kristall

Medlem
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

kristall's Achievements

(2/8)

 1. Hej! Datorn fryser sig när jag vill stänga av. Jag kan göra fortfarande andra saker på den som att surfa och öppna olika program så hela datorn fryser sig inte. Bara själva avstängningen. Det går att stänga av med kommando Alt+Fn+F4 men man vill ju gå på den enkla vägen. Är det någon som har något tips för att lösa detta? Uppdaterad från windows 8 till windows 10. Innan uppdateringen var inga problem alls, och frysningen sker inte heller varje gång. Jag har funderat på om Skype kan störa, den verkar vara ett märkligt program. Hälsningar Kristall
 2. Jag är på startknapp. Men under alla program är spelmappen redan borta innan ens jag bad om hjälp. Jag har två spalter på startknappmappen. Program ligger på vänsterspalt och denna mapp ligger i Högerspalt. Men nu har jag löst problemet ändå till slut. Här är stegen för till dem som kanske kan ha samma fråga: Öppna kontrollpanelen -> Aktivitetsfältet och Start-menyn -> välj startmenyn -> välj anpassa - skrolla ner till spel och välj visa inte det här objektet, klicka på ok, klicka på verkställ och slutligen ok. Nu är mappen borta. Tack för alla som hjälpte till!
 3. Enkel knep kan tyckas. Har redan testat innan jag skrev inlägget. Med högermarkering får upp en skylt där det står Öppna och Byt namn. Inte ta bort.
 4. precis. Det var hur lätt som helst på XP. Men tack, nu hittade den dolda så jag bockade ur den. Men kan man få bort texten Spel från startpanelen där alla program är skrivna. Jag kommer inte ihåg rätt term, men där även startknappen sitter?
 5. Manneman! Men va ska man bocka av? Jag vet inte vad den heter på fikonspråk. För definitivt står inte där som "spel". Annars hade jag redan tagit bort det.
 6. Jag är inte så kunnig. De flesta av de program som stor där vet jag inte vad den används till. Jag känner bara igen dem som jag själv har installerat. Eftersom det är ett standard program som alla får i sin dator trodde jag att någon kan ge en mer enkel och snabb lösning på det hela. Och jag håller med dig det är en massa skräp som kommer med redan från start. Och spelet tillhör just det. Skräp.
 7. Tack Beldia! Men jag vet inte vad programmen heter. Jag har kollat kontrollpanelen, men hittar inget som gör att en klocka ringer att det skulle vara spelet.
 8. Hej! Jag behöver hjälp att ta bort spel från min dator. Dem spelen som är färdiginstallerade från början.(Windows 7)
 9. Tack si3rra! Men det löste sig efter att jag lyckades avinstallera en envis BankID och stängt av virusskyddet. Jag tror att virusskyddet var lite för starkt inställt. Men jag vet ju inte förutom att nu är allt som det ska.
 10. Har du försökt stänga av virusskyddet? Jag vet inte om det har betydelse, men jag hade sju själv väldigt svårt att avinstallera BankID. Jag gjorde en omstart av datorn, sen stängde av virusskyddet och klickade på länken. Det var allt jag gjorde, Den gamla ID skrevs över och sen kunde avinstalleras. Och avslutade med att starta om igen.
 11. hej! Jag fick hjälp av min banks tekniker för att lösa detta irriterande problem. Länken hjälpte mig https://install.bankid.com Den är i princip självgående. Länken installerar en nu ID över den som trilskar och efter den överskrivningen är bara att avinstallera. Det är bara att klicka på så fungerar den. ( dock stängde jag av min virusskydd under tiden) Lycka till!
 12. Har faktiskt samma problem. Vore verkligen bra om någon kunde hjälpa. För jag tror inte att vi är ensamma med det.
 13. Tack för hjälpen! Skype är borta men fortfarande går inte att hämta in uppgraderingarna till windows.
 14. min dator har w7. en packard bell, inköpt i september förra året. Jag är osäker men tror att den hade Skype förinstallerad. Nu skulle jag aktivera skype men får upp följande skylt. Jag vet inte va menas med att jag saknar key. Jag har laddat upp skype tidigare mer aldrig behövde mer en just mitt eget lösen. Försökte avinstallera. Gick inte heller kommer samma skylt upp. Försökte ladda ner program det gick inte heller. Vet inte om saker hänger ihop men jag kunde heller helt plötsligt uppdatera w7 Kanske bra att veta att jag har inte använt den här datorn innan då jag inte trivdes med den. Använt bara några veckor och har inte laddat ner några program själv. Nästen helt tom datorn som jag nyligen kopplat till en extern skärm. Det är allt. (Och en sista fråga hur markerar jag när ett ärende är löst? Hittar ingen lösning på det, förr kunde man klicka på en knapp bara )