Gå till innehåll

Joestrummer

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Joestrummer

  1. Det verkar alltså som att Microsoft har i praktiken gjort det omöjligt för en att köpa en dator med ett förinstallerat Windows8 och sedan uppgradera den med en ssd? Om man då inte vill köra på en kloning.
  2. Den funkar inte heller. Den bara stänger ner när den ska leta.. Jag har däremot testat med Belarc Advisor och den hittar min nyckel.
  3. Fast jag har bara hdden som kom med datorn, min ssd disk som jag köpte separat och sedan sitter det en hdd i denna datorn som jag skriver ifrån och den vill jag absolut inte testa med eftersom jag har alla mina grejer på den.. När jag startar Advanced Tokens Manager så står det bara "Status: Incompatible OS Detected" Japp, det är en retail iso fil som jag har...
  4. Jag testade att göra en ren installation sedan men det gick tyvärr inte.. Så jag måste först klona den igen innan jag kan testa ditt förslag Marion. Men menar du att jag ska testa först med en ren installation på en annan hdd?
  5. Haha så sjukt! Jag testade nyss med att göra en fabriksåterställning inne i Win8 på fabriks-hddn och sedan efter det så laddade jag endast ned mitt Paragon 12 och anslöt sedan min ssd genom usb och då gick kloningen helt felfritt. Plockade ur hddn och satte i ssd och startade datorn och mot min förvåning så startades Windows 8! Nu är bara frågan om man vågar sig på en ren Win8 installation...
  6. Ingen aning om Samsungs verktyg gör det. Jag testade först att installera i legacy mode med den efi mappen och bootmgr.efi filen med men då gick det aldrig att skapa partioner som man kunde installera Windows 8 på. Googlade och läste att oavsett vad man ställer in i biosen när man ska installera Win8 så fösöker den ändå i uefi mode ifall den mappen och filen är med. När jag tog bort dom så funkade installationen men jag fick bsod med felkod 0xc000007b och nånting om en dll fil (kd.dll tror jag) som saknades eller var skadad. Sedan efter det så hade jag en jäkla massa problem med att på nytt göra en kloning, till slut så köpte jag Paragon 12 då jag läste att det var det enda programmet som på riktigt har stöd för windows 8 men strax innan kloningen skulle vara klar så blev det fel och då stod det så här: "File system has errors related to cross-linked files. Run OS built-in tools for checkingabd correcting these errors. Ja bios inställningarna är jäkligt fattiga.. Läser på en del ställen att det brukar hjälpa när man ändrar med ahci? I stort sett det enda jag kan göra är att ändra boot ordningen, skifta mellan legacy och uefi, disable secure boot, aktivera lösenord och lite sånt. Där finns en firmware från dec till ssdn men när man ska uppdatera den med hjälp av samsungs program så får jag också bara ett felmeddelande där det står "external exception e06d7363". Det verkar också vara något som många har problem med. Jag är iaf jättetacksam för att du försöker hjälpa mig!
  7. Jag testade att klona disken igår med Samsung data migration och själva kloningen gick bra. Sedan när satte i disken i datorn och startade datorn så fick jag bsod 0xc0000225.. Jag testade nu precis att installera Windows 8 i legacy mode genomm att då ta bort mappen efi och filen bootmgr.efi från usb-stickan och installationen gick bra men sedan när datorn startades om så fick jag bsod 0xc0000221 och att Os:et inte kunde startas pga en saknad eller skadad kernel fil.. File:\Windows\system32\ntoskrnl.exe..
  8. Problem med Win8 installation på en ny ssd disk på en dator med förinstallerat win8 Hejsan! För en vecka sedan köpte jag mig en Sony Vaio Svs1513c5e med förinstallerat Windows 8. Jag valde den billigaste hårddisken och köpte en Samsung ssd 840 512gb disk vid sidan om. Först var min tanke att jag ville köra windows 7 på den. Jag plockade ur hdd som satt i och satte dit ssd disken och testade sedan med att installera Win7 i både uefi mode och legacy mode utan framgång. Kom felmeddelande båda gångerna om att datorn inte kunde hitta alla installationsfilerna typ. Tillslut satte jag in min ssd disk i min äldre laptop och där flöt helt plötsligt installionen helt felfritt. Men när jag sedan skulle installera drivrutiner kom jag till min insikt att dom i stort sett inte har släppt några sådana till windows 7 till min nya dator så bestämde jag mig för att installera Windows 8 istället... Eftersom min dator kom förinstallerat med Windows 8 så sitter ju produktnyckeln inne i biosen och jag har ingen originalskiva att installera ifrån. Jag har hittat en engelsk original iso som jag har lagt över på ett usb på korrekt sätt och installationen flyter alltid på perfekt fram tills datorn ska reboota sig själv första gången. Sedan kommer det allitid felmeddelande efter att windows har stött på problem med felkod 0xc000021a och sedan reboootar den 3-4 ggr och till slut får jag felkod 0xc0000001 och att jag behöver använda recovery skivor och sådant. Jag har testat köra min 6 recovery skovor som jag brände ut från det förinstallerade windows8 men när jag var på sista skivan i recoveryn så kom det bara ett felmeddelande där det stod att att installationenvar tvungen att avbrytas... Ska det verkligen vara så här svårt att installera ett Windows på en ny ssd när datorn har kommit med förinstallerat Windows 8?
×
×
  • Skapa nytt...