plastiq

Medlem
 • Innehållsantal

  441
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  2

Om plastiq

 • Rank

Ytterligare profilinformation

 • Kön
  Man
 1. Hur gör man med Mozilla produkter om det dyker upp webbsida som "talar om" att man måste aktivera SSL ? Gå via about:config ? (security.tls.version.min/max på 0 resp. 3) Har default inställningar annars. Kör med Pale Moon för tillfället, det kom en uppdatering igår (om det har med det att göra ?). Testade med IE9 som fungerade klockrent, men däremot rekommenderade webbsidan Firefox som vad jag förstår har samma inställningar per default. Edit : Hittade "felet",, ställde om "Certifikatsökningen till automatisk", den stod på "Fråga mig varje gång ".
 2. plastiq

  Spelnyheter

  Dessa har fungerat mycket väl med mina burkar : http://www.idsoftware.com/ http://www.crytek.com/
 3. plastiq

  Firefox 69.0

  Ok, tack JoWa, det går tydligen att gå "den tredje vägen". är inte alldeles säker. Edit : gick in via "tokboxen" som finns i artikeln, det ser bra ut för ff gänget
 4. plastiq

  Firefox 69.0

  Skulle du kunna förklara WebRTC för en lekman ? Ska ta mig titt på "nightly" . Edit : ser bra ut med nightly som jag klurade ut i artikeln
 5. Körde med den med Pale, och det fanns inga spår någonstans förutom i registret .
 6. Var i tusan hamnar divx på disken ? har försökt att leta efter en avinstallationspunkt, kollat även med revo uninstaller, får "pluggisar" in i webbläddraren, "sitter som läppstift på kragen", (opptokopterns välmyntade ide om besvärligheter) Edit : kan visserligen gå via registret, undrar mestadels om jag har missat något ? Edit2 : körde igenom registret och raderade den vägen,, inga plugins längre. Hmmm, gick in via hkey_local_machine\software\mozillaplugins\ Nu är det toppen igen, men tack för tipsen
 7. Hmmm, kommer inte ens i närheten med divx som vlc presterar. Rätt kul att du fick en inverterad bild. Edit : nu fungerar det jättebra, ljud och bild är utmärkta ( gjorde en omistallation av spelaren). Har endast problem med streaming, fungerar helt utmärkt annars. Bra tips igen (som vanligt )
 8. Får alldeles utmärkt ljud men ingen bild, det kan ha att göra med gpu'n och burken som är rätt gammal. Testat med vlc och Pale Moon.
 9. Riktigt intressant att följa din tråd,, som jag dock upplever det hela är att det fortfarande trycks på med "flash" ute på nätet, och samtidigt skall man "trycka in" en plugin in i webbläsaren.
 10. plastiq

  Firefox 69.0

  Vad jag hoppas på är att inte det ska "förstöras" någonting som fungerar utan anmärkiningar
 11. plastiq

  Firefox 69.0

  Har inte helt gett upp FF iden, om det kommer och som fungerar enligt mitt personliga tycke kan jag absolut testa den. Nu är det lite "mooning" på gång Seamonkey fungerade också utmärkt, tycker dock att "Pale" är snabbare och har ett bättre gränssnitt.
 12. plastiq

  Firefox 69.0

  Pale fungerar alldeles utmärkt, det är samma inställningar som för ff och tilläggen fungerar utan krångel. Vet inte varför jag "glömde bort den",, tack en än gång eftersom jag blev uppriktigt glad och kär i samma veva. ( menar då pale moon förstås )
 13. plastiq

  Firefox 69.0

  Jo, märkte att det är samma sak med 28:an när jag började kolla upp det. Dock fungerar 28:an bättre i och med att den stänger ned allting. Det tycks vara plugin-containern som ställer till med problem, hittade en tråd på nätet där någon helt sonika har raderat plugin-container.exe, och testade med det och ff tycks fungera "som vanligt" förutom att flash inte fungerar. Håller på testar 30:an som verkar fungera bättre. Edit : Efter en del knökande och bökande slutade det hela med Pale Moon, tack för tipset Nicklas.
 14. plastiq

  Firefox 69.0

  Problemen fortsätter med 29.0.1, kollade runt på nätet och det tycks vara allehanda problem med den versionen. Det senaste jag har råkat ut för är att ff stänger inte av sin process, får stänga ff mha Process Explorer eftersom processen inte syns i Aktivitetshanteraren. Webbläsaren stängs men inte processen för att vara tydlig. Har provat med och utan tillägg, testat med att stänga av hårdvaruacceleration. Detta händer då och då men är tillräckligt irriterande. Har backat tillbaka till 28.0. Annars fungerade 29:an prima. Progress ?
 15. plastiq

  Firefox 69.0

  Joo tack,, nu fungerar allt. Det blev en total-låsning av FF. I princip var det problem med quickjava som jag har ersatt med noscript. Men jag fortsätter med "sjöaporna" iaf. Tack snälla du för svaret, jag tackar och bugar virtuellt.