Gå till innehåll

WindowsPro

Medlem
  • Innehållsantal

    119
  • Gick med

  • Besökte senast

Senaste besökare till profilen

216 profilvisningar

WindowsPro's Achievements

  1. Utifrån vad jag förstått så kan det antingen röra sig om ett s.k. "webbläsartillägg" som spökar, så det hade jag kontrollerat.. Eller så kanske Håkan helt enkelt behöver logga in i webbläsaren.. (Kan ev. vara så att ett annat konto har använts till webbläsaren tidigare och därför visas "kan inte logga in" då fel lösenord anges) Dessa 2 saker hade jag undersökt för att eliminera i felsökningen.
  2. Vill bara påpeka att om man lusläser artikeln så står det inte alls att kärn-isolering inte är viktig för privat personers datorer, utan att privata datorer oftare inte är kompatibla med de (hårdvaru-)krav som kärn-isolering ställer.. En viktig skillnad. "It needs support of the hardware and the hardware driver compatibility, but individual users' devices, generally are not fully compatible" Översatt till svenska: "Den (kärn-isoleringen) behöver stöd för maskinvaran och kompatibiliteten med maskinvarudrivrutinen, men enskilda användares enheter är i allmänhet inte helt kompatibla" All säkerhet är viktig, speciellt för privatpersoner som saknar det skyddsnät ett större företag oftast har...
  3. De foruminlägg som jag refererar till innehåller alla samma typ av händelse.. Defender varnar för att den har hittat smittade filer, Alla dessa filer finns, olämpligt nog, på hårddisken Detta påvisar att defender inte alls har lyckats att blockera smittor från att ta sig in i datorn. Och vad värre är så ber de flesta om hjälp just för att defender i dessa fall saknar förmåga att RENSA BORT smittorna.. Defender tillåter alltså allehanda virus etc. att smitta din dator och förs senare så varnar Defender för att smittorna finns installerade i din dator.. Och när användaren försöker använda defenders inbyggda funktioner för att defender skall ta bort de smittor som Defender har tillåtit infektera din dator, då saknar Defender förmågan att ta bort dessa smittor... Detta är extremt undermåligt.. och detta är i dessa fall exempel tagna ifrån verkliga händelser, inte enstaka labbtester.. Verkligheten påvisar att defender inte skall användas som huvudsakligt antivirus.. Till detta krävs 3-parts programvaror..
  4. Om du kollar på olika datorforum, så ser du en gemensam nämnare när det gäller Windows Defender, och det är att det antivirus som finns inbyggt i Windows (Defender) oftast endast upptäcker skadlig kod som redan har installerats på din dator! Det är, enligt min mening, alldeles för sent... Om du inte tror mig så kolla in alla trådar relaterade till Windows defender på olika datorforum som t.ex. på reddit.. Alla hävdar att Defender varnar om FILER (det vill säga skadlig programvara har redan attackerat sin dator och har haft tid att göra skadliga saker) och oftast hävdar de att de behöver hjälp eftersom Defender inte kan ta bort de skadliga filerna...(!?) I mina ögon är detta inte tillräckligt bra... Defender är, i mina ögon, mer att ses som ett skydd mellan att du avinstallerar ett 3:e parts antivirusprogram och tills du har installerat ditt nya 3:e parts antivirusprogram. Inget mer!
  5. Om datorn är nyinstallerad (=Omformaterad) så krävs det en 8 till 10 uppstarter och avstängningar innan datorn och funktioner som t.ex. prefetch och liknande fungerar som den skall.. Dessutom kommer datorn att fungera som den skall när du har kört Windows update manuellt ett antal gånger så det inte finns fler uppdateringar kvar att hämta..
  6. Fungerar det inte att i Start-menyn och Alla appar, högerklicka på appen och avmarkera "fäst i aktivitetsfältet" samt markera "Fäst på Start" Det brukar fungera för mig..
  7. Jag har för mig att när man aktiverar OneDrive så får man under de 1:a stegen välja vilka mappar man vill säkerhetskopiera till OneDrive.. Studerar man den info som visas på skärmen så bör man, normalt sett, inte råka ut för konstigheter.. Därefter så kan man manuellt lätta till eller ta bort mappar från att synkroniseras till OneDrive... Då även SSD-diskar kan falera så kan OneDrive faktiskt bli en "livräddare"... Dessutom så kan man ladda ned onedrive appen gratis till sin mobil, så att man alltid har tillgång till sina dokument, bilder osv. var man än är i världen.. (så länge man har internet-uppkoppling..) Detta är mest sagt som en motpol till all negativitet mot OneDrive som ibland dyker upp..
  8. "Windows-uppdateringen kom lite bryskt idag (och tom 2 ggr). Hann inte stoppa den i tid så de sabbade mitt jobb;" Du kan alltid går via Start menyn, inställningar, Windows update, avancerat och där aktivera: "Visa en avisering när omstart av datorn krävs för att slutföra en uppdatering" Då kommer Windows update att automatiskt ladda ned och installera uppdateringarna, men när väl