Gå till innehåll

marita1

Medlem
  • Innehållsantal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    3

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Kvinna

marita1's Achievements

(2/8)

  1. Hej! Innan jag uppgraderade till W10 kunde jag spara olika dokument och filer på skrivbordet. Bra när man ville komma åt något snabbt och när man tex installerade program. Nu får jag upp en dialogruta som säger: "Du har inte behörighet att spara på den här platsen. Kontakta administratören om du behöver behörighet. Vill du spara i Dokument istället?" Får upp den både när jag är inloggad med mitt administratörskonto och standardkonto. Någon som vet hur jag fixar så att jag kan spara på skrivbordet igen?
  2. Hej! Jag använder nedanstående program och är mycket nöjd med det. Finns även i betalversion. Lätt att rippa. https://www.ashampoo.com/en/usd/pin/7110/burning-software/burning-studio-free
  3. @ Cecilia, vi är många som är mycket tacksamma för att du delar dina gedigna kunskaper. När man får svar och råd ifrån dig så vet man iaf att det svaret är baserat på fakta och kunskap.
  4. Efter vad jag förstår skall det då gå att öppna Microsoft Office filer om jag har tex Libre Office installerat. Behöver jag avinstallera Microsofts olika Viewers innan jag installerar Libre office?
  5. Ikonen ser helt korrekt ut och jag har kollat med den som skickade och han kan utan problem öppna filen. Har ingen möjlighet att nu lägga den på skrivbordet. Förresten, menar ni att om han installerar tex Open Office så skulle det gå bra att öppna Excel, Word och PowerPoint-filer?
  6. Vi har inte provat att spara ner filen utan provat att öppna den i mailet vilket har gått bra innan. Skulle filen gå att öppna om man sparar filen på tex skrivbordet och öppnar den där då? Kommer inte ihåg mer av felmeddelandet.
  7. Min kompis har inget kontorspaket installerat däremot har han Viewer för Excel och Powerpoint installerade för att kunna läsa dessa när han får dem i mail. Helt plötsligt har de sluta att fungera. Jag har provat att avinstallera och installera om dem på nytt men ändå fungerar de inte. Vi har provat att öppna filer som gått att öppna innan men de går inte att öppna heller. En dialogruta kommer upp att dessa filer inte går att öppna med det programmet. Konstigt, det har ju gått bra innan. Finns det någon som har en förklaring och ett tips hur man löser det. Alternativet är väl att köpa Officepaketet men det är ju dyrt och han använder inte det.
  8. Har du Vista förinstallerat och har uppgraderingsskivan till W7 är det bara att starta från skivan och följa instruktionerna. Det gjorde jag och det gick bra. Tänk på att allt på datorn försvinner, så ta backup! /M.
  9. Ok. Bör man ladda ner FRST redan nu och spara eller kan man ladda ner det när en akut situation uppstått?
  10. @ Cecilia: Vad menar du med: "På den infekterade datorn från "System Recovery Options" Starta FRST (32-bitars Windows) resp. FRST64 (64-bitars Windows) på samma sätt som sist. Har jag missat något tidigare inlägg? Jag undrar för att det kan vara bra att vara förberedd. /M.
  11. Jag har varit med om något liknande och då använde jag Revo Uninstaller med alternativet "Avancerat läge" längst ned bland valmöjligheterna. Revo letar upp avinstallationfilerna för resp. program och tar bort allt. Fungerade utmärkt med AVG och F-Secure. Kan vara värt att prova.
  12. Tack för tipset! Bytte tillbaka till min gamla mus och efter omstart fungerade det som vanligt igen.
  13. Hej! Har fått ett problem med min stationära dator (HP). Jag kan logga in men när jag sedan klickar med musen förvandlas pekaren till den blå ringen som bara fortsätter att snurra i oändlighet. Kan inte nå något alls. Har provat med att starta i felsäkert läge, men samma sak där. Någon som kan hjälpa mig vidare?
  14. Ibland när något känns lite extra akut ställer jag frågan både här och på Eforum. Jag fick några länkar av Cecilia i Eforum och via dessa sökte jag mig vidare för att försöka hitta så mycket som möjligt själv. Där hittade jag telefonnumret vilket jag talade om här för ev hjälp åt andra. Dessutom fick jag vänlig hjälp av e-son och Djurhagen. Det absolut inte min mening att "mästra" någon utan bara berätta vidare vad jag kommit fram till för att kanske kunna bidra till att hjälpa någon annan. Kunde inte i min vildaste fantasi tro att någon skulle ta illa vid sig men har nu förstått att Marion anser sig så enormt datorkunnig att hon inte ens i all välmening kan ta emot ett vanligt telefonnummer. Sorry. Tack annars alla vänliga för hjälpen.
×
×
  • Skapa nytt...