Gå till innehåll

.RIHTT

Medlem
  • Innehållsantal

    143
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Allt postat av .RIHTT

  1. Hej hedersmedlem grymt med aktivitet på forumet! uppskattas. Startade DD data rescue (Från Hireens Boot live USB) Och skapade en .dd fil som är 65 000 kb stor. Kikar jag på interfacet i länken så är det ganska basic, *välja en måldisk *definiera sektor-storlek *EDIT frågan är om det öht kan användas i andra riktningen. för att bränna/återläsa filen till disk.... men .dd är väl ganska universellt så kanske finns andra program?
  2. Hej. 2018 kom jag över en dator med windows7 embedded som jag förmodligen gjorde en hel systemavbildning på. (Dvs hårddisken klonas sektor för sektor till en avbildningsfil. Detta inkluderar alla partitioner, bootsector, etc och detta gjordes från ett liveusb som sparade hela den disken till 1 fil ) Denna fil vill jag nu återläsa , för att kunna boota upp den windows 7 klienten i sin helhet. Detta fodrar dock: 1 att måldisken har samma filsystem, sektor storlek ? 2 har inte bestämt om det ska bli en fysisk disk, eller om jag istället skall skapa en virtuell disk som denna fil ska "brännas till"
  3. Hej Har gjort fina animationer för att förklara: Som synes är jag ganska säker på att det förhåller sig såhär: 1 PC har ett Microsoft-konto (Live ?) [Windows 8.1 ] Vi har också OFFICE 3-6-5 Home. Vilket är 1 konto för 5+5 Enheter. Denna Office-prenumation är på något sätt samma sak som /eller kopplad till Microsoft kontot. I vart fall fungerar det utmärkt på denna enhet, eftersom det är så det installerades från början. Utöver detta har vi flera andra datorer,laptops och enheter , alla med egna lokala användarkonton. [Windows 7 Pro ] [Windows 7 Pro ] [Windows 8.1 ] + IOS,android,etc För att Office 3-6-5 ska fungera , liksom synkroniseringen med OneDrive på dessa krävs det ju att man allt som oftast, manuellt måste logga in mot Microsoft-kontot på alla dessa sekundära enheter via APPLIKATIONERNA/TJÄNSTERNA. Dvs Programmen Word OneDrive OneNote Excel = behöver anslutas via det kopplade kontot. Speciellt efter systemstart , så öppnar man Word,Excel så behöver man logga in enligt en pop-up i övre menyn. Åtminstone för all aktiv redigering, osv Jag skulle vilja få det som i bild 2. Att samtliga windows-datorer kör mot samma Microsoft-konto för att slippa manuella moment. Officesuiten, Onedrive, OneNote skall bara synka och fungera ! Från alla applikationer/tjänster så är ju kontot anslutet OK enligt bild3. Här har jag faktiskt l e t a t , även online men hittar ingen lösning.
  4. Tackar. Det fungerar -dock ska jag få återkomma om varför det blir så och om eventuell workaround då det är helt unikt för applikationen Outlook ( i andra program, texteditorer mfl fungerar vanliga ALT )
  5. Går inte skriva @ i Outlook Istället blir det blankt och man måste slå SPACE, vilket då istället manifesterar en ring, eller tecken för en slags punkt. Har googlat lite förutsättningslöst, standardtecken mm men det här är ju jättekonstigt!
