Gå till innehåll

e-son

Hedersmedlem
  • Innehållsantal

    8 866
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    64

Inlägg postade av e-son

  1.  ...så idiotiska kommentarer undanbedes vänligen men bestämt!

     

    Ja med den attityden har du definitivt läst din sista kommentar från mig... alla kategorier.

     

  2. En liten musfälla (inte råttfälla) med en bit ost eller något annat "gott" är absolut det bästa. Det kan hända att den lyckas ta betet med livet i behåll några gånger, men fortsätt "mata" den... för eller senare åker den dit. Det finns även färdigbetade giftfällor att köpa.

    5-56:an skall du nog ställa undan, djurplågeri är allvarliga saker.

     

    Edit:

    Annars kan du fånga den levande. En liten skogsmus (som det troligen handlar om) är lättämjd, och en trevlig kompis.  ;)

  3. Setpoint har aldrig tillfört något användbart. Som den mesta mjukvara från hårdvarutillverkare är den tämligen värdelös. Det värsta är att på senare år Logitechs "Frihjul" också fungerat dåligt, vilket varit den stora anledningen för mig att köpa just Logitech. När frihjulet lever sitt eget liv och skrollar slumpmässigt oavsett om man använder hjulet eller inte, är det inte mycket att ha.

  4. Saxat ur språkrådets Svenska skrivregler...

     

    Radmellanrummet (den s.k. kägeln), avståndet mellan två ra-
    ders bottenlinjer, skall anpassas till teckensnitt, teckengrad och spalt-
    bredd. Ju bredare spalt, desto större radmellanrum. Se alltid till
    att tecknen på två rader (t.ex. mellan ett gement p på den övre
    raden och ett versalt Å på den undre) inte går i varandra.

     

     

  5. Det är just det.. "Arogant Bastard Supercell" Jag har listat ut att det är ett c-media 108 sound chip. Jag har hittat drivrutin hos tillverkaren.. jag har även en cd som följde med vid köpet i kartongen

    Men, luren känns inte igen av Windows eller av drivrutinen som är med. Jag har provat installation på två olika datorer.. inget lyckat resultat så jag tror att lurarna är sönder

     

    Jo det verkar rimligt. Ett vanligt headset skall ju inte behöva några externa drivrutiner över huvud taget. Har dock aldrig provat någon USB-variant, vad jag vet.

     

  6. Ok, jag tror jag ser varför. Du har förmodligen inte den riktiga installeraren utan en så kallad "online installer" (wdexpress_full.exe).

    På länkarna nedan är några trix du kan prova, annars hade jag nog dragit ner den stora iso-filen (vs2013.4_dskexp_ENU.iso), monterat den och installerat därifrån.

    Ett annat alternativ är en nyare version av Visual studio express.

     

    http://stackoverflow.com/questions/22949411/visual-studio-2012-install-fails-program-compatibility-mode-is-on

    http://www.howtogeek.com/howto/4161/disable-program-compatibility-assistant-in-windows-7-and-vista/

  7. Högerklicka på startknappen och välj Enhetshanteraren

    Högerklicka på startknappen en gång till, och välj Kör

    Skriv SnippingTool och tryck Enter

    Välj Fönsterklipp i klippverktyget och klicka på Enhetshanteraren

    Spara bilden och bifoga den här

     

    post-1936-0-66480700-1441990479.png

     

  8. Registerfilen fungerar. Hittar du inte Windows fotovisare, är det något annat fel.

    Gå till Alla inställningar/System/Standardappar. Du bör hitta den om du klickar på "Fotovisare".

  9. Tack för lektionen e-son, den rutan har jag nog inte uppmärksammat på flera år då allt är så mycket snabbare nu än då :)

     

    Nej, där är man ju inte så ofta numera. Tyckte bara att kunskapen om varför "Säker borttagning" över huvud taget finns, verkade lite skral.  ;)

     

  10. Hur kommer man åt den rutan? (Jag söker den men hittar inget som ens kommer i närheten)  Medför omställningen något annat "oväntat" om jag ändrar det?

