Intel Serial ATA men med 3.0 GB/s, alltså halva hastigheten gentemot portarna på bild 1 och 2. Ska man kunna få ut högsta hastigheten på den anslutna disken ska man välja någon av portarna på bild 1 eller 2.
    Intelportarna körs i läge AHCI som default vilket inte Asmediaportarna gör.
    Jag förmodar att du nu har anslutit en disk, kanske den nya eller annan till någon av Asmediaportarna och att du därför får upp info om vad du har för Asmedia-controller version och att den körs i AHCI-läge m.m. Jag tror inte att det är något felmeddelande utan ren info som stängs genom att man trycker på någon tangent på tangentbordet. Om du inte ansluter någon disk på Asmediaporten får du antagligen inte upp något meddelande heller.  
     



  2. Turbopump's post in Rufusproblem was marked as the answer   
    Jag testade flera USB-minnen och jag behövde inte "trycka fyll" på något för att se om de har MBR eller GPT i diskhanteringen. Det som du kallar "Fyll" kan jag inte se någonstans. Att din dator "hoppar över" USB-minnet när du försöker starta från det känns för mej som det är något med USB-minnet som inte stämmer. Jag skulle i första hand testa med ett annat USB-minne. 
    När det gäller din fråga om att ändra från GPT till MBR så beror det på. Om USB-minnet har innehåll som du vill behålla så behöver du använda ett tredjepartsprogram som e.x. Minitool Partition Wizard free. Finns även andra likvärdiga. https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
    Du kan även använda kommandotolken CMD som administratör men det medför att du rensar USB-minnet på innehåll. Efter konverteringen går du in i diskhanteringen och skapar en ny volym som du sedan formaterar.
     


  3. Turbopump's post in Problem med 22H2 funktionsuppdatering was marked as the answer   
    Nej det blir ingen ominstallation innebärande att dina program försvinner. Jag har nu gjort ett test och gjort en sådan uppgradering jag omnämnt, via en ISO-fil.
    Alternativet man får är att behålla sina personliga filer och "appar", inte mappar som jag skrev i mitt första inlägg. Appar i det här sammanhanget är detsamma som program, d.v.s dina personliga program. Man behåller personliga program och filer (som oftast ligger i mappar). Efter uppgraderingen fungerade alla mina program U.A.
    Jag vill med detta avliva myten att man måste installera om sina program efter en sådan uppgradering.
×
×
  • Skapa nytt...