  6. Korta kommentarer på ditt inlägg: 1) Det är ju pga POP-lösningen. När din dator kopplar upp sig till Mejlservern säger den: Hej, jag ska hämta all post idag. -Vipps så är det tomt på Mejlservern. Vill du att även Mobilen ska kunna hämta samma post krävs IMAP. 2) Hur nekades den åtgärden mer konkret? 3) Vad för app har du i mobilen? konfigurerar man outlook från start med /avancerat manuellt / kan man ju ange det pop3.dinmejlserver.domän + port Intressant. Jag är i precis skedet av att migrera vår e-post också. Ska ansvara för att överföra lokalt sparad data från Thunderbird >> Till Outlook och samtidigt gå från uråldrig POP3 till IMAP. Som lök på laxen försöker jag även förutse skillnaderna som kommer uppstå med mappstruktur. Inkorgar, hänvisad historik etc. Thunderbird är en free-source databas som sparar innehållet lokalt i stora filer. Ochså med en härledd fil/index som heter .msf I GUI-applikationen thunderbird ser inte nödvändigtvis denna mappstruktur ut likadant. Jag är i skedet att kartlägga det nu, och flytta en fil mellan mapparna och ta skuggbilder där imellan. Migreringen sker sen av ett program (glöm free-ware och trials!) som konverterar filerna från .mbox till önskat kompatibelt format, och därefter drar man bara in dom via import till lokal Outlook klient på samma maskin. Med "IMAP" bygger du alltså mapp-strukturen på 1 ställe som sedan nås av alla andra enheter.
  7. Hej Jag funderade på att införskaffa ett tangentbord med dedikerade knappar för macron. dvs extra -tangenter utöver standard som placeras bredvid likt ett Gaming-upplägg. Frågan är, vad för Tangentbord man ska leta efter (ej nödvändigtvis en hårdvarufråga) och vad för begränsningar operativsystemet har? 1. Kan man skapa dedikerade/använda dessa knappar för sk presets , likt funktioner som redan finns på vanliga tangentbord? Tex multimedia finns ju idag -play-next-volym. Jag vill programmera egna knappar, och vad för åtgärder som skall ske i bla Windows 7, Windows 8.1 2. De guider jag läst om Windows macron är mest sekvensserier av inslag som man kan göra i redan aktiva fönster (öppet program)
  8. Tack! Jag förstod på Guiden att även "den här datorn" försvinner i andra systemfunktioner. Ex när man ska spara en fil, vid exportera etc vilket den ganska så radikala register-hacket påverkar. Sparad iallafall tills vidare
  9. Hej. Win 8.1 En användare vidhåller att spara skit lokalt, trots att OneDrive ska användas (satt som favorit) Ser ut såhär i Utforskaren: Hur döljer jag inringat i rött ? "den här datorn" ?
  10. .RIHTT

    2 Mysterier

    Update. 1. Wifi problem kvarstår. Verkar bero på iPhonens IOS version. Har testat med flera, bla en bekants telefon och på en rad datorer som aldrig har problem med andra wifi-nätverk. Finns lite felinformation för den som vill leta i Loggboken /Program och tjänstloggar / Microsoft / Windows/WLAN-autoconfig Där fick man fram lite olika problem från datafältet. Antingen var det ingen respons från drivrutinen, eller att profilen kopplats ifrån. Så gjorde en roll-back på laptopens nätverkskort men det verkar inte hjälpa. Och för den som vill jobba snabbt utan sega animationer, rekommenderar jag: win+r cmd enter skriv "netsh " C:\Users\privat>netsh enter skriv "wlan" enter Då är ni inne och jobbar direkt. Slå tex visa nätverk netsh wlan>show networks Eller ta connect - xxx om ni har era vanliga favoriter. Show profiles, etc 2. Ej löst
  11. .RIHTT

    2 Mysterier

