Gå till innehåll

janber

Medlem
  • Innehållsantal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

janber's Achievements

(1/8)

  1. Ja, drivrutinerna ingår i Windows-paketet så det är förstås mer relevant att tala om datorns BIOS när det handlar om vilket stöd som finns för uppgradering. Visst kan jag testa att göra en anpassad installation även om det är lite omständligt. Kanske ändå värt ett försök...
  2. OK, det känner jag till. Men det vore bra att även ha tillgång till senaste IE för att kunna testa att upplagda presentationer fungerar överallt.
  3. Tack för svar! Dell kollade jag med först av allt och de svarade som väntat att de inte har någon support för vare sig för Win 7 eller 8 vad gäller Vostron. I klartext betyder det att de inte kan garantera att just drivrutinerna skulle fungera. De räknar förstås med att folk byter dator när de vill ha en ny Windows-version. Min tanke var närmast om det skulle finnas någon tjänst/programvara som kunde identifiera vilka drivrutiner på en dator med ett äldre Windows som inte skulle fungera med ett nyare. Kunde vara ett sätt att undvika detta slit och släng vad gäller hårdvara. Ofta är det Webbläsaren som inte kan uppgraderas när man har ett för gammal Windows, därav önskemålet att kunna installera Win 8.
  4. Microsoft tillhandahåller Upgrade Assistants där man kan testa om det går att uppgradera en dator med en nyare Windowsversion. Tyvärr kan man ju inte kolla om drivrutinerna kommer att fungera. Kan man göra det någonstans? Bakgrund: Har själv en äldre bärbar Vostro 1500 där Dell inte erbjuder support vad gäller uppgradering från Vista Business till Win 7 eller 8. Enligt Upgrade Assistant ska det inte vara några problem att uppgradera till Win 8.1. Problemet med drivrutinerna finns likafullt även om man är beredd att göra en anpassad Windows-installation. Kan man testa drivrutinerna gentemot specifikationerna för t ex Win 8.1, m hj a något generellt program eller på en sajt? Tråkigt att behöva skaffa en ny Winversion bara för att konstatera att det inte fungerar?
×
×
  • Skapa nytt...