Gå till innehåll

KarlGW

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av KarlGW

  1. I det här fallet spelar inte kod någon roll, då det inte är kod det är fel på . Det är ett gammalt Windows Server 2003-lik. Så per default är där ingen IPv6 uppkonfad/installerad. Om man kollar själva properties för Local Area Connection så ser allt schysst ut liksom. Dessutom ser halt helt okey ut i registret, under: HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces
  2. Ingen annan därute med reflektion antar jag?
  3. Absolut, jag förstår att det är så. Glömde väl nämna att det är tre olika koduppsättningar som inte kan finna svaret. Då jag är en medelmåttig kodare så vet jag att min kod är högst felbar ^^. Jo, .NET-biten har jag redan tagit. I det här fallet är dock ominstallation av OS inget alternativ.
  4. Och det är inte bara den koden som jag drar ifrån PowerShell, utan även en kodrad som körs på ett annat sätt. Båda återger att det endast existerar en loopbackadress, TROTS att det är uppkonfat på ett annat vis. Det är inte felsökning av kod jag är ute efter, jag är ute efter att ta reda på varför den inte kan hitta den satta IP-adressen. Det är nämligen en annan webbapplikation som inte heller kan hitta adressen som är satt, inte enbart asp.net-funktionen eller mina rader ifrån PowerShell.
  5. "Fast kod skriven på rätt sätt fungerar ju över allt" Ja det är ju det jag med vill syfta på. Men eftersom koden inte kan hitta adressen så är det ju något som är fel. Kör man med .AddressList på andra datorer, min egen klient, samt andra servers så listar den samtliga adresser. Denna återger bara loopback när detta utförs. Det är återigen inte själva koden jag behöver hjälp med, det är det faktum att .NET inte hittar någon adress, trots att den är uppkonfigurerad.
  6. Det går ju också att komma åt interna adresser med NAT och portforwarding, men det är ett annat kapitel. Det är den interna IP:n jag kommer behöva plocka fram. Egentligen är det inte en kodrad jag behöver hjälp med, utan reflektion och tips på vad det är som kan vara fel på själva servern. På en liknande server kan .asp-funktionen hämta IP utan problem.
  7. Hej! Det jag vill göra är att en applikation/kodrad som körs via asp.net ska kunna hämta datorns IP-adress. Men då något verkar knas så kan den i nuläget bara hämta upp loopback-adressen, trots att det övriga är rätt konfigurerat och ser ut att fungera som det ska i övrigt. Det är bara med .NET som det inte går att hämta ut den, och det som är det väsentliga i just det här fallet.
  8. Hej, det här är mitt första inlägg. Jag registrerade mig här för att se om jag kunde få lite reflektioner. Jag har en server som hostar en webapplikation. För denna ska fungera som den ska så måste den kunna få tag i IP-adressen ifrån datorn. Nätverkskort och nätverksinställningar visar helt korrekta inställningar, och även ipconfig visar dessa. Men av någon anledning verkar inte metoder och anrop från .NET kunna hitta något annat än loopback-adressen. På min egen klientdator så får jag upp samtliga adresser med följande (i PowerShell) $hostname = [system.Net.Dns]::GetHostName() $hostentry = [sysem.Net.Dns]::GetHostEntry($hostname) $hostentry.AddressList (detta ska lista samtliga adresser). Detta visar enbart loopback-adressen på servern, och bevisligen är det något som då är "trasigt" eftersom funktionen ifrån en .aspx på siten inte heller kan återge en adress. Jag har provat att reparera .NET Framework, och även installera om alla versioner ifrån scratch. Någon som har en reflektion angående det här?
×
×
  • Skapa nytt...