    1. Ända sedan jag bytte till en iPhone (jobbet) är det i princip ett omöjligt helvete varje gång man ska ansluta min HP laptop till dess internet-delning. Jag vet, iPhonen är säkert värdelös och hade jag bestämt hade jag skickat den rakt i asfalten med glaset först. Det fungerade ALLTID, alltså 1000 tals gånger av tusentals när jag delade internet med android tidigare. Men vad kan man göra i en windows dator då? Varför är den så seg? Man kan sitta och trycka som en duracell-kanin på refresh "karta över tillgängliga nätverk" Jag vill ha snabbkommandon, batchfiler och veta hur man via cmd tvingar upp en trådlös anslutning. netsh wlan connect name="wifi" enter , man ska få omedelbar feedback efter varje tangenttryck i min värld.Och när det inte fungerar så finns massa meningslösa diagnostik och verktyg som står i någon minut och tramsar utan att komma fram till ens ett rimligt svar. 2. En annan windows7 dator tappar användar-info Vilket är helt sinnessjukt, jag misstänker det är ström-bortfall eller virus men ef windows loggbok är meningslös kan jag inte tyda eller hitta spår är jag desperat. Det har hänt 2ggr senaste halvåret Det som händer är: Datorn är utloggad utan mänsklig interaktion. Datorn föreslår en ny,okänd user som heter "användaren" Inget lösenord fungerar. Inga avancerade start-alternativ hjälper. kassan svarar på ping inom lan. katalog-uppslag inom lan tillåts ej enda som hjälper är byta ut utilman.exe till cmd.exe för att "hacka sig" in med ny net user , och sätta nytt password *
  12. bra tack... gjort. Men tipsa gärna direkt här också, hur ska man korrekt söka efter textsträngar med cmd? Jag vill söka efter något specifikt filnamn, alt textsträng inuti filen och då söka ÖVERALLT. På de systemdiskar som finnes: FINDSTR /C: "string" * ? något wildcard för att exkludera path, dirlist mm
  13. Har en windows10 dator som spökar och stör UT MIN ROUTER. Det är absolut isolerat fel till den, jag förstår inte hur värdelöst konstruerat operativet eller de applikationerna som lyckas detta är men så är fallet. Windows sk loggbok är ju rena rama skämtet. Jag behöver på något vis få en lösning på det här. A) Ett lokalt program som loggar och analyserar vad i helvete det är frågan om. Det ska ta reda på framförallt nätverksströmmar, paketdata , remote connections, ports, mäta trender. (idag kollar jag typ netstat-ano samt jämför med pid" på tasklist manuellt för att hitta tjänster och skräp som avviker. Men jag ska inte behöva lägga tid på sådant självklart jox. Jag vill ha en freeware som direkt samlar in ALL DATA och kan ANALYSERA DEN på ett överskådligt sätt. B ) Alternativet (och/eller) att sätta den här windows-10 datorn på ett helt eget fysiskt nätverk. Och någon slags virtuell brandvägg imellan som spelar in all nätverkstrafik likaså (pcap) Och sparar sista ~48 timmarna i en åtkomlig samling av data som överskrivs för att inte ta utrymme. Bör och kan vara det mesta utöver windows10 förstår jag.... (Router,hårdvara, embedded os , wireshark mm) Superuser-tråd: FOR /F "usebackq tokens=2" %%i IN (`tasklist ^| findstr /r /b "tshark.exe"`) DO start /MIN sendsignal.exe %%i ping 127.0.0.1 -n 7 -w 1000 tshark -2 -l -t ad -R "http.request.method == GET" -N nC -i 2 | ts_rdln.exe where sendsignal.exe is a utility to send Ctrl+C to a program; ts_rdln.exe is a simple tshark log parser/filterer; ping command is used to introduce a delay; and the i argument of the last line is the number of your NIC looking out into the Internet.
