Gå till innehåll

Windowsanvändare

Medlem
  • Innehållsantal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Windowsanvändare

  1. Det finns en systemåterställningspunkt fast det står på en webbsida att det inte går att få bort virus på det sättet. Länk: http://superuser.com/questions/201468/can-system-restore-remove-virus-from-the-computer
  2. Hej! Jag kunde inte hitta mitt Microsoft Office och behövde programmet snabbt. Då valde jag att ladda ner en piratkopierad verison från TPB. Därefter sökte jag efter virus och hittade inga. Därefter så började jag installationen. Kort efter att installationen av en piratkopierad verison av MS Office började så blev ljudet jag lyssnade på i ett ljudprogram burkigt och ekade lite. Jag tog då bort det nedladdade programmet samt installationen. Efter installationen så blev dock alla ikoner för zip filer i utforskaren utbytta till svarta rutor. Datorn blev vid flera tillfällen väldigt långsam när den laddade. Nu så misstänker jag att installationsprogrammet hade något virus eftersom datorn blev så långsam vid några tillfällen efteråt samt att ikonerna för zip filer blev svarta rutor. Är det möjligt att piratkopierad programvara har virus?
  3. Jag loggade in med ett lokalt konto. Nu har jag prövat med ett Microsoft konto istället och då fungerar det att installera från Windows store.
  4. Hej! 1) Tinywall är inte en brandvägg utan det är bara ett program som förbättrar Windows befintliga brandvägg. 2) Jag stängde av Tinywall fast problemet kvarstod.
  5. Hej! Jag har ett problem som gör att jag inte kan installera appar från Windows store. Det står att "Datorn är inte ansluten till internet." efter att jag försöker installera en app. Jag har Tinywall installerad på datorn. Det jag har försökt med är att tillåta "C:\Windows\WinStore\WSHost.exe" i både Tinywall samt Windows brandvägg samt processen som är Windows store i Aktivitetshanteraren. Trots detta så kvarstår problemet. Hur ska jag göra för att kunna använda Windows store?
  6. Hej! Idag så försökte jag installera ett program så kom det upp en popup från Windows. Det stod något om att det inte går att ansluta för att se ifall programmet är säkert. Vad heter det här systemet som kollar program genom internet i Windows 8.1?
  7. Jaha. Fast jag har ju skrivit ut kanske 20 sidor och den ska klara 2600?
  8. Hej yvkmug! Jag tog ut tonerkassetten och skakade den. Sedan skrev jag ut en test sida. Den såg helt bra ut och tydlig. Tack för hjälpen.
  9. Hej! Jag har en Brother svartvit laserskrivare som jag satte in en ny tonerkasset med hög kapacitet (2600 sidor) i Januari 2014. Idag när jag skrev ut en sida svartvitt så var en del av texten svag och otydlig. Det har hänt de tidigare 3 utskrifterna också. Varför är det så svag utskrift på vissa ställen? Kan det vara någon annan del av skrivaren som måste bytas ut (minns att det fanns något annat)?
  10. Hej! Jag har en dator vars lagringshårddisk på 2 TB har börjat hänga sig och försvinna från datorn. Så den har jag kopplat ut nu. Fast denna tråd gäller ett annat problem. Jag försökte bränna en linux dist på ungefär 4 gb till en DVD skiva med programmet Infrarecorder. Då fick jag den varningen som är bifogad på bild till tråden. Vad betyder denna varning? Jag tänker att det kanske är något fel med moderkortet som har gjort både att min 3 år gamla hårddisk är trasig samt att detta hände. Vad tror ni om det? Edit: Nu så försvann min DVD läsare från datorn. Varför försvann den för? Alltså kanske felet inte är i min hårddisk eller brännare fast hos moderkortet?
  11. Jag har läst länken och klickat mig vidare. Det jag lärt mig är att GSM samtal kan avlyssnas med radiomottagare (länk) och att man bör använda Antivirus + Antimalware + Antiexploit (forumlänk post 2). Så jag har installerat gratisversionerna av Malwarebytes Antimalware och Antiexploit på min dator. Ifall man använder Linux så slipper man antivirus/antimalware/antiexploit som jag försått det och då är det mindre processer igång på ens dator vilket gör att den drar mindre ström.
