Gå till innehåll

pcpro

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av pcpro

  1. Testade forst med tipset från si3rra och Windows Secrets. Fungerade inte. Testade att göra en ny Updatering med wsus Ingen skillnad. Testade att kopiera mappen för uppdateringen av KB892130 från en annan dator där det fungerar. Där i finns en fil att köra som heter update.exe Då blev skillnaden att jag ser vilka upptateringar som finns, men alla blir misslyckade vid försök till installation. Testade att validera på denna sida: http://www.microsoft.com/genuine/validate/default.aspx?displaylang=en http://www.microsoft.com/genuine/validate räcker att skriva. Valideringen blir godkänd, men fortfarande samma fel vid försök att installera uppdaterinngar.. Testade att köra WGA Plugin Install go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=52685 Den går intre att installera, jag får följande felmeddelande: "Installationsfilen för pluginprogrammet kunde inte hitta installationskatalogen för webbläsaren." Fel: 0x80070002 Vad är det för mapp den inte hittar, undrar jag ...?
  2. Problemet är ju att nu krävs att KB892130 installeras innan jag ens kan se vilka uppdateringar som fortfarande inte är installerade... Och eftersom den felar att installera kommer jag inte vidare .. Använda wsus igen kanske ?
  3. Har en Media PC (Fujitsu Siemens, SCALEO E) med Windows XP Media Center edition. Har precis installerat om den, vilket gick bra förutom att Windows Update inte fungerade. Så jag körde verktyget wsusoffline update tool. Den lade in en hel del uppdateringar. Dessutom började Windows Update också fungera efter det, så jag tror jag fått in det mesta. Vad som fortfarande inte fungerar är, att det går inte att installera KB892130 (Genuine Advantage) Kar jag en vanlig uppdatering eller En anpassad uppdatering nu, på Windows Update, så vill den installera KB892130 först. Men det går inte, kommer bara upp ett felmeddelande att det inte gick. Felkod 0x80246008 Har googlat och testat olika lösningar, men inget har fungerat.
  4. Ok, för på tillverkarens sida står 2GB som max...
  5. Du kan bränna en ISO-fil med tex ImgBurn Men om den blir bootbar beror helt på hur den är gjord. Är BootCD´n gjord på fel sätt kan den ändå inte boota. Sen beror det på vad du försöker göra, vad ska du ha bootcd´n till ? En bra BootCD är Hirens Boot CD, med den kan man göra mycket ! På den finns tex mini-XP som kör en bantad version av XP direkt från skivan. ------- Kommer felmeddelandet om den saknade filen upp innan Win hinner starta ? Eller kan du gå förbi det och ändå komma in i windows ? Vad du kan göra är att boota på en installationsskiva som har samma version av ditt Windows som du har installerat. Sen beror det på om du har XP, Vista, Win 7 vad du kan göra. Men en checkdisk kan vara en bra böjan ! Om du bootar med en 32bits installationsskiva med Vista el Win 7 så kan du även köra checkdisk på en XP installation. Välj reparationsverktygen och där en commandopromt, sen skriver du CHKDSK C: /r + Trycker Enter (Du bör kolla att det är C: som ditt windows ligger på först med DIR + Enter, i annat fall kan det vara D: eller E: osv) Om du får ett meddelade att Disken är låst, så välj bara Ja/Yes för att låsa upp den. Sen komer det att ta ett tag för checkdisk att gå igenom disken. När den är klar så startar du om datorn utan skivan och ser om det löst sig. ----- En annan möjlighet är att kopiera den saknade filen från en fungerande dator med samma verison av Windows till en USB-sticka. Sedan Boota med en BootCD, tex Hirens (och köra miniXP) och kopiera in filen på rätt ställe.
  6. Har en Asus Eee PC (Eee Box B202) Den är förinstallerad med XP Home Verkar inte finnas drivrutiner för Win 7 64bit, men väl för 32bit på http://www.asus.com/Eee/EeeBox_PC/EeeBox_PC_B202/#download Testade 64bit, men det var kört, får medd att CPU´n inte är kompatibel med 64bit. 32bit Win 7 Ultimate fungerade fint, Win 7 hittade alla drivrutiner själv Vet inte om man behöver dra ner alla drivrutinerna från Asus också...? Grafikdrivrutinen från NVIDIA behhövdes iallafall hämtas, det klarade inte Windows Update. Den har bara 1GB RAM som standard, DDR2 och max verkar vara 2 GB enligt tillverkaren. Beror det på XP eller hårdvarans begränsning ? Har inte hittat vad minnena kan ha för max Mhz dock ... nån som vet ?
  7. Ja, dem känner jag till. Men jag ville gärna se en direkt jämförelse utan att behöva installera hela Win 7...
  8. Kolla om du får samma felaktiga grafik om du ansluter en extern skärm. Och kolla om det finns några nyare drivrutiner du kan testa med. Ett av de stora problemen med laptops i allmänhet är att grafikkretsen och/eller CPU blir överhettad pga dålig kylning. Detta sker med damm i kylsystemet och om man sitter mycket med laptopen på mjukt underlag (säng/soffa etc) Den börjar då bete sig skumt, hänger sig/stänger av sig/skärmen blir svart mm. Om man då bara startar om den och struntar i problemet, som många gör, så ger till slut grafikkretsen/CPU upp helt. Då är det bara att byta hela moderkortet eller skrota datorn...
  9. Och de är inte särskilt billiga heller.... Byta moderkort i en laptop gör man bara om det gamla är trasigt, det går inte att "uppgradera" som med en stationär dator. Det man kan göra för att få en laptop snabbare är att sätta i en snabbare disk (SSD) och mer RAM.
  10. Avinstallera både programmet och eventuella Toolbars ! Starta sen om datorn. Gå sen in i IE och titta på tillägg. Finns Babylon med där så ta bort det! Går det inte så avaktivera det.
  11. Prestandaklassifcering heter det ju i Win 7. Finns det något liknande för WinXP som motsvarar detta ?
×
×
  • Skapa nytt...