  14. Hej. Jag har windows 8.1 på en hemmadator liksom på en kontorsdator jag inte liksom rår över. När jag öppnar utforskaren, och SÖKER i hela datorn. tar det evigheter. Trots att man ibland söker upp programsnuttar för 20:e gången som finns på samma plats. Lokal C:/ Ärligt talat. Det är helt värdelöst. Jag måste ha något snabbare. En "gadget" på skrivbordet eller vadsomhelst för tweaks, macro ni kan komma på som hjälper mig. *Nej det finns inga långsökta SAN/NAS/nätverkslagring *hur indexerar man allting så det finns tillgängligt på max 1 sekund? *hur är korrekt sökterm för att söka efter textsträngar ? Jag slår hellre win-r-cmd - findstr /bla bla om någon bara kan guide mig med rätt parametrar dvs sökningen ska ske ÖVERALLT. inte bara i rootmapp , wildcard*
  15. Trodde allt utom windows phone$ var bannlyst? Har i år införskaffat en iPhone 6s 32gb: Den ska ersätta min nuvarande trotjänare Sony Z3 Compact [android] Jag har ändå kvar min ex-android som är den ganska udda ASUS PadFonen [hybrid] som dockas i en 10" platta med tillhörande tangentbord också Sanslöst nöjd med min iPhone faktiskt. Trots att jag varit android-nörd sen 2009 ca. Den är slim, resursstark och användargränssnittet utklassar allt annat. Ser inte dum ut heller, har dock precis köpt 1 Qi-skal till den som gör att den går ladda trådlöst. Den är ändå smäckrare relativt Sonyn. Batteritid på ca 5 dagar vilket är kalas. Kan diktera till röst-programmet Siri närsomhelst, göra påminnelser, skapa aktiviteter. Här min egna färska screenshot. Mörk kolfiber-bakgrund och stilrent på startsidan. Det mesta går som sagt initiera med röstkommandon, jag har även gjort knappar med arbetsflöden och lite roliga scripts.
  16. Helt riktigt... Jag har konsulterat Microsoft. Det som ska göras är att "koppla från" kontot en gång och sen ansluta igen. (Frikoppla tjänster och synkroniseringar) Men detta måste jag göra på en servicelucka.... just nu 30 GB i pipelinen till OneDrive
  17. I Webbläsaren är jag inloggad på OneDrive. Där fanns en funktion som hette "granska innehåll" i utrymmet på onedrive som listar: Allting i en enda grafisk röra. Det är "filer" och det är "bilder" som synes som också återfinnes i utforskaren på den lokala datorn. Men, alla bilder som tages med OfficeLens (och som inställt exporteras till både OneNote samt OneDrive) hamnar här endast som anteckningar accessoriskt till OneNote: "Snabbanteckningar" i mängder med logotypen för OneNote. Och det är först när man öppnar dom i OneNote som "bilden" laddas fram. Mysteriet kvarstår: Bilder tagna/skapade med OfficeLens exporterar endast till OneNote. Inga filer eller data hamnar i utforskaren. Trots att OneNote på helt separat dator får in filerna via synk.
  18. PS. Detta program är inte XP-specifikt, stödjer NT 4. - framåt Update: Hade ett nytt ärende, där jag fick chansen att prova på psexec. Bakgrund: En klient-terminal på ett hotell har en imagebyggd windows7 Den har automatisk windows logon *behöver ej ange användare vid start Den sitter på ett eget subnät med statisk ip. Efter en händelse (troligen strömbortfall,störningar) gick 2st terminaler ner. Blåskärm på den ena, och nu stod plötsligt den här Windows7-klienten i ett utloggat läge. liknande Bild Det gick heller inte logga in med varken förslagen "Användaren" eller att ange "Administrator" som det bör vara. Omstarter gav samma resultat. Är den hackad? Har någon användare plötsligt mixtrat med konton? Åtgärder: Start i felsäkert läge testades utan framgång. Övervägde UEFI/USB Boot då lokal rescue_partition saknas. Maskinen svarade på ping. Det gick dock inte slå upp katalog från en enhet som tidigare gjort det: \\dator \\dator\c$ <--- hidden share på admin Försök med PSExec: Upprättade från samma enhet som innan, psexec i kommandotolken och fick åtminstone en respons, negativ sådan. Åtkomst nekad. Provade en del allmänna utan resultat. Man kan framkalla att cmd