Gå till innehåll

c80pro

Medlem
  • Innehållsantal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Allt postat av c80pro

  1. trampa inte på tår som är ömma sedan innan Marion, jag läser inte ens vad du skriver längre. Rullar bara förbi dom inläggen. Ett önskemål mellan raderna från manneman (tror jag). Hoppas bara att dom kan hålla det snyggt med testversionen så man slipper ändra sin win7 nyckel så den blir värdelös efteråt om man inte skulle vara nöjd.
  2. mycket annat som inte är ok i win8 men jag kommer inte dra upp det här, för trött för det, klockan är halv 5 på morgonen och jag har inte kunnat sova på hela natten. Jag väntar på 9an och ser hur dom har designat den.
  3. mitt dröm windows skulle vara en basinstallation som linux (bara basic) och man väljer själv om man vill ha en julgran eller inte. Jag vill ha prestanda med så lite julgran som det går, absolut minimalt utan automat tjänster som startar titt som tätt och normala ikoner istället för tiles etc.. Om dom skulle koppla det till deras store så man köper programmen är ingen kris för min del, då får man göra det isåfall, allt som jobbar i bakgrunden drar prestanda och den typen av slöseri vill jag ha minimal.
  4. får se när dom släpper den, relasedatum är alltid lite iffy oavsett vilket företag det är. Kanske min gamerburk klarar av testversionen..
  5. kommer den testvarianten och vara gratis? känns segt att betala för något som fotfarande ser ut som win 8
  6. är lite skeptisk om det är riktigt eller inte, eftersom windows 9 är 95% koncept just nu så kan allting eller inget ändras under tiden dom utvecklar det.
  7. Ett windows med mindre julgran känsla skulle vara trevligt men vi får se hur det slutar som sagt. Vi kan inte påverka mycket som användare :/
  8. "rätt" sätt för ms win är inte alltid rätt sätt för alla användare. Vad win 8/8.1 har gjort (vilket är ganska positivt) är att t o m pensionärer kan arbeta med dom utan hjälp numera, dom kan t o m lära sig själva. För mig t ex så är det lite jobbigare då dom gömmer alla "farliga" kommandon och inställningar längst bak i systemet. Inställningar som jag gör varje gång jag installerar min dator. Så jag väntar på win 9 och ser hur det verkar, om dom har rättat till det ok.
  9. Om nu jag ska kallas "trångsynt bakåtsträvare" så får det bli så, struntar rätt duktigt i vad folk tycker om mig på det stora hela. Jag är ingen död fisk som följer strömmen iallafall. Mitt svar skulle vara: Väntar på release och ser med egna ögon hur många löften dom genomför (alternativ 4?)
  10. Har du provat och sätta boxen i DMZ ? kan vara något i delningen som inte tillåter allt (DMZ = utanför den inbyggda routerns/switchens brandvägg kontroll)
  11. "Fast vill man bara ha mera minne så borde det väl vara enklare att just bara utöka minnet, varför byta moderkort till ett med t.ex samma chipset eller sockel och bussar när det inte är någon egentlig uppgradering. Skickat från min C6603 via Tapatalk" jag vet inte, alla har olika skäl. Drog bara upp det som ett exempel. Finns mATX kort som funkar bra men dom är lite begränsade.. så i den tankegången så kanske någon byter ut sitt mATX till ett ATX kort. Många uppgraderingspaket man köper i affärer innehåller mATX kort. Alla tänker olika med byte av saker och ekonomin spelar in ibland med, datorer är ingen billig hobby när man börjar närma sig toppen. Personligen så byter jag aldrig bara moderkort i normala lägen, för mycket jobb för att komma åt det helt enkelt. Brukar bli ny cpu, moderkort och minnen, en helt ny kärna.
