roffe12

Medlem
 • Innehållsantal

  246
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  7

Om roffe12

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Göteborg

Senaste besökare till profilen

1 620 profilvisningar
 1. Enligt flera uppgifter i media: "Microsoft har inte direkt vind i seglen just nu när det gäller uppdateringar och buggfixar av operativsystemet Windows 10. Efter att en tidigare uppdatering medfört att AI-assistenten Cortana börjat sluka processorkraft för flera användare så släpptes en så kallad patch som skulle åtgärda saken. Men med den kom nya problem, närmare bestämt att sökfunktionen i startmenyn slutade fungera. Och med en uppdatering som i sin tur skulle åtgärda den saken så har nu flera användare rapporterat om att både wifi och ethernetportar på deras datorer slagits ut. Att installera om drivrutinerna till hårdvaran hjälper dessutom inte, och användarna kan således inte koppla upp sig mot internet. Det enda sättet att komma runt problemet är att rulla tillbaka uppdateringen" "Windows 10 KB4515384 is the latest cumulative update that Microsoft released on September 10 with a fix for high CPU usage bug and multiple vulnerabilities. Microsoft initially stated that the cumulative update comes without any known issues, but the company has now updated the changelog to confirm a bug affecting both Start menu and Windows Search. Microsoft has also confirmed audio issues in this cumulative update".
 2. Enligt media är det ett fel med Searh som uppstod häromdagen när en uppdatering skulle lösa problem med Cortana applikationen och ist blev det problem med Search. Man jobbar på problemet sägs det.
 3. Märkligt, Search fungerar för mig efter uppdat av 18975 och 18980. Fick en extra uppdat som heter Intelligense update - vad det nu är för något. Tror att Search kommer att funka på sikt, iaf om man skall tro Infon i dom senare uppdateringarna.
 4. Installerat och klart. Sökproblematiken, Cortana felmedd och irriterande sökmönster i enheter verkar vara borta. Nu är det enbart första sidan i Inställningar som försvinner efter ett tag, av ngn anledning.
 5. Installerat 18975 och nu har man åtgärdat sidorna Enheter i Inställningar, tagit bort rutmönster bl a - vilket man meddelar i informationstexten, bra så långt
 6. Ja, provade det och nu fungerar Search samt alla felmedd om Search appl samt Cortana försvann. Sen fick jag en Kvalitetsuppdat på 18970.1005 som tog bort en del felaktigheter i Inställningar och Foto appen. Men tack Hubbe för tipset.
 7. Enligt flera medier har tydligen Microsoft släppt en uppdatering, KB 4512941 (18963) som orsakat problem för en mängd användare, bl a hög CPU användning, hög minnesanvändning samt fel på sökfunktionen och Cortana applikationen. Senare uppdateringar har inte löst alla problem enligt uppgift, i alla fall inte hittils. https://www.techradar.com/uk/news/microsofts-latest-windows-10-fail-causes-cortana-to-pummel-processors-heres-how-to-fix-it
 8. Se där. Bra att det löste sig. Själv skulle jag vilja gå ur Insider om det fanns något smidigt sätt att lämna - lätt att gå med, svårare att lämna.
 9. Nej, inte med ljudet. Enbart Sökfunktionen och Cortana samt med Inställningar av Bluetooth och Skrivare som inte går att fylla i därför det är ett rutmönster. Se bild
 10. Installerat och klart. Fortsatta problem med Search funktionen bl a Search och Cortana applikatioen som ger felmedd i Säkerhet. Oklart vad felet är. Se bif skrivning.docx
 11. Installerat 18965 - inget direkt som man gör vågen av direkt, men men.
 12. Okey. Men nu är det ju frivilligt att köra Insider preview, allt strut som det innebär att vara insider och testpilot, slipper väl dom flesta som bara kör Windows 10 rent. Sen vet jag inte om Microsoft har så mycket att lära av LInux, marknadsandelen för OS platformar ser ut så här: 1- Windows 84,6% 2- Mac OS 9,7% 3-Linux 2.1% Finns antagligen en orsak?
 13. Installerat 18963 detta. Information i säkerhet och tillförlighet "Search and Cortana application slutade fungera". Använder inte Cortana och det är inte aktivt.
 14. Har iofs inte fått denna 18947 - men om den är tillgänglig, förhandsaviseras eller laddas ner vet jag inte riktigt vad man menar med "abort the installationen", det går ju inte att avbryta en redan påbörjad installation eller ta bort den - endast backa tillbaka till 18941 t ex eller göra uppehåll i 7 dagar, eller hålla tummarna att den inte dyker upp och Microsoft åtgärdar och tar bort installationen.
 15. Så kan det säkert vara. Bra att det repererar sig själv?