roffe12

Medlem
 • Innehållsantal

  252
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  7

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av roffe12

 1. Hej, Har laddat ner Dev branch 20150 och installerat 20170 som då blev tillgängligt. Nu har jag Windows 10 Pro insider preview, version 2004 - 20170.1000 och hoppas det fungerar. Väljer Dev channel även om jag inte är bergsäker på vilken av dom tre kanalerna som är bäst för mig. Tack för infon.
 2. Hello. Varje dag får jag ett meddelande att denna version av Windows som jag använder utgår 20 juli och jag bör byta till en annan version. För mer info klicka på länken, vilket leder till en felaktig sida utan info. Kör Windows 10PRO, version 2004 - 19635.1 och Insider preview och vid uppdatering version 3 - Kanal för släpp av förhandsversion. Byter gärna - men till vad och hur? Tacksam för svar från någon som begriper.
 3. Har ett problem vid inloggning på Twitter som ngn "expert" kanske kan hjälpa till med. Vid inloggning får jag ett meddellande att "någon har loggat in med ditt konto från en ny enhet Edge Windows. Om det var du behöver du inte göra något". Det är ju jag som loggar in, vad jag vet, ändå får jag en notis och felmeddelande varje gång. Har ett användare ID på Twitter, en PC, en behörighet i Windows 10 och nya Edge. Har kollat konto och inställningar i Twitter samt försökt byta lösenord och kollat appar enligt instruktionen. Inget jätteproblem men ändå klart irriterande. Vad kan man göra.?
 4. Tack för infon hubbe 16. Följde en del av instruktionen och det funkade iaf för mig att stänga av manuellt. Däremot har inte Microsoft löst problemet med start menyn och avstängningsproblemen i sin helhet och inte heller med 18902.
 5. Har problem fortfarande problem med startmenyn och av/på knappen som inte fungerar, systemet stänger av sig normalt ibland. Enligt uppgifter i media har senare uppdateringar och främst senaste uppdateringar skapat nya problem mer än dom löser: https://global.techradar.com/sv-se/news/senaste-uppdateringen-for-windows-10-forstor-bade-microsoft-edge-och-start-meny
 6. Efter att ha installerat 18999 går det inte att stänga av datorn med av/på knappen på skärmen - enbart info att datorn stänger av, vilket den alltså inte gör, måste stänga med den fysiska startknappen. Sen har jag status att Uppdatering pågår (kontinuerligt) trots att så inte är fallet. Hur stänger man av datorn manuellt, någon?
 7. Enligt flera uppgifter i media: "Microsoft har inte direkt vind i seglen just nu när det gäller uppdateringar och buggfixar av operativsystemet Windows 10. Efter att en tidigare uppdatering medfört att AI-assistenten Cortana börjat sluka processorkraft för flera användare så släpptes en så kallad patch som skulle åtgärda saken. Men med den kom nya problem, närmare bestämt att sökfunktionen i startmenyn slutade fungera. Och med en uppdatering som i sin tur skulle åtgärda den saken så har nu flera användare rapporterat om att både wifi och ethernetportar på deras datorer slagits ut. Att ins
 8. Enligt media är det ett fel med Searh som uppstod häromdagen när en uppdatering skulle lösa problem med Cortana applikationen och ist blev det problem med Search. Man jobbar på problemet sägs det.
 9. Märkligt, Search fungerar för mig efter uppdat av 18975 och 18980. Fick en extra uppdat som heter Intelligense update - vad det nu är för något. Tror att Search kommer att funka på sikt, iaf om man skall tro Infon i dom senare uppdateringarna.
 10. Installerat och klart. Sökproblematiken, Cortana felmedd och irriterande sökmönster i enheter verkar vara borta. Nu är det enbart första sidan i Inställningar som försvinner efter ett tag, av ngn anledning.
 11. Installerat 18975 och nu har man åtgärdat sidorna Enheter i Inställningar, tagit bort rutmönster bl a - vilket man meddelar i informationstexten, bra så långt
 12. Ja, provade det och nu fungerar Search samt alla felmedd om Search appl samt Cortana försvann. Sen fick jag en Kvalitetsuppdat på 18970.1005 som tog bort en del felaktigheter i Inställningar och Foto appen. Men tack Hubbe för tipset.
 13. Enligt flera medier har tydligen Microsoft släppt en uppdatering, KB 4512941 (18963) som orsakat problem för en mängd användare, bl a hög CPU användning, hög minnesanvändning samt fel på sökfunktionen och Cortana applikationen. Senare uppdateringar har inte löst alla problem enligt uppgift, i alla fall inte hittils. https://www.techradar.com/uk/news/microsofts-latest-windows-10-fail-causes-cortana-to-pummel-processors-heres-how-to-fix-it
 14. Se där. Bra att det löste sig. Själv skulle jag vilja gå ur Insider om det fanns något smidigt sätt att lämna - lätt att gå med, svårare att lämna.
 15. Nej, inte med ljudet. Enbart Sökfunktionen och Cortana samt med Inställningar av Bluetooth och Skrivare som inte går att fylla i därför det är ett rutmönster. Se bild
 16. Installerat och klart. Fortsatta problem med Search funktionen bl a Search och Cortana applikatioen som ger felmedd i Säkerhet. Oklart vad felet är. Se bif skrivning.docx
 17. Installerat 18965 - inget direkt som man gör vågen av direkt, men men.
 18. Okey. Men nu är det ju frivilligt att köra Insider preview, allt strut som det innebär att vara insider och testpilot, slipper väl dom flesta som bara kör Windows 10 rent. Sen vet jag inte om Microsoft har så mycket att lära av LInux, marknadsandelen för OS platformar ser ut så här: 1- Windows 84,6% 2- Mac OS 9,7% 3-Linux 2.1% Finns antagligen en orsak?
 19. Installerat 18963 detta. Information i säkerhet och tillförlighet "Search and Cortana application slutade fungera". Använder inte Cortana och det är inte aktivt.
 20. Har iofs inte fått denna 18947 - men om den är tillgänglig, förhandsaviseras eller laddas ner vet jag inte riktigt vad man menar med "abort the installationen", det går ju inte att avbryta en redan påbörjad installation eller ta bort den - endast backa tillbaka till 18941 t ex eller göra uppehåll i 7 dagar, eller hålla tummarna att den inte dyker upp och Microsoft åtgärdar och tar bort installationen.
 21. Så kan det säkert vara. Bra att det repererar sig själv?
 22. Efter att ha kollat Andre:s länk och kollat att min PC är kompatibel med W10 och version 18936, har tillräckligt med minne etc och kollat att Windows Update är OK och aktiv så kördes 18936 på nytt, fick då felmedd 0x80070002 men efter tredje försöket gick 18936 igenom. Man undrar varför det skall krävas 2-3 försök, med div felmedd och utan att man aktivt gjort några justeringar eller ändringar så går den till slut igenom?
 23. Cecilia, tack för det. Nu undrar man bara varför?
 24. Försökt ladda ner, den förbereder, laddar ner och installerar, avbryter och så börjar den om igen. Fick felmedd 0xc19001e1. Avvaktar så länge, nyheterna där är inget jag bryr mig om så mycket. Sen fungerar inte Outlook (som jag inte använder) och E-post avbryts när man försöker göra ngt. Använder dock Google G-mail så det är inget problem.
 25. Cecilia, Håller helt med. Tyckte också att det var spännande att vara med att testa nya funktioner och innovationer, men tyvärr kostar det mer än det smakar. Trodde du var Insider eftersom du är med och kommenterar i denna tråden, men, men. Ha en fortsatt bra dag :))