billy

Medlem
 • Posts

  102
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by billy

 1. Det finns en activation crack ute... :
 2. billy

  Klockrent!

  Det vet jag. Men jag gjorde en genväg till skrivbordet, öppnade skrivbordet som en mapp, och där fanns papperskorgen, den här datorn, nätverksplatser osv... dvs, standard ikonerna fanns kvar, spelade ingen roll hur många gånger jag tog bort dem när jag testade igår, fanns fortfarande kvar. Brukar inte ha några ikoner på skrivbordet nämligen, utan "döljer" dem på skrivbordet utan "utforskar" skrivbordet som en mapp istället. kanske går att fixa, men den lilla stund som jag försökte på räckte inte till för att få bort dem därifrån i alla fall.
 3. Mycket enklare att använda Blue Badge, bara starta och klicka på en knapp.
 4. billy

  Klockrent!

  Slängde in Windows 7 på min stationära dator, tillsammans med xp som dualboot självklart. Och visst fungerar det, snyggt var det också (efter upplåsningen), var enkelt att aktivera det så att det inte behöver köras kommandon efter 30 dagar och ominstalleras efter 120 dagar. Men som vanligt när det kommer nya operativsystem så fungerar inte vissa program längre, installerade realvnc lite snabbt igår och det ville inte starta. Gillar även MS egna verktyg, tweakui, som tar bort papperskorgen från skrivbordet, och tar bort "genvägs-pilen", men eftersom det är gjort för xp så funkade det inte till 7'an. Även "resize-pictures" programmet från MS använder jag ibland, så slipper man öppna upp PS.. Explorer.exe kraschade några gånger, men det är nog bara för att jag är för snabb.. Så överlag, än så länge, är det snabbare och bättre än vista enligt mig. Men jag hoppas verkligen att MS försöker hålla det lika snabbt som det är nu även när det lanseras. För vad jag minns av Longhorn så var det också ganska snabbt, men när vista släpptes så var det mycket slöare, jag kanske minns fel, var så länge sedan. Änyway Det jag har sett och testat är helt okej, sen får man väl vänta tills alla program och drivrutiner fungerar klockrent. Ett måste är i alla fall att låsa upp den nya taskbaren och ta bort "vatten-stämpeln" från skrivbordet, genom att ändra i user32.dll.
 5. Du ska ju använda den "rosa"-färgen som gör det genomskinligt, nu var det några år sedan jag höll på med detta, men jag har för mig att det kan ha varit så som Landsfiskalen skriver här.. 255,0,255, men jag ska inte säga säkert.
 6. Jag antar att du skrev fel... Inte ens XP klarade sig bra med mindre än 512 MB minne !?! Finns minnestypen över huvud taget kvar så införskaffa mer ! Heh, mitt gamla ex körde xp med 128 mb ramminne, vet inte hur dom lyckades installera det över huvudtaget. Riktigt segt var det i alla fall.
 7. Klart man väljer intel själv köpte jag en e8200 @2,66 ghz förra veckan och valde att överklocka den lite så nu är den på 3.85 ghz och allting fungerar perfekt. Riktigt kall processor också Prestandan hos en intel skulle jag inte byta bort mot amd's alternativ.. även om jag inte alltid använder min processor fullt ut.
 8. Får dagligen in datorer som inte får någon bild. Antingen så använder kunderna fel utgång på grafikkortet.. dvs, inget fel konstaterat. Eller så är det fel på antingen grafikkort eller moderkort. Funkar grafikkortet i en annan dator så är det fel på moderkortet. Har du kopplat in alla kablar rätt? det finns en 4-pins-kontakt som ska kopplas in i moderkortet, har du kopplat in den? annars får du antagligen ingen bild på skärmen. Och som sagt, hör du "start-pipet" när du startar datorn?
 9. Om du vill så går det självklart att få ta beta versioner av sp3 än så länge.. rtm får du nog vänta på ett tag till.
 10. Glapp i kontakterna till moderkortet?Du kan inte testa att ansluta i lite olika usb-portar?
 11. Om det skulle vara batteriet, så är det väl inget problem? Sitter oftast ganska lätt tillgängligt och är inte alls svårt att byta. Nu vet jag dock inte om det är batteriet eller inte.
 12. : :- Heh, aj då.. lite för snabbt läst av mig.
