roffe12

Medlem
 • Innehållsantal

  173
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  3

Om roffe12

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 • Från
  Göteborg

Senaste besökare till profilen

1 220 profilvisningar
 1. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Har installerat denna Ins prev 17074. Tyvärr samma problem som i version 17063, EDGE startar långsamt och vissa sidor går ej att öppna och har man en tom sidoflik öppen går det inte att öppna sidor från och till. Flera användare har rapporterat samma sak i Insider forumet. Sen får jag felmeddelande i "Säkerhet och underhåll" om att Microsoft Edge Content Process fungerar ej. Vidare går vissa videoinslag eller klipp ej att öppna i Edge, felmedd att "filen stöds ej" eller "filen hittas ej" eller att jag har fel version av Adobe Flash - vilket jag inte har. Däremot så går en del videoinslag att öppnas och spelas i E11. Till sist felmedd i Windows defender - varning att åtgärd krävs, vilket inte stämmer då alla funktioner säger ingen åtgärd behövs eller alla är grönmarkerade. Stökigt och litte jobbigt med alla fel och buggar som hänger med och har gjort nu under lång tid. Man funderar ju på meningen med att vara Insider, är ju inte så att man får utvärdera och testa nyheter mest utan mera leva med fel på grundläggande funktioner som borde fungera bättre eller åtgärdas efter en tid. Man undrar om det är värt att vara Insider, men det är ju omöjligt att ens gå ur eller pausa medlemskapet utan stort besvär och möda.
 2. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Har uppdaterat till 16251. Ett irriterande problem är att högerklicka med musen vid kopiering av bild och text samt inklistring i kolumner inte fungerar smärtfritt. Har testat IE11 istf EDGE och där fungerar det av ngn anledning. Vet inte om felet beror på Insider versionen 16251 eller 16241 där felet också var frekvent.
 3. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Har installerat 16241 - tog lång tid - och Store fungerar igen men felmedd om felaktiga inställningar i Defender kvarstår - vilket skulle åtgärdas med denna uppdatering. Kommer kanske i nästa uppdatering av Creators Update. Förhoppningsvis är denna version mera buggfri och stabil - fortfarande hackar EDGE från och till - obegripligt att man inte efter flera år och 100 tals uppdatering inte kan få till en Webbläsare som fungerar friktionsfritt och är stabil. Borda man kunna kräva av Microsoft år 2017.
 4. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Förutom felmeddelande om Smart screen i Defender har Store börjat krångla - Store installation fungerar inte utan Store kopplar ner sig helt plötsligt. Såvitt jag förstår av andra anvbändare troligt fel i Insider version 16237.1001.
 5. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Har laddat ner 16237.1001 och ser okey ut. Däremot ett felmeddelande om att jag har felaktiga inställningar i Windows defender avseende brandväggen - men inställningarna ser okey ut och Defender ikonen se okey ut med grön bock.
 6. Defenders SmartScreen fungerar ej

  I Windows skyddet Defender finns en funktion som heter Smart-screen som skall skydda Web-läsaren Edge från otillbörliga intrång etc. Den fungerar ej - i "säkerhet och underhåll" får jag felmedd att "smart-screen och smartscreen,exe fungerar ej". Se nedan dokument. Har tickat i varning i boxarna på Defender och funktionen Smart-screen är ifyllt i EDGE. Någon som har ngn teori? Kör W10 och Insider prev version 16193.1000 - har backat från 16226 och inte installerat 16232 vilket lär vara katastrof om man skall tro vad som sägs i Insider forum och andra forum. Dok2.docx
 7. Tror att det kan vara problem med version 1703 - 15063 Creators update - utan att veta säkert. Dom problemen eller buggar skall rättas till med en senare version med uppdatering - men det är ju märkligt om du har samma version och senaste version 1703 - 15063 på båda datorerna?
 8. Insider preview är förhandsversioner eller testversioner av olika versioner av Windows som ges ut till medlemmar i Insider version. Felen och problem som uppstår kan uppstå både i dessa förhandsversioner eller slutgiltiga versioner. Som Insider upplevde jag identiska problem som du har angett med din version.
 9. Insider preview är ju förhandsversioner av olika versioner av Windows, tex Anniversyry update, Creators Update eller version 16215 och 16226. Hänvisar bara till likartade eller identiska problem med Facebook eller andra web-sidor som 2stroke upplevt och det oavsett o det är slutgiltig version av Windows eller förhandsversioner. Symtomen och felen är likartade oavsett.
 10. Ceceilia, Har enbart testat med Edge samt IE11. Tror inte det hänger på webb-läsarna utan på flertal versioner av Insider preview tex Creators Update, 16215 och 16226 med inbyggda buggar och fel som rättas till i senare version. Har nu tröttnat på att ständigt få göra ominstallation av OS eller installera program på nytt eller backa tillbaka en version för att få en fullt fungerande dator. Har backat tillbaka till 16193 där webbläsare och Windows Update fungerar normalt. Har ändrat min status i Preview till "långsamt" - skulle helst vilja pausa medl skapet i Insider men det är ju omöjligt?
 11. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Efter allt strul och diverse problem med Insider preview Creators Update samt senaste version 16226 har jag backat tillbaka till 16193 som basplattform, vilket fungerar stabilt och med "normala" uppdateringar via Widows Update. Har satt Insider preview på "långsamt" (saknar status Update preview numera tillsammans med långsamt och snabbt) skulle egentligen vilja göra paus i framtida Insider preview updateringar - men finns ju enbart möjlighet att pausa i 7 dagar - så man frågar sig hur man undviker att få Creators Update 16215 och problemfyllda 16226 om man nu inte vill ha dom? I alla fall tills Microsoft rättat alla buggar och problem. Någon?
 12. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Har laddat ner och installerat 16226 - uppdateringen biter inte då det krävs omstart för att uppdateringen skall bli aktiv. Hra försökt med manuell omstart och schemalagd omstart utan resultat - version 15215 ligger kvar och 16226 som väntande uppdatering i väntan på omstart som inte hjälper. Felkod 0x80240034. Har kollat inställningar och Windows update - ser okey ut?
 13. Själv svarar jag inte JA på om min dator skall spara inloggn ID och/eller lösenord, anser inte att det behövs. Varje lösenord hos din bank eller olika websidor där lösenord behövs är ju unik. Visst får man fylla i lösenord varje gång men det känns säkrare än att låta datorn spara dom?
 14. Windows 10 Insider-uppgraderingar

  Tack för den infon. Får vi hoppas att den rättar till lite problem som tidigare version 16215 ställt till med.
 15. Har samma problem att datorn hänger sig och "fryser" vid uppkoppling mot Facebook och från och till även med andra sidor på Webben, även att Edge helt plötsligt kopplar ner sig. Kör EDGE och har Windows 10 1703 Creators update och är Insider - så det är inget unikt fel på IE. Har en lap-topp Sony Vaio samt Lenovo TC75 Edge stationär. Samma fel på båda. Enligt vissa användare i forum har Creators update vissa fel med Edge, ifyllandet av text i formulär, samt Windows Text Input som inte svarar och andra småfel - vilket inte är åtgärdat i ngn update så vitt jag begriper.