körs på fjärrsystemet med högre behörigheter: psexec \\remote -u remote\administrator Testade alternativa user-switchar och argument med antingen nekad åtkomst eller inget svar. Började bli trött och kvällen närmade sig (utan lunch) ! Då gav jag upp psexec och istället testade om enhet2 kunde göra databasuppslag på den... enhet2 & Försök2 (SQL WTF!?) start applikation server kontakt etablerad (!) read/write success. Helt otroligt. Enhet 2 kunde arbeta med normal prestanda mot sql-servern som finns på den låsta datorn. Men psecex kunde inte göra ett dugg* Jag antog då att i utloggat läge så låser windows7 ute det mesta. + UAC. Därefter tog jag till en beprövad backdoor med utilman.exe hacket Systemdisken monterades som slave, backup togs på kritiska filer. Skiftade namn på utilman och cmd. Bootade om. Då vid login-screen fick jag äntligen fram kommandotolken och tog mig in: net users net user administrator * Listade först utifall någon ändrat/adderat användare. blanksteg och * ger möjlighet att ange nytt lösen till adminkontot och detta skriver man i blindo vilket kan förvilla första gången. *Förklaring/Efterspel psexec ska kunna köras som SYSTEM på målsystemet. Vilket jag provade. Detta hjälpte förmodligen inte pga att UAC som man isf bör komma åt först: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System ska sättas till 1 på LocalAccountTokenFilterPolicy *SQL fungerade pga att brandväggen tillåter det. port 1433. Så kan jag rekommendera psexec? njae troligen inte.
  19. Mappstrukturen har identiska antal mappar,filer och undermappar på server samt lokal windows dator. (hade jag haft datorn offline och sparat lokala filer på onedrive hade givetvis differenser uppstått tills server upprättar kontakt & synkronisering mot lokal dator. Men visst hur skulle jag kunna göra säkra bedömningar, allting är ju vad som presenteras via ett grafiskt användargränssnitt. Dels Windows 8.1 utforskaren, samt via webbläsarens interface till server-resursen och där ser innehållet likadant ut) Så här fungerar flödet: 1. OfficeLens är lokala appar på två st mobila enheter. en android en iphone 2. Appen fotograferar och sparar bildfiler enligt lokal princip. Hela appen är konfigurerad likadant på enheterna, att microsoftkontot pekas ut och är inloggat. Varje fil sparas och laddas upp ikryssat *OneDrive *OneNote *Lokal fil på enheten -X- 3. På godkänt kort tid, uppenbarar sig dessa filer i den lokala applikationen OneNote på windows datorn, som är det enda logiska ställe som Office365 är installerat på . Detta används inte någon annanstans eller på andra enheter. Vi kan väl gissa att länk uppnås eftersom steg1 når steg3: mobila apparna >> kontakt med server >> OneNote på kontorets Dator får fram filerna. Frågan är då, varför kan OneNote kontakta "Microsofts OneDrive server" och fetcha fram filerna, men ingen annan? Filerna uppenbarar sig inte varken på webben eller datorn.
  20. Det är identiskt med utforskaren på PC-enheten: \Bifogade e-postfiler \Bilder \Dokument...\\OfficeLens OfficeLens-appen sparar ju på 3 ställen enligt lokal inställning. Lokalt på enhet, till One Note samt till OneDrive där microsofts-kontot är angett. Har man uppe One Note på windows-datorn så dyker till slut bilderna upp, som nya sidor i högerspalten. På så vis uppnår jag önskad funktion. Men jag är ändå genuint förvånad varför inga filer lagras på OneDrive, eftersom One Note de facto hämtar och kan öppna dom!
  21. Hej! Se orange-text. Det är ikryssat (X) One Drive i mitt exempel. Bilden från internet bara visar principen, man har också kontonamnet högst upp... Öppnar jag One Note2016 på desktopen så är ett enda blad uppe "snabb /anteckningsbok" och till höger listas ibland bilderna man tagit i kronologisk ordning. Så bilderna laddas bevisligen upp. Men förvånad över att ingen logik finns i själva Driven, och varför utforskaren inte lyckas hantera filerna som applikationen gör.
