Gå till innehåll

Dragone

Medlem
  • Innehållsantal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Dragone's Achievements

(1/8)

  1. Min förhoppning är att kunna kalla till möten från min kalender som tillhör samma e-post i Outlook 2010, precis som jag gjorde i 2007. Jag tankade inte ned mailen utan hade dem kvar på servern. Jag vet inte om det var POP eller IMAP jag hade då, men det fungerade iallafall som jag ville ha det. Måste jag använda POP nu, även om det inte är det som rekommenderas, eller går det att lösa med IMAP?
  2. Det känns alldeles logiskt; 1. Installera går bra 2. När jag startar Outlook så måste jag ange ett standardkonto, antingen Oulook defaultkonto eller ange min pst-fil. Nu har jag en datafil, men inget e-postkonto. 3. Det går bra att skapa nya e-postkonton, med tillhörande datafil. 4. Här kan jag lägga till min pst-fil om jag inte gjorde det vid punkt 2. 5. Det går inte att sätta mitt konto som standard, så länge det är ett IMAP. Om det är POP går det alldeles utmärkt. 6. Knappen med "Change folder" syns ite om det är ett IMAP. Om det är POP så syns knappen. 7. Jag kan inte ta bort den första filen, så länge jag inte har en ny standard. Jag kan förstås ta bort filen utanför Outlook, men då får jag felmeddelande när jag går in i Outlook igen och måste då ange min pst-fil. Då är jag tillbaka på punkt 2.
  3. Det funkar inte. När jag har tagit bort allt under e-post, stänger ned, öppnar igen och försöker ta bort min datafil som ligger som standard, så får jag felmeddelande "Det går inte att ta bort standarddatafilen eftersom det är din standardleveransplats. Om du väljer en annan standardleveransplats kan du ta bort filen" Jag har avinstallerat Office och sedan installerat igen, då kom båda mina rensade konton tillbaka automatiskt. Och mitt gamla standardkonto var fortfarande standardkonto. Då slog det mig att jag måste flytta på pst-filerna, annars lär de användas. Så jag flyttade bort pst-filer. Avinstallerade Office och installerade det på nytt. Nu fick jag istället frågan om var min primärkonto-pst-fil fanns och jag kopierade då in den sparade pst-filen. Då startade Outlook upp och mitt primärkonto var också det som låg i kalendern - underbart ... är kort - nu saknas istället mitt e-postkonto. Det skapades inte. Jag har prövat att lägga upp mitt primärkonto som e-postkonto och då har jag ett stycken konto under fliken E-post (Kontoinställningar) men jag har två stycken konton (dvs samma konto två gånger) under fliken Start i Outlook. Så nu är det första e-postkontot det som är standard och har kalender och det andra tar emot ny e-post. Behöver kanske rensa bort lite mer för att få till en riktig nystart. Fler förslag? Jag har testat att inaktivera IMAP på gmailkontot och då blir det ett POP istället och POP går alldeles utmärkt att välja som standardkonto.
  4. Naturligtvis gick det inte att ta bort datafilen som är standard - och då kan jag inte heller "tömma" Outlook på konton, för att lägga in det konto som jag vill ha som standard först. Jag antar att jag isf får installera om Office för att få till ett tomt Outlook. Eller?
  5. Jag är tacksam för de förslag jag får. Jag ska testa att börja om igen och återkommer med resultat.
  6. Hej På första fliken "E-post" står kontot som standard, men det hjälper inte. På andra fliken "Datafiler" skuggas alternativet när jag klickar på den datafil som tillhör kontot, så det går inte att välja som standard. När jag går in i kalendern, så är det mitt andra e-konto (POP) som visas (det som är standard). Jag har prövat att ändra POP-kontot till IMAP och sedan skapa det i Outlook, med samma resultat - det går inte att använda som standard i Datafiler. Har du något annat förslag?
  7. Hej Jag har installerat Office 2010 och har en fråga om Outlook. Jag har skapat 2 e-postkonton i Outlook, båda är gmail-konton. Det ena är POP och det andra är IMAP. Det som är IMAP är det jag vill ha som standard-konto och se kalenderuppgifter för. Problemet är att det inte går att göra Outlook-datafilen för det kontot till standard och därigenom får jag inte upp den kalendern heller. Är det någon som är bekant med problemet?
×
×
  • Skapa nytt...