  12. Ska inte halka in för djupt på detta ämnet, jag har sagt lite kort vad jag tycker iallafall. Som slutnotis, det är metromenyn jag ogillar något otroligt. Hade jag velat ha löjligt stora ikoner som startmeny så hade jag kört 800x600 i skärmupplösning och det problemet hade varit löst alt ställt in 500x större ikoner på skrivbordet. Men ni får ha skoj med win 8 och dess tvillingsyster 8,1 .. jag kommer inte använda det iallafall. Vill inte hamna i dåliga situationer med er här så jag bryter här. Ni får gärna diskutera vidare men jag kommer inte posta mer i denna tråden. (personliga skäl, inget mot er)
  13. Det är inte kortkommandon och det som är den största huvudvärken för mig, jag klarar inte deras turist/informations meny för det första och sedan så för att komma in i bios t ex så måste man starta upp datorn och välja att gå in i bios m.m. Har pillat med en win 8 dator trot eller ej men varje gång jag sitter med den så får jag bita av mig tungan för att inte flippa då den är omständig och arbeta med när man ställer in den och liknande, det var det jag menade när jag sa att den var en bra surf dator, ett superbra OS om du älskar att lämna in den till en support varje gång den krashar.. Vi ser nog produktivitet olika tror jag, jag vill se vad som händer och gillar inte när systemet ska dölja saker för mig. Jag kanske bara läser på en hemsida men jag vill kunna läsa på en hemsida medans jag öppnar skype t ex för att kunna prata med folk. Blinkandet och skärmavstängningen blir ett hinder för det mesta, bra som säkerhet om man sitter på ett kontor garanterat men den funktionen går inte och stänga av och jag sitter hemma vid skrivbordet ensam. finns en lista med saker jag ogillar med det men kan inte lägga upp en bibel här. En fördröjd sak som jag upptäckte senare (via min kompis win 8) var att den kräver att jag veriferar mig för att använda skype och andra internet program, fick hjälpa dom och aktivera den igen så dom kunde prata med sina barnbarn som dom inte kunnat göra på en lång tid. Smaken är som baken men om jag jobbar på ett kontor och dom ger mig en ny dator med win 8 så får jag begära 2 flaskor sprit med, det är det enda som kan lugna ner en tillräkligt för att man ska kunna arbeta med systemet. Alla har inte samma smak som jag och det accepterar jag, gillar ni jobba med det så fortsätt göra det. Jag personligen klarar inte win 8 alls, omständig m.m. Kan komma förbi skärmblinkandet om jag lägger upp en ikon på skrivbordet för varje program, problemet är att det set ut som "gud kom och hjälp mig" varje gång man startar upp datorn.
  14. Varför man skulle vilja byta moderkort är lite olika men det kan vara att det har mer minne eller något annat skäl. Fick inte windows mycket kritik för sin låsta nyckel om jag inte minns fel så dom ändrade hur dom fungerade, man fick x antal installationer istället för att det var låst på samma dator. Kan dock minnas fel...
  15. rätt skoj hur dom tänker där ""OEM version innebär att det är en "engångsnyckel", när du registrerar den så låser den sig till ditt moderkort i datorn och går därför inte att installera den på någon annan dator." Folk brukar byta moderkort och datorer en gång per 1-2 år.. köpa ny nyckel en gång varje år måste vara dyrt.