     

    Högerklicka på enheten i Utforskaren och välj Egenskaper/Maskinvara

    Markera enheten i listan och tryck Egenskaper

    Tryck Ändra inställningar under fliken Allmänt

    Under fliken Principer, hittar du inställningen.

    Inställningen kan också nås via Diskenheter i Enhetshanteraren

     

    Omställningen medför vad jag vet, inget oväntat men man bör kanske inte aktivera skrivcache på t.ex. ett litet USB-minne som ofta kopplas i och ur datorn, eftersom det kan innebära dataförluster och ibland även filsystemhaveri, om man "glömmer" att använda Säker borttagning.

    På en USB-disk som sitter mer eller mindre fast ansluten kan det däremot vara en stor fördel, eftersom det gör skrivoperationer betydligt snabbare. Dock gäller samma sak där... bortkoppling utan "Säker borttagning" kan bli rena katastrofen om man har otur.

  11. Behovet av säker borttagning försvann väl med Windows 7?

     

    Behovet av säker borttagning avgörs av huruvida man har aktiverat skrivcache för enheten, inte Windows-version.

     

    post-1936-0-22593100-1441654607.png

  12. "Hollywood-maffian och andra innehållsleverantörer" och flera av alliansorganisationerna är i princip grenar på samma träd. Jag vidhåller att drm är en betydande del av "limmet" i den här alliansen, men det är naturligtvis inte enda komponenten. "Bättre att förekomma, än att förekommas" som någon klok människa lär ha sagt en gång i tiden.

  13. Jag tror dock Alliance for Open Media kommer vinna eftersom de lär ha de 2 största spelarna bakom sig, porrsajter och piratscenen. :)

     

    Vad får dig att tro att piratscenen stöder Alliance for Open Media? Jag tvivlar starkt, eftersom alliansens egentliga syfte är att säkerställa drm-stödet i en framtida standard. Hade det inte varit för drm, skulle förmodligen fler av de stora varit lika ointresserade som fruktbolaget.

     

  14. Hej alla

     

    Funktionen "Print Screen" påstås finnas i både W8 och W10

     

    Tyvärr har jag inte hittat den. Kör med Gadwin men att slippa installera tredjepartsprogram vore bra.

     

    Någon som kan tipsa om var den finns i W10

     

    MVH

    Göte

     

    Gissar att du är ute efter Skärmklippverktyget. Skriv i "Sök", så dyker den upp.

  15. Varför en eloge? De som har en hårdvarubrandvägg som loggar trafik kan se att med Windows 10 blir det en satans trafik ut från datorn. Vad är det för något? Har kört skiten i 3 veckor och slängde ut det när jag kollade loggen i branadväggen. Förut var loggen minimal, nu är den plötsligt enorm.

     

    Ja, tycker du att det är vad svenska skribenter i allmänhet rapporterar? Skulle inte tro det! Därav elogen till en av få, som går mot strömmen.

     

    Förövrigt blev man ju nyfiken på vad du kör istället för W10? Windows 7 eller 8? I så fall kan jag upplysa dig om att dom inte är ett dugg bättre om du tagit emot de senaste uppdateringarna. Microsoft har bestämt sig för att samla data om ALLA, oavsett Windows-version. Det är helt enkelt allmän amerikansk strategi. Ingen levande människa på jorden skall kunna gå under övervakningsradarn.

     

    Linux är det enda vettiga i fortsättningen. Inte för att man slipper undan övervakningen helt, utan för att åtminstone inte frivilligt samarbeta med skitstövlarna.

  16. Jag körde registerhacket "DisableAndRemoveOneDrive_x64.regoch det verkade fungera. Dock fanns OneDrive kvar i Utforskarens vänstermeny och sade att platsen inte var tillgänglig...

     

    Jag hoppas att det inte sänds någon info ut på Internet i fortsättningen...

     

    Tack för hjälpen

     

    Du kan möjligen behöva starta om Utforskaren (eller datorn) för att få bort OneDrive från menyn.

    Att det sänds massor av data till microsoft kan du vara tämligen säker på, men det skickas/synkas i alla fall inga filer till OneDrive.

     

×
×
  • Skapa nytt...