Gå till innehåll

Eve456

Medlem
  • Innehållsantal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Eve456's Achievements

(1/8)

  1. tack för era svar, jättebra guider men inget har hjälpt mig. Jag tror kanske min cd/dvd läsare är trasig och därför kan den inte läsa av boot.. Jag ska prova använda min windows xp för att formatera, och sedan installera vista... Annars får jag lämna in datorn. Hur vet jag om min vista skiva är bootable? Jag köpte datorn färdiginstallerad, och vad jag vet fick jag inte med någon annan skiva till hårddisken eller datorn. Så då borde det ju gå med vista skivan?! (..om inte min cdspelare var trasig såklart).
  2. Hur vet jag förresten om den är "blåst"? Det står fortfarande att hälften av hårddiskens utrymme är upptaget, och så stort är väl inte vista?! Jag har dessutom en trasig cd/dvd läsare, så jag blev förvånad när den faktiskt kunde läsa vista skivan och startade den menyn. Så då borde väl inte cdspelaren vara felet?!
  3. Vill: omformatera datorn. Alltså blåsa den, och ominstallera windows vista. Få den som ny. Jag har: windows vista home premium. Stationär dator från tricom. En hårddisk. Problem: har startat om datorn med skivan i, valt F12, som den säger är Boot Menu. Därefter vill den att jag väljer mellan floppy disk, cd-rom, hårddisk, usb osv... Valde cd-rom (eftersom det är det jag har vista på), efter det går den tillbaka till startskärmen och sen startar datorn som vanligt. Har även provat att gå via menyn som kommer upp när man stoppar in vista skivan, där man kan installera vista, vilket jag har gjort men min hårddisk blåstes inte, fick dom ett nytt vista. Hur lyckas jag med omformateringen? Tacksam för hjälp!!
×
×
  • Skapa nytt...