  12. Okej då vet jag. Nej, det har jag inte. Vet någon vad endast ett Nvidia 210 kort drar i watt och är ni säkra på att det klarar HD film? Edit: Jag har beställt ett Nvidia 210 nu.
  13. Hej Jag har ett gaming grafikkort som drar 110w i Idle. Detta har jag räknat ut kostar 558 kr per år ifall jag har datorn igång 10 timmar om dagen. Nu vill jag skaffa ett strömsnålt grafikkort. Det är så att jag inte spelar datorspel nu och eventuellt så kan jag väl sätta in mitt gaming grafikkort om det nu behövs någon gång. Nu undrar jag vad för grafikkort jag skulle kunna skaffa som drar lite ström i idle och klarar av att strömma hög kvalitets videofilm från webbläsaren samt visa DVD/Blueray filmer? Länk: http://www.alltomspara.se/kalkylator-elkostnad
  14. Hej Si3rra Edit: Nej fotografierna är inte på C: utan en lagringshårddisk. Jag har försökt att installera regfixen från första länken och det gick inte. Då loggade jag in på mitt administrator konto och lyckades installera regfixen. Därefter så fanns "Take ownership" när jag högerklickade på en fil/mapp men utan den lilla skölden. Jag insåg att när jag är inloggad som administratör så kan jag öppna samtliga fotografier utan problem men det finns ett litet gult lås nere till vänster på fotografiernas ikon. När jag loggade in på mitt vanliga användarkonto så prövade jag högerklicka på en mapp med många fotografier och tröck "Take ownership". Då kom det fram en svart CMD liknande ruta och jag såg hur massor av filnamn radades upp. Därefter så försvann rutan och jag såg hur samtliga fotografier var utan det gula låset på ikonen nere till vänster. Därefter så försökte jag öppna ett fotografi men fick samma meddelande: Det jag upptäckt nu också är att jag kan som vanlig användare få åtkomst till ett fotografi i taget genom att högerklicka på det och trycka på fliken "Security". Där finns en knapp som har en sköld och det står "Continue". När jag tröck på en sådan knapp så kom jag fram till en ruta som heter: Permissions for "filnamn.jpg". Där så såg jag "Group or user names:" och en knapp under där det stod "Add ...". Efter att jag tröck på knappen Add så fick jag en ny ruta med ett fält som heter: "Enter the object names to select (examples):" Där skrev jag in användarnamnet på mitt vanliga konto och tröck knappen till höger som har namnet "Check names". Då fylldes en kort sökväg till mitt vanliga användarkonto i rutan. Därefter var jag tillbaka i rutan: Permissions for "filnamn.jpg" och nu fanns även mitt vanliga användarkonto i listan. Då bockade jag i "Full control" för min användare och tröck på Ok (rutan stängdes) och därefter Ok (även andra rutan stängdes). Därefter så kunde jag öppna fotografiet som vanligt. Tyvärr så är detta en för långsam process tycker jag för att få rättighet till fotografierna för det är flera hundra det handlar om. Jag har prövat att gå in på "Permissions" för en folder som t.ex. har 42 fotografier. Där så kan jag se att mitt vanliga användarkonto har "Full control" över alla mappar, submappar och filer. Fast när jag navigerar in till ett fotografi så ser jag att det har ett gult lås och jag får det där meddelandet. Detta krångel med att öppna mina fotografier har fått mig att gilla Windows mindre. Nu undrar jag om det finns något annat sätt att ge mig (när jag använder min vanliga användare) "permission" att öppna mina fotografier?
  15. Hej Jag har Windows 7 SP1 och i min dator så har jag en hårddisk med mappar som har massor av fotografier som jag har fotograferat. När jag försöker öppna något av dessa fotografier som är av filtypen JPG så får jag följande felmeddelande (jag har Windows 7 på engelska): Historik: Windows 7 SP1 Svensk version (Jag förde över fotografierna från kameran till hårddisken). Byte av moderkort. Nyinstallation av Windows 7 SP1 Engelsk version med samma licenskod. Jag har prövat få rättigheter till mapparna på hårddisken som har fotografierna genom att följa engelskpråkiga guider men har inte lyckats. Hur ska jag göra för att kunna öppna mina fotografier?
×
×
  • Skapa nytt...