Gå till innehåll

tetrapond

Medlem
  • Innehållsantal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av tetrapond

  1. Disken har ju egentligen inte "ballat" ur på så sätta att den inte fungerar alls. Håller med, om den syns i Mac bör den också vara möjlig att nå i andra Linuxbaserade system. Jag håller också med dig helt ang. Windows - pga det känns(Windows 8.1) lite labilt f.n.
  2. Nu har jag fortfarande garanti kvar, men det kan jag ju kanske försöka med.
  3. Förmodligen, hur kommer det sig då att den fungerar i Mac? Hårddisken är en HP SimpleSave PD1000A. Hann inte med att titta igenom BIOS i går och är inte hemma i skrivande stund.
  4. Det har ju dock fugerat innan. Oh yes, om Du undrar - jag språkar mer för Mac än PC numera. Har du nu fått pyspunka också? Eller varför så bitsk? Och jag måste säga att dina hypoteser och grundande är något diffusa. Men vad är det som säger att min PC är skräp? - Kan inte mer än säga att den var dyr i inköp och något speccad. Och den andra som det testats i var ännu mer speccad och dyrare. Och vad är det som säger att det just är min PC? Men hur som.., det skulle i varje fall inte förvåna mig att det kan säkerligen lika väl vara ett trilskande Windows. Efter lite djupare webbscrapping så är problemen av denna typ ganska vanligt förekommande. Så med en närmare eftertanke så kan det lika väl vara den externa hårddisken, och tar man sig en funderare så det låter mer troligt faktiskt.
  5. Låter lite långsökt, men kan kanske vara så att det är lite pyspunka för tillfället. Mac rules ;-) Gjorde även en diskkontroll/sökning efter fel via Macen = Inga problem funna.
  6. men snälla... Marion, du får kalla mig vad Du vill, jag sticker inte under stolen med något. Jag är absolut ingen expert, men och andra sidan inte helt grön heller. Jag tror det kanske är du som har hetlevrad och har missuppfattat mig på vägen någonstans. Eller skriver jag så illa? Det är klart det går att lista datorns diskar med hjälp av "diskpart", men det är just det som är problem att den externa går inte att komma åt där heller eftersom den syns inte som ett alternativ i "list disk"-resultatet. Delpart/Ny och ompartionering/formatering osv, osv har jag provat = ger inget förändrat resultat. Macen hittar disken och den fungerar fin fint. Problemet är kort och gott: När man ska använda den med PC så hittar datorn inte disken, disken står och tuggar som om att den vill komma igång. Den håller på så en kort stund, sedan går den ner i varv och så startar den om igen, och så håller den på. Vid något tillfälle såg jag "felaktig parameter" *PUNKT*
  7. ? Det går ju inte lista något eller utföra något kommandon mot något som inte finns?
  8. ? Den har fungerat hela tiden med Mac. ​Ja, den fungerade innan kompisen lånade den, men kan inte se att det skulle vara problemet. Däremot så tycks den för stunden inte fungera i just PC-miljö av någon outgrundlig anledning. Ja den är formaterad och nuvarande format är NTFS.
  9. Inte för att jag tror det har någon betydelse, men en kompis lånade HD'n, han har Windows 7 som OS. Jag har varit med om det här tidigare, men den gången fixade det sig via HDDScan. I slutändan är hur som i varje fall min tanke att få igång och tillgång till den i mitt Windows. Helst utan att behöva installera/bränna/mounta massa bös. Alternativen hopar sig...en efter en ;-) *trött*
  10. Tack för tipsen, men jag kommer ju inte åt HD'n i PC-miljö - därav så går det ju inte få bort den via diskpart eftersom den inte syns ;-) Allt material ligger f.n i Macen. Hårddisken den var/är inte formaterad som HFS+ eller nåt och har provat med omformatering också.
  11. Har en extern HP-hårddisk som inte vill komma igång. Man hör att den startar igång, men den vill inte öppna sig. Och den är inte synlig i utforskaren/enhetshanteraren/diskhantering Fungerar dock i min Mac . När det kommer till min PC med Windows 8.1 Fås följande indikation "felaktig parameter". Och HD'n kan starta om och om och om....,datorn(pc'n) försöker läsa den med den bara står och tuggar liksom.Jag har provat åtkomst via annan PC. Jag har provat annan USB port(2.0 och 3.0). Jag har provat felsäkert läge. Vad betyder egentligen "felaktigt parameter"? Vad mer kan jag göra för att komma åt den igen?
×
×
  • Skapa nytt...