Gå till innehåll

bonden007

Medlem
  • Innehållsantal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av bonden007

  1. Nej tyvärr. Jag får testa lite till men det verkar som om det inte går
  2. Jag har gjort ett macro som hämtar en excelfil som är hämtad med chrome och lägger in det i ett befintligt dokument. Frågan är nu hur får jag detta att fungera i olika datorer med samma excelark? Chrome laddar ju ner programmet i mappen "downloads" som grundinställning. Men i macrot har jag skrivit C:\Users\"namn på användare"\downloads. Använder jag programmet i en annan dator är det inte samma namn o då fungerar ju inte macrot. Finns det nåt enklare sätt att skriva sökvägen på så det passar i olika datorer utan att ändra inställningar?
  3. Den tanken jag hade var att programmet skickade en textfil till excel via utskriftshanteraren. Det är den exporten programmet själv kan köra. Jag trodde att när man valde "utskrift till fil" i utskriftshanteraren att det var windows som skötte destinationen av filen. Det är alltså inte utskriften jag är ute efter, utan att få ut siffrorna aut. uppdaterade till nån fil där excel hämtar den. Man får ju inte gå in och röra programmet, annars hade det kanske varit enkelt att hämta uppgifterna direkt, eftersom man använder webläsare till det.
  4. Det är faktiskt ett program till en mjölkrobot. Det går att göra en exportfil, välja filformat sedan exportera och lägga in den i excelprogrammet. Men det är bökigt om man vill göra detta flera ggr per vecka. Utskriften från programmet sker aut. inställt vid visst klockslag, men jag vill ju inte ha det på papper eller pdf.
  5. Jag har ett program som man kan ställa in en viss tid, som det skickar en fil till utskrift. Jag vill inte ha den utskriven, utan egentligen in i ett excelark. Det ska ju ju gå att få ut det som ren text med inställningen "skriv till fil" och "generic" vid val av skrivare. Men var hamnar den filen och kan man ändra destinationen av filen?
×
×
  • Skapa nytt...