Gå till innehåll

Hockke

Medlem
  • Innehållsantal

    38
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    4

Allt postat av Hockke

  1. Hittade ingen enkel lösning. Det blev att gå genom tidningens kundtjänst (en svenskspråkig lokaltidning i Finland som heter Vasabladet) och de hade också vissa svårigheter att få till det. Problemet var visst att göra ett nytt konto med samma e-adress. Men nu funkar det.
  2. Det går inte att logga in så det andra alternativet är nog det som gäller. Tack!
  3. Råkade skriva fel när jag skrev första inloggningsuppgifterna till en tidningsapp i min Androidtelefon. Skrev .con i stället för .com och nu hittar jag inte var jag kan rätta till misstaget. När jag öppnar appen är inloggningsrutan färdigt ifylld med det felaktiga .con. Någon som vet?
  4. Alla krumelurer för att mjölka så många pengar som möjligt av kunderna utan att direkt kallas för svindlare. Som de dock är.
  5. Som privatperson med obefintligt behov av alla finesser som erbjuds av både Microsoft och OpenOffice har jag svårt att ta till mig åsikterna. Vem riktar dessa program sig till? För min del sitter jag inte på ett kontor med stort behov av PowerPoint, Excel o.s.v. Jag är mycket nöjd med att kunna skriva mina personliga meddelanden med snygg layout. (Som i värsta fall kan göras i Notepad). Vad är problemet?
  6. Vad sägs om Startpage? De påstår sig inte spara en bokdtav.
  7. Har läst om duckgogo men inte förstått förlederna. upplys mig, tack
  8. Så långt är jag med men hittar bara två alternativ: Psp som är standard och Microsoft Store
  9. Jag har ca 100 psp-images i Installer som alla ger samma felmeddelande. Vad händer om jag raderar dem?
  10. Tack för tipsen! Jag har försökt följa tipsen jag fått av er men inte kunnat hitta något definitivt. Standardapp för MSP är förvisso PaintShop Pro men det programmet skickar ju ut felmeddelandet att filen inte är "valid" och inte kan öppnas. Alltså borde den vara något annat. Har också försökt kolla vad som händer om jag stänger nåt av det som jag har öppet i Viloläge, och låter datorn stå på. Jag har börjat misstänka appen Anteckningar, fattar bara inte vad den skulle ha med saken att göra. Får fortsätta kolla när jag kommer hem från semestern. Trevlig sommar!
  11. Program och WsUpdateHelper är inget jag har använt. Var öppnar jag det?
  12. Att det är en uppdatering till PSP kan jag inte tänka mig. Supporten till min version upphörde för över 10 sedan.
  13. Det här är vad som verkar vara i gång. Ser inget misstänkt.
  14. Inget PSP i Schemaläggaren.
  15. Helt rätt, blev liten omkastning där!
  16. Tre gånger på ca en vecka har ett ritprogram (PaintShop Pro) startat utan inblandning av mig. Varje gång har datorn (Windows 10) varit påslagen men inte använd. Programmet startar men ett varningsmeddelande kommer upp: Detta är ingen .MPS-fil och inget mer händer. Jag har sökt med Norton och Ccleaner utan att de hittat något. Vad kan starta ett ritprogram och tydligen utge sig för att vara en MPS-fil? Glad midsommar!
  17. Kan inte se att Microsoft har utvecklat Windows särskilt mycket. När jag började lära mig hantera datorer kom jag först i kontakt med Amiga 500. På jobbet var det versioner av Windows OS som alla försökte komma underfund med. Även efter Windows 95 sprang Amigas OS cirklar runt Microsoft. Det hade kunnat bli ett idealiskt operativsystem, mycket enklare och mindre än Bill Gates krystade lösningar. Framför allt snabbare med ett minimum av resurser. En installation av Windows OS på en dator krävde 11 disketter, en installation av Amiga-os gick på två + en med Utrilitys... Tyvärr blandade sig en fet, cigarrökande grekisk riskkapitalist sig i ärendet. Han hade fattat Amigas storhet, tyvärr såg han bara det han trodde var lönsamt. Med resultat att de inte inbringande grenarna av företaget lades ner. Hela forskningen och innovationerna försvann. Kvar var Bill Gates som utmanövrerade rivalen Steve Jobs. Inte på grund av en bättre produkt, men på bättre fulspel. När kriget om de bästa systemen rasade som värst myntades ett uttryck som till viss del gäller än i dag: Pc är en dålig Mac och Mac är en dålig Amiga. Det stämmer såtillvida att grafiken hos Amigan var överlägsen. Avundsjuka PC-anhängare brukade hånfullt referera till Amiga som "speldator". I dag är det bästa omdömet om en dator att den är en outstanding spelplattform. Hade inte Amiga sänkts av en girig grek hade spelvälden sett annorlunda ut i dag. Framför allt mindre energikrävande, tack vare Amigas smarta operativsystem. Det här blev ingen hyllning till Windows, men Windows är konstlat, otympligt och onödigt resurskrävande, åtminstone för användare med erfarenheter av bättre system. Linux är ett av dem.
  18. Bra att du hittade en lösning du är nöjd med men fattar inte hur du har använt Magic Wand för att få det resultatet?
  19. Håll ner Shift-tangenten när du använder Magic Wand så kan du markera fler områden utan att höja toleransen. Något som gärna spiller över till oönskade områden.
  20. Gratisprogrammet Fast Stone Image Viewer har funktionen du efterlyser.
  21. Jag har också Thunderbird och låter man programmet uppdateras automatiskt kan det aldrig bli för gammalt. Kolla dina inställningar.
  22. Inte så troligt, svart färgpatron styr svart, Peruna skrev svart. Svinnet är nog skrivarens slöseri för att hålla munstycken öppna.
  23. Färgskrivare rengör regelbundet munstyckena per automatik för att de inte ska torka ihop och täppas till. Då går det åt bläck. Kan vara en orsak till svinnet.
  24. Hockke

    GIMP 2.10.36

    Och hur har du tänkt att denna reklam ska hjälpa ovana datoranvändare?
  25. Tack för svaren! Ska forska vidare.
×
×
  • Skapa nytt...