 13. Fujitsu siemens säger du.. vilken modell? Jag har drivrutiner till laptops/stationära på jobbet.. är det en stationär eller bärbar? (antar att det är en bärbar? ) Tror att det för det mesta sitter intel-wlan i dem, så egentligen borde du kunna installera typ Everest eller liknande, och ta reda på vad du har för nätverkskort.. är det wlan eller vanligt nätverkskort vi pratar om? Om du kan ta reda på vad du har för nätverkskort så är det nog inga större problem att hitta drivrutiner till det. http://lavalys.com/products/overview.php?p...=UE〈=en
 14. Kan tipsa om Unlocker.. http://ccollomb.free.fr/unlocker/
 15. Antingen har du brännt fel, bränner du en .iso fil? Eller så är boot-ordningen fel inställt i bios, gå in där och kontrollera att den ska boota från cd-skiva först istället för hårddisken.
 16. Här på jobbet kör vi med Hiren's boot-cd som innehåller ett mycket lättanvänt program, active password någonting. boot-cdn innehåller även andra bra program. Gör en sökning på google efter Hirens bootcd
 17. Fick igång datorn idag Windows 98 var installerat.. ska se om jag kan få in second edition istället, datorn vill inte boota från cd alls, så jag är tvungen att göra det på något annat sätt.. Specifikationer: 120 mhz intel cpu, 40mb ram, 1.5 gb hdd (som låter som ett vindkraftverk).
 18. Okej, hann inte att testa att uppdatera firmwaren i routern igår, men idag fick jag tummen ur arslet och gjorde det. Verkar som om det löste mitt problem faktiskt, har en stabil anslutning även trådlöst nu. Tack för responsen Stenis, kul att forumet fortfarande är igång (nu ska jag bara se till så att de trådlösa routrarna i skolan uppdateras )
 19. Testade nya drivisar till nätverkskortet, hjälpte inte, ska se om jag hittar lite nya uppdateringar till routern imorgon. Men det som är konstigt är att samma sak händer på andra nätverk, testat ca 10 stycken olika, visst det skulle kunna vara så att även deras routrar krånglar på samma sätt men sannolikheten är inte så himla stor. Men men, ska testa med ny firmware imorgon. Återkommer
 20. Okej, testade det, och det verkar som om det inte knastrar lika mycket längre, har inte testat fullt ut än dock, ska göra detta imorgon då jag kollar på film med flickvännen just nu. Men tack för svaret i alla fall.
 21. Okej, hur exakt stänger jag av det då månntro Jag testade att sänka volymen till minimum men det hjälpte icke.
 22. Okej, så det är alltså en din-kontakt Det hade jag inte en aning om Ska ta och leta reda på en sådan omvandlare, kanske till och med ett gammalt tangentbord med en din-kontakt. Tack för svaret. EDIT: hittade en bild på en omvandlare Beställer en adapter från http://www.direktronik.se/ eller http://komplett.se/ snart
 23. Hej, Har ett litet problem med mitt ljud när min dator är under belastning, till exempel om jag packar upp något rar-arkiv kan ljudet börja knastra, eller när man sitter på tillexempel youtube och det finns någon java eller liknande animation som reklam på sidan så kan ljudet "knäppa" till ibland. Har läst lite på olika forum och sett att det är fler som har problem med detta, i vissa fall är det att ljudkortet och grafikkortet delar på IRQ-nummer eller något sånt, men sist jag kollade hade de olika nummer. Har i och för sig dubbla grafikkort i datorn just nu, kanske det som gör att det ändå blir något fel med ljudkortet. Ljudkortet är ett Creative audigy 2 value, relativt billigt kort men borde inte knastra för det. Någon som har någon idé ?
 24. Hejsan, Fick en gammal dator av min flickvän och deras familj, tänkte att det kunde vara kul att få igång den, består av 2 hdds, på 700 mb samt 900 mb har jag för mig (länge sedan jag bootade den) samt nätverkskort osv.. Jag fick till och med skaffa ett nytt nätaggregat då det gamla var helt trasigt, (at-agg) och jag hittade inga billiga at-aggregat så jag fick kapa kablarna och göra om ett atx-agg till at Nu till mitt problem, jag behöver ett tangentbord för att kunna boota upp datorn korrekt, jag kommer till bios där det tar stopp för att datorn vill ha ett tangentbord. =/ Jag har testat med ett vanligt tangentbord men det verkar inte funka, så jag vet inte ens om kontakten i datorn fungerar eller om jag ens använde rätt kontakt. Lite bilder: På bilderna finns det 2 kontakter, 1 samt 2. 2:an är en helt vanlig ps2-kontakt, det är där jag har testat med ett tangentbord. Men vad är 1:an för någon kontakt, kan det vara till tangentbord? Någon som har någon idé på hur jag ska göra?