Gå till innehåll

X-Men

Medlem
  • Innehållsantal

    1 097
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    98

1 följare

Ytterligare profilinformation

  • Från
    varande

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

X-Men's Achievements

  1. Jag hittade inlägget! 😇
  2. Här kan du ta del av hur du skapar en genväg till Skrivbordet när det inte går på annat sätt:
  3. Jag har i en annan tråd visat med bilder hur man steg för steg kan skapa genvägar som annars inte går att skapa. Tyvärr hittar jag inte den tråden men du kanske har ett system som hittar den på ett enklare sätt.
  4. Gör så här om du vill stoppa Windows 10/11 från att uppdateras (inte att rekommendera då Windows behöver uppdateras för att säkra systemet) 1. Klicka på "Start" (1) och menyn öppnas. 2. I fältet överst skriver du "Kör" (1). Undertill visas "Kör App". Klicka på denna (2). 3. Ett nytt fönster öppnas i nedre vänstra sidan på skärmen. Skriv "services.msc" i fältet "Öppna:" (1). Klicka på "OK" (2). 4. I det nya fönstret, skrolla ner tills du hittar "Windows Update". 5. Markera "Windows Update" (1) och högerklicka. I menyn som öppnas, välj "Egenskaper" (2). 6. Klicka på pilen i högerkanten för fältet "Startmetod:" (1). I menyn finns det fyra val. Välj det som passar dig. Väljer du "Inaktiverad" kommer Windows 10/11 inte att söka efter uppdateringar. När du gjort ditt val klickar du på "OK" (2), stänger alla fönster och startar om datorn. Nu kommer Windows Update att agera som du valt.
  5. Inbränning är (var) värst för Plasmaskärmar. OLED-skärmar "lider" också av inbränning men inte i lika hög grad som Plasmaskärmar. En "motåtgärd" mot inbränning i OLED har en del tillverkare skapat genom att TVn "begär" en så kallad "rensning" av skärmen när TVn varit påslagen ett visst antal timmar (5-6 timmar utan avstängning). TVn skall försättas i Stand-by i minst 15 minuter (upp till 30 minuter i vissa modeller). Då utför TVns system en "rensning" för att minska risken för inbränning. För LCD-skärmar är risken för inbränning mycket liten. Den är där men det tar mycket lång tid innan en inbränning sker. LCD-skärmar är således ett betydligt säkrare skärmsystem mot inbränning än OLED men har också en något sämre bild än vad en OLED klarar.
  6. Köp en kabelkanal. https://www.biltema.se/bygg/elinstallationer/kabelkanaler/kabelkanal-30-x-16-mm-2000053870
  7. Jag hoppas att du noterat att samtliga program som används för att flytta installationer från en dator till en annan reserverar sig för att licensnyckel kanske inte kommer med.
  8. Förslag på gratisalternativ: Använd Forensits program User Profile Wizard Release 24 för att föra över alla dina personliga filer från Windows 10-datorn till Windows 11-datorn. Stöd för båda Windowsversionerna uppges på sidan: https://www.forensit.com/domain-migration.html Använd CloneApp för att flytta alla dina applikationer från Windows 10-datorn till Windows 11-datorn. https://www.cloneapp.net/index_en.html?fl=1 Genom att använda de båda programmen kombinerar du det som betalversionerna gör i ett paket. Det är möjligt att du kan göra det du önskar. Hur bra de är kan jag inte svara på.
  9. Billigast och egentligen enklast är att installera alla program i den nya datorn. Det är också ett säkert sätt att garantera att programmen fungerar. Bör inte ta längre tid än att sondera terrängen efter program som kan göra jobbet.
  10. Bilden ovan är en skärmdump från PC Moves hemsida. Vad jag kan läsa finns allt med som du efterfrågar.
  11. Jag förstår inte alls varifrån du fått informationen om att PC Mover, Forensit och Fast Move enbart klarar att flytta mellan två identiska Windowsversioner. På samtliga hemsidor anges att de klarar av att flytta från ett äldre OS till ett nyare. Microsoft rekommenderar PC Mover. Samtliga de fyra nämnda programmen skall klara att flytta program med mera mellan ett äldre OS till ett nyare OS (USMT är inte medtaget här).
  12. EaseUS Todo finns som en kostnadsfri version men är begränsad till max 2GB och 5 program https://www.easeus.com/free-pc-transfer-software/ Fastmove är ett annat program, som även det kostar pengar: https://www.fastmove.com Det fanns ett program från Microsoft som heter Windows easy transfer. Microsoft ger ingen support på det programmet längre för Windows 10. Microsoft själva föreslår PC Mover. https://support.microsoft.com/en-us/windows/windows-easy-transfer-is-not-available-in-windows-10-ff30fba8-9b3e-58f8-5cf2-dfabae35fa01 Programmet går att hämta på andra sidor på nätet där en av dem är den här: https://www.majorgeeks.com/files/details/windows_easy_transfer_for_windows_10.html Ytterligare ett program, med vissa begränsningar, är Cloneapp https://www.cloneapp.net Forensit har också ett program som kan hämtas här: https://www.forensit.com/move-computer.html Slutligen omnämner jag Microsoft USMT. Du kan läsa mer om det här: https://learn.microsoft.com/en-us/windows/deployment/usmt/getting-started-with-the-user-state-migration-tool https://learn.microsoft.com/en-us/windows/deployment/usmt/usmt-technical-reference Här hämtar du installationspaketen: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/get-started/adk-install
  13. Att flytta program från en dator till en annan, utan nyinstallation eller användandet av ett specialprogram, känner jag inte till. Men specialprogram som fixar sådant känner jag till. Ett av dem är PC Mover, som du hittar här: https://go.laplink.com
  14. X-Men

    USB-c

    Jag kopplade in ett tangentbord via en sådan här adapter till min surfplatta: https://www.24.se/datortillbehor/kablar-och-adaptrar/usb-kablar/usb-adaptrar/adapter-usb-c-till-usb-a-3-0-silver Ingen reaktion på surfplattan vid användning av tangentbordet. Jag införskaffade en adapter av denna modell: https://noerdic.se/products/otg-adapter-silver Med denna ansluten till surfplattan fungerar såväl tangentbord som mus. Jag kan således bekräfta att en adapter som stöder OTG skiljer sig från en som inte har detta stöd.
  15. OT Skälet till att säljare vill "pracka på" dig en större TV beror på ögats begränsningar. Det generella är att man rekommenderas att inte sitta längre från TVn är TVns bred gånger 2,5. Idealiskt är ett avstånd mellan 1,5 och 2 gånger TVns bredd. Ju högre upplösning TVn och det man tittar på har desto närmre TVn bör man sitta. Ögats förmåga att uppfatta detaljer avtar ganska mycket med avståndet. Ju längre ifrån TVn man sitter desto lägre krav på upplösningen på det man tittar på. Ögat klarar ändå inte av att urskilja detaljer på avstånd. Skärmbredden på en 32" stor TV är ca. 0,71 meter. För att låta ögat kunna ta del av så mycket detaljer som möjligt bör man inte ha ett längre tittavstånd än 1,77 meter. Idealiskt är ett avstånd från 1,42 meter eller kortare. För en 65" stor TV bör tittavståndet inte vara längre än 3,6 meter där det idealiska avståndet är runt 2,8 meter eller lite kortare. Ju närmre TVn desto bättre klarar ögat av att se detaljer. Bilden bör vara högupplöst för att ge så mycket detaljer som möjligt. Om TVn och bilden har stöd för 4k eller bättre bör avståndet kortas ytterligare för att ögat skall klara av att se alla detaljer.
×
×
  • Skapa nytt...