  16. Enda gången jag provade win8 var i virtualbox (vågar inte släppa den lös i mitt bios och på min hårddisk) och jag såg på det i 5 min sedan raderade jag den vb disken totalt. Som användarsystem så är win 8 bra men som produktions system eller produktivitets system så är det inte bättre än win 7. Kör mycket med flera skärmar och en av windows 7 bästa delar är att man kan hålla uppsikt på ett fönster medans man öppnar en mapp/program via start menyn, i win 8 så svartläggs alla skärmar förutom turistmenyns skärm när man öppnar den. Så jag skulle säga att om du vill ha ett system för att surfa med.. kör med win 8 eller 8,1 vilket som samma sak. Ska du ha datorn till att jobba med foto eller 3d och om du har flera skärmar... kör win 7, snabbare smididgare och framför allt så ser du allt som händer även när du öppnar nya program
  17. Jag håller kvar min win7 så länge jag kan. Hoppas att win 9 och kanske 10 är hyffsade då jag måste byta. Vista var ganska likt win me och till viss del win8 i den tankegången att alla krånglade och var stora steg utanför ramarna. Hade som tur var kalla nerver så jag kollade först om det då nya win8 var något och ha innan jag bestämde mig för att köpa det eller inte (300 kr kostade en uppdatering då)
  18. Vet inte om jag blev drabbad av den men om jag blev så var det inget problem eftersom jag skulle ominstallerat hela systemet inom 5 min Windows är lite som att spilla färg på golvet, man kan tvätta/torka upp det men man får aldrig riktigt bort det. Lite samma med fel i win
  19. Skulle inte lägga in pokki, det är ett typiskt "ladda ner och samla på dig skräpfiler, fyll datorn med onödig data" program. Finns många olika namn och företag men alla har samma tendens till att fylla ut hårddisken utan att man vet varför. Vill man ha en dator som ska funka bra och arbeta snabbt under lång tid så ska man vara restrektiv med spel. Har spelat online i många år så jag vet vad spel kan ställa till med i längden.
  20. Att öppna sidan kan hjälpa men om man t ex har 1-2 fläktar som slussar luft genom burken så förstör det värmeavledningen om man tar av sidan. Har testat hemma med och utan sidan på och tempraturen går upp 5-10 grader istället för att sänkas. Vad vissa kan göra är att ställa en liten golvfläkt som blåser in luft i chassit men det innebär ochså att dammet kan skada mer i längden, eftersom fläkten blåser in damm från luften utanför. Jag skulle kollat om det var möjligt att sätta in 1-2 fläktar i lådan som trycker/suger ut värmen, det är bättre i längden. Alternativt kolla på en vattenkylning eftersom det är cpu som aktiverar överhettnings reaktionen.
  21. Vilka funktioner ska du ha aktiva? enbart skrivaren eller både skrivare och någon mapp?
  22. Man kan göra en återställnings skiva för lösenorded. När man kollar i användarkonton fliken så står det till vänster. Skapa en sådan skiva ifall det händer igen och spara den säkert.
  23. Verkar vara ett knepigt program efter vad jag läst i tråden, jag öppnar en flik och startar nedladdningen, direkt efter det så öppnar jag en annan film och startar den. Har inte 16 flikar öppna, kanske 2-3 på samma gång bara. Alla hamnar i nedladdningslistan som en vanlig nedladdning och tas omhand som det ska. Har mer vana av andra web browsers så jag kan inte riktigt gå in på djupet med IE men jag vet att någon superduktig person i det här forumet vet mer om det . När man börjar prata om att ladda ner flera filmer med ett klick så går man in på het mark, det är inte att föredra. Kommer inte ge råd inom den biten.
  24. jag får prova det, sitter inte framför burken just nu så det får bli när det blir. Avskyr win 8:as meny och deras tendens att gömma inställningar och annat.. får bita mig i tungan ett antal gånger när jag kollar på deras dator O.o Kan bli problem om man pillar för mycket med det ochså.. eftersom win8 inte funkar online om den inte "veriferas" via ett online konto.. hoppas det inte strular ihop hela burken för dom
  25. Hej Vet inte om den här kommer i rätt tråd eller om den redan finns men jag har en kompis som har kopplat ett mailkonto i sin win 8.1 och nu vill han byta mailen. Vill inte totalsabba hans dator eftersom jag inte vet ett jota i win 8.1 så jag frågar helt enkelt, hur byter man mailadressen som är kopplat? Vill inte vara tvungen och köpa en win 8.1 licens bara för att laborera och testa mig fram, skulle aldrig använda 8.1 själv så det blir 1000 kr ner i sjön. //christian
×
×
  • Skapa nytt...