Gå till innehåll

Mancool

Medlem
  • Innehållsantal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Mancool

  1. Funkade med COMP läge för XP 🙄
  2. Hej Försöker få detta program att funka men icke. Har försökt installera både den allra senaste ver. och äldre ver. Vid installation av den senaste får jag bara ett luddigt streck på skärmen. Vid installation av äldre ver. så funkar det på lägre upplösning av skärmen men det går inte att ändra till läsbar upplösning. Läst en del i olika forum. Ett förslag var att köra i kompabilitetsläge för WindowsXP (hade tydligen funkat för en person) En annan lösning var att man avaktiverar kompabilitetsläget i BIOS. Känns lite B tycker jag att behöva gå in i BIOS eller köra i COMP läge för att OS som för länge sen slutade uppdateras. Jag kör Windows 11 pro build 21996.1 och Samsung Magician 7.3.0.1100
  3. Tack allesammans för er hjälp. Har lärt mig lite mer om BIOS, UEFI, MBR & GPT iaf. Alltid något. Tror jag ska leta upp en beg. HD till laptopen och testa om det löser problemet. Annars pensionerar jag jag den :-).
  4. Gjorde det lite krångligt för mig a.n.g bilderna 😎. Tack för länken. Alltid bra att bli mer bildad.
  5. Bockar & tackar för manualen. Har velat haft den ett tag. Vet nu att BIOS är äldre & UEFI yngre. När jag installerar windows 10 på stick använder jag f.t. partitionsschema MBR etersom det är en äldre burk. GPT är likt UEFI nyare.
  6. När jag skulle lägga till de första 5 bilderna vid tråstart så fanns det en begränsning på straxt 2mb för att lägga till bilder. Så då letade jag upp en hosting av bilder istället. Testar Ubuntu som sista utväg senare. Återkommer om jag behöver hjälp 🙂
  7. Är inte 100 på vad som är skillnaden på BIOS och UEFI. Men man lär sig nå't varje dag 🙂 Då vet jag lite mer om bootmedia v/s nätverksenhet. Det sista får du en 😄 för. Den va lite rolig.
  8. Tack Mikael63 Återkommer om jag orkar köra en runda till med Ubuntu. Tror att dina infogade bilder kan hjälpa isf.
  9. Stort tack för det "hacket". Fick upp bootmenyn och valde min HD men det funkade inte. PC'n frågar efter "insert bootmedia eller "proper boot device". Sen försökte jag med att installera windows 11 från en USB sticka gjord med Rufus. Kommer inte längre än vad bilden nedan visar. https://ibb.co/N7pD4KK
  10. Har denna modellen : G551JM
  11. Den kan vara HD'n som lagt av men tror inte det. Jag tror fortfarande efter att ha läst en hel del på nätet att det 'är ett virus jag råkat ut för. Läste om "MoonBounce" som installeras "remotely". Min misstanke stärktes när jag märkte att IP4 och IPV6 satte sig som bootorder #1 & #2. Drog ut nätverkskabeln då jag första gången märkte det i BIOS. Nej, ingen oxid på HD'n. Har en ny burk med i9 i som tur är. Laptopen använde jag endast till att se film, kolla nyheter e.t.c. Har funkat klockrent hittills. En fråga: Blir inte BIOS'et resettat när man byter batteri?
  12. X-Men: F8 funkar inte. Har testat ett antal gånger. Batteriet bytte jag igår utan resultat. Ställde klockan på rätt datum eftersom den resettat sig. Cecilia:
  13. Hej Det verkar som jag råkat ut för ett elakt jäkla virus. Har googlat för lösningar i 24h nu men icke. Kommer inte in i windows öht. Har varit inne och pillat i BIOS inställningarna i bootmenyn. Ibland hittar bioset HD'n men oftast inte. Det går heller inte att spara inställningarna i bios för det ställer om sig varje gång så att ja inte kan välja att boota från windowspartitionen. Window boot manager finns inte öht som alt. heller. Testade att installera Ubuntu som sista utväg. Det gick inte heller. Kom inte förbi "filsystemskravet". Men helt plötsligt dyker Ubuntu desktop upp. Ubuntu blev väl installerat på USB stickan så att ja körde från den? När jag startade om igen var det samma problem. Kör på en ASUS laptop Tog lite bilder på BIOS: https://ibb.co/bN7XCNr https://ibb.co/XXFN6NC https://ibb.co/Czy3hdQ https://ibb.co/nwFzm1F https://ibb.co/tXbzy0G
  14. Tack så mkt. Ska testa detta.
  15. Jag har f.n. två inloggningsalt. till Windows 11. Ett gästkonto och ett konto med pinkodsinloggning. Hur fasen blir jag av med gästkontot. Hittar inte gästkontot heller under användarkonton. Vill bli av med gästkontot samt logga in på windows direkt utan inloggning.
  16. Har köpt förinstallerat. Punkt 1 är redan på gång iom att ja skickat mail till microsoft. Hur gör jag vid punkt 2? Ang ominstallation: Kommer inte åt Bios heller så jag kan sätta så att datorn startar via DVD eller USB drive. Har testat: shift/starta om, där man får fram en massa alternativ. Inget funkar. Datorn startar bara o och står och snurrar. Ska kontakta Packard Bell. Stort tack för dina/era svar.
  17. Ingen aning jag heller. Nu har jag skickat till supporten iaf genom den tillfälliga adressen. Personligen tycker jag det är vansinne när de gör på det här viset. Man har köpt en dator med W8 förinstallerat sen helt plötsligt kan man inte använda datorn . Tycker f.ö Windows 8 är rena skiten från början till slut. Hoppas 10:an blir bättre annars får man väl gå över till Mac.
  18. Hej Har aldrig loggat in på någon microsoftsida på internet. Har endast använt kontot för att logga in på datorn. Skapade pinkoden för inloggning för att det var smidigare än ett lösenord. Allt detta hände efter en uppdatering av windows. Nu har jag skapat en s.k tillfälligt konto på microsoft.
  19. Hej & tack för svar. Det är ett Microsoftkonto. Kan inte återställa det pga att jag helt enkelnt inte använt kontot mer än att logga in med. (Pinkod) När man ska återställa efterfrågas en massa om kontot såsom: Senaste kontakter du skickat e-post till etc. Använder gmail för sådant. Men hur kan det bara försvinna sådär? Helt crazy. Har googlat och sett att fler haft samma problem. Har använt mig av deras lösningar utan resultat. Ex. att man håller ner shift när man ska starta om. Då får du ett batteri av val men inget fungerar. Datorn bara startar om och inget händer. Det är ett äkta windows men det är omöjligt att få tag i supporten på microsoft. Finns bara ett konto på datorn.
  20. Hejsan Kan helt plötsligt inte logga in med PIN kod längre. Jag har PIN kod & vet den är korrekt med alternativet att logga in på det sättet är bara borta. Raden som brukar stå under inloggningsrutan är borta den också. Alltså den där det står: Inloggningsalternativ. Har aldrig varit med om detta förut. Kan endast logga in med lösenord vilket jag för länge sedan glömt bort. Har alltid loggat in med PIN kod. Vore supertacksam för hjälp.
×
×
  • Skapa nytt...