  22. Får du ingen mer information? ex 0xC000009C 0xC000016A ? Men 2 olika installationer (medium?) som felar tyder ju på hårddisken. Mina exempel ovan härrör bad sectors tex. Köra chkdsk går väl göra från livecdn på måldisken ifråga.
  23. Hej. Har ett konto (skapat lokalt vid installation av win 8.1 ) som jag gissar är Microsoftkonto. Hela Office 365 aktiverat. OneDrive körs som lokal tjänst, och har sin plats i utforskaren. Jag har satt upp, så att appen OfficeLens (för ios+android) tar bilder, OCR scan och appen är inlogad mot kontot ovan. Likt bilden ovan, anges kontot överst. Man sparar filerna till: "OneNote" (X) OneNote-plats standardavsnitt OneDrive (X) Word PowerPoint PDF Galleri (X) ----------------------------- så bilderna laddas upp till One Drive bevisligen. Men väl på kontoret, tycker jag synkning och lokala OneDriven aldrig fungerar enligt någon logik. Exempel: I Utforskaren hamnar aldrig dessa filer, inte ens vid undermappen /OfficeLens som jag antar skapats av applikationen själv vid något tillfälle. Man borde tycka att alla bilder,dokument hamnar där. Man får öppna programmet One Note på PCn för att ibland, ha tur och se att vissa bilder listas vid kontots snabbanteckningar. typ "snabb anteckningsbok" Jag har gått igenom de flesta inställningar man kan hitta, på kontot centralt. På datorn där officesviten är installerad & tillika kontot. I enheterna som använder officelens.
  24. Har en 4,7GB DVD+R daterad 2012 här. Det står flash_minne (xp kompatibelt) Och som jag minns, är den skapad i Windows7. Som gör ett filsystem på disken och därefter har jag lagrat den full med data. Windows7 gör ett virtuellt filsystem på DVD-skivan i en guide där det skulle vara en bra säker plats att lagra filer,data på. Dessutom kompatibel mellan olika versioner, ex win XP osv. Men döm av min förvåning, som vanligt med Windows fungerar ingenting. DVD-skivan ger inga reaktioner i datorn. Det verkar inte gå öppna innehållet. UPDATE: grafisk windows är inget att ha. testar cmd DISKPART> LIST VOLUME * Volymnr 0 F RAW DVD-ROM 3087 M Felfri DISKPART> filesystems Aktuellt filsystem Typ : RAW Storlek på allokeringsenhet: 2048 Flaggor: 00000000 Hmm ska man montera disk/assign till volym kanske? VDISK?
  25. Hej. Jag har en xp-terminal inom mitt lokala LAN som ej svarar på lokal input. Ctrl-Alt-Del ger menyvalet Men man kan ej nå task manager för att avsluta processen. (det är meningen att slutanvändarna inte ska kunna göra det här by design.... Litet bakslag för en tekniker dock ) Man kan dock ta logout, shutdown samt reboot. Men det är lika sofistikerat som att stänga av/på strömknappen i princip. Hade jag haft radmin server eller liknande installerat på datorn kunde man ju busenkelt upprättat terminalfönster mot den. Men nu kan jag ju inte det. Så dök denna video upp i mitt minne. Framspolat: 3: 38 Ingen barnlek. Men han förklarar iaf att med ett substitut för psexec- kunde upprätta session meterpreter till sin frysta dator från ett annat system. Och döda processen. Hur han lyckades är dock vårt projekt att lösa. Jag antar fjärrdatorn måste lyssna på nätverkstrafik, då all lokal input är inaktiverat. Hur han fick en payload exekverad, och vilken sort är främsta pusslet att lösa. PS Kommentar. Varför SysInternals PsExec inte nödvändigtvis kommer fungera för mig: "As with many of the tools in the PsTools suite, PsExec's ability to run processes remotely requires that both the local and remote computers have file and print sharing (i.e., the Workstation and Server services) enabled and that the default Admin$ share (a hidden share that maps to the \windows directory) is defined on the remote system. "
×
×
  • Skapa nytt...