Gå till innehåll

tesuki

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Om tesuki

  • Födelsedag 2013-01-01

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man

tesuki's Achievements

(1/8)

  1. Om du tror att det är en parition som bråkar, så kan jag rekommendera killdisk eller liknande zero fill program. Du kan också köra en diagnostik på disken och se ifall disken är kass. Alla verktyg som kan tänkas behövas finns på http://www.ultimatebootcd.com/
  2. Jag kan juh inte säga att det är en korrekt lösning.. Jag gissar på att Client ID är att dhcp klienten sätter chaddr till den Client ID:n man satt istället för ens MAC addres, för jag hittade inget specifikt i spec:en för DHCP som nämnde Client ID. Då borde man kunna sätta samma MAC på alla sina NICs, MAC addressen man sätter är det Client ID som man vill använda. Kanske inte är en direkt lösning mer än ett hack.
  3. Det kan vara så att filen är korrupt, testa att ladda ned KB92930 igen, om det är via Windows Update så ta bort de nedladdade filerna som du hittar i din windows katalog under SoftwareDistribution\Download. Skulle inte detta fungera är mitt andra tips att avinstallera .NET Framework 3 (och kanske även 4) och installear på nytt sedan installera Service Pack 1 (KB92930) igen. Denna kanske också kan hjälpa: http://support.microsoft.com/kb/971058
  4. Det behöver inte vara ubuntu relaterat utan relaterat till din dators hårdvara. Om du kollar i BIOS så finns det någon option för att ändra från AHCI till IDE på disk kontrollern. Då XP inte stödjer AHCI utan drivrutiner så hittar den inga diskar om de är inställda på att detta. Testa att stoppa in en Windows Vista, 7 eller 8 DVD och se ifall den hittar din disk, gör den det är det med största sannolikhet AHCI/IDE problem. Annars kan det mycket väl vara GRUB relaterat och då bör du följa det som står i länken Myggan63 skrivit om. (IDE kan ibland kallas Compability mode)
  5. Överlag så skall inte förklaring till ikonerna behövas (de är trots allt därför man använder ikoner istället för text) Men om du i fallet med den trådlösa nätverks ikonen, klickar på den så står det vad det betyder ( http://ict.nmsu.edu/csc/DOCS/Wireless_images/wireless_7_1.png ) i det fallet att man har nya accesspunkter som man kan ansluta till. Vissa andra ikoner har beskrivande rutor när man håller musen över eller klickar på dem. Överlag så får man söka runt på nätet efter betydelsen på ikonen man undrar över.
  6. Att tillägga, man kan skada fläkten om man trycker för hårt på dem. Sedan kan det vara nätagget som piper eller moderkortet självt som piper. En av mina tunna klienter började pipa efter några veckors upptid, detta är en produkt utan fläktar eller HDD. Sedan har jag haft problem med några fläktlösa nätagg som piper irriterande mycket. (Iofs är detta ljudet mer likt ett högfrekvent pip.) Vad jag vet så skall man absolut inte använda plastmunstycket utan ett i metall, ty statisk elektricitet skapas mellan isolatorer och inte mellan ledare. När jag jobbade som datorreparatör så var det inte ovanligt att folk hade pajat sina datorer efter att de dammsugit dem, så jag rekommenderar att inte göra det alls. Köp en burk tryckluft eller använd en tryckluftskompressor. Egentligen är det ingen fara när man dammsuger en dator om man ser till att inte vara nära komponenterna i den (alltså bara dammsuga fläktarna).
  7. Känns som ditt register har blivit skadat. (har du använt någon CCleaner eller annat register rensare innan det hände?) Nu har jag ingen Windows 7 dator tillgänglig. Men kolla hur det ser ut i HKEY_CLASSES_ROOT i regedit. Ifall det ser ut som "vanligt". Jämför "folder" (eller om det är på svenska katalog/mapp) med någon fil som du vet fungerar.
  8. Installerade du drivaren med kompabilitetstöd? Om du inte gjorde det kan jag rekommendera dig att testa det, finns ett fåtal drivare som börjar fungera då (netgears trådlösa nätverkskorts drivare fungerade för mig). Högerklicka på installationsfilen till drivrutinen och välj egenskaper, finns en kompabilitetstabb där, välj någon av OS:en där drivrutinen fungerade.
  9. Om du inte får Windows 7 USB Tool att fungera kan du alltid testa att koppla in en annan DVD läsare, Har haft problem med rätt många datorer då den ena eller andra filen inte fungerar och ett byte av ODD löser det. Om du har bränt skivorna själv och i sådant fall har du gjort det ifrån samma skivavbildning? Har du det kan det vara så simpelt att avbildningen är kass.
  10. Om man vill ha kvar Nvidia Update men bli av med användaren på välkommsskärmen kan man ta att lägga till ett par nycklar i registret. först får man lägga till en nyckel i "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon" med namn "SpecialAccounts" och i denna skall du lägga till nyckeln "UserList", nu bör du ha nyckeln "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList" där skall du lägga till ett 32bit DWORD med användaren du vill dölja i detta fall "UpdatusUser". Jag har bifogat en .reg fil vilket borde fungera (den gör det på min Windows 8 maskin) som tar bort användaren vid inloggning. Överlag var försiktig när du pillar i registret. removeUser.reg
  11. Testa att öppna kontrollpanelen och navigera till teckensnitt, väl där så finns i menyn till vänster "teckensnittsinställningar" i den väljer du "Återställ standardinställningar för teckensnitt". Det enda jag kan tänka på är att teckensnitten har blivit trasiga eller försvunnit. Kolla igenom listan och se ifall du har japanska teckensnitt installerade.
×
×
  • Skapa nytt...