Anders Koch

Medlem
 • Innehållsantal

  7
 • Gick med

 • Besökte senast

Om Anders Koch

 • Rank

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag har under många år använt mig av Norton. Nyligen fick jag lite supporthjälp för bl.a Windows och Office. Supporten frågade då om jag hade något antivirus? Norton svarade jag. Då kom det lite försäljningsspråk från supporten om Windows Defender. Eftersom Defender ingår i Windows och Norton kostar uppåt 900 kr om året så lät jag honom aktivera Defender. Förut var det så att varje gång jag startade datorn (minst en gång om dagen) så uppdaterade jag Norton. Det kom alltid minst tre -- fyra uppdateringar. Ibland 20 -- 30 MB-stora uppdateringar. Hur kommer uppdateringar till Defender?
 2. För tre månader sedan behövde jag göra en Återställning av datorn. Den ville inte samarbeta med mig. Antingen gjorde den inget alls eller så gjorde den som den själv ville, så det var Återställning som gällde. Vid en återställning förlorar man ju allt som inte ingår i operativsystemet. Alltså sådana program som man själv har hämtat och installerat. I mitt fall innebar det bl.a Norton, Cassic Shell, Office, Facebook, Adblock, Google med YouTube och Webbmail från Bredbandsbolaget. Och det var just webbmailen som jag har blivit lurad på. Jag har sedan många år ett abonnemang i Bredbandsbolaget, m
 3. Jag har en HP-skrivare 8710. Tidigare när man har bytt bläckpatroner har det varit tropiksäkra förpackningar och skyddstejp samt anvisningar om sophantering. Gällde även en äldre 6830-skrivare som jag hade tidigare. Häromdagen bytte jag en patron i skrivaren. Jag väljer av vana alltid HP original numera. När jag har provat "piratbläck" tidigare har inte nivåvisaren fungerat. Hursomhelst, den nya originalpatronen låg helt lös i en papperskartong hel utan innerförpackning eller skyddstejp! Är detta som ett resultat om all plast i havet eller vad har hänt? I och för sig är det ju lätta
 4. Tack Cynthia för dina tips. Det såg inte riktigt lika ut i texten från tidningen som i min dator. Jag kom till Avancerade inställningar. Där kunde jag aktivera en funktion (Av - På): "Vi visar en påminnelse när vi tänker göra en omstart. Aktiver detta om du vill se fler omstartmeddelanden." Längre än så kom jag inte, tidningstexten hade ju betydligt mer, men det var ju i princip detta som jag saknade så jag hoppas att det fungerar nästa gång det kommer en uppdatering. Edit: Ser nu att tidningstexten är från 2017.
 5. Jag känner igen rubriken och att det tidigare har funnits en sådan funktion. Men jag hittar inget nu. Var finns funktionen? Windows 10, Version 1803, OS ver17134.648. Explorer 11.
 6. Hej!

  Jag har sedan många år varit registrerad med användarnamnet -64. Jag har hittills använt Webbmail eftersom jag bor på två adresser. Den ena är folkbokföringsadressen och den andra är fritidshuset. Abonnemanget står på folkbokföringsadressen. Nu (för någon månad sedan) hade Bredbandsbolaget råkat ut för något haveri med webbmailfunktionen. Vi, flera är drabbade enligt Bredbandsbolaget, kan inte använda webbmailet. Jag har ring supporten flera gånger men hela tiden fått svar att "Vi jobbar på det!". Jag har på Bredbandsbolagets anvisningar tvingats öppna en annan e-postadress i G-mail. (Det sämsta e-postprogrammet jag har upplevt!). Men det hjälper inte för att starta om Bredbandsadressen.

  Det är fler funktioner som har blivit drabbade för mig. Norton fungerar inte då e-postadressen är mitt användarnamn och faktureringsnamn. Samma med Microsoft. Jag har t.ex Office. Det fungerar inte heller fullt ut utan rätt e-postadress. Jag får meddelanden vare dag från dessa att mina inställningar och uppgifter har ändrats "Kontakta oss". Men utan rätt e-postadress fungerar det inte att kontakta och få hjälp.

  Jag har skrivit ett klagobrev (på papper) till Telenor om min situation, men dom har inte behagat svara ännu.

  Det var egentligen inte detta klagomålet jag skriver om nu, utan min undring gäller mitt gamla användarnamn och lösenord på forumet, alltså -64. Kommer jag att "få tillbaka" den funktionen om Bredbandsbolaget lyckas laga felet (någon gång)?

  Orsaken till att jag beskriver krånglet är bara som en förklaring till varför jag vill veta om mitt användarnamn på detta forumet.

  Hälsningar Anders Koch

 7. Förr, tills för bara något år sedan eller två, fick man alltid en förvarning att "nu kommer Microsoft" att uppdatera". Det har försvunnit i dag. I stället stannar datorn och låser sig (tror man) mitt i det man håller på med. Man blir "maxsressad" och börjar tänka på att det är dags för en ny dator och liknande tankar. Man prövar alla upptänkbara kommandon man har lärt in. Inget fungerar utom ett: Stänga av datorn. Då får man reda på orsaken, "Datorn uppdateras. Datorn startas om. Rör inget!" Ungefär så står det. Varför kunde man inte ha fått veta detta i förväg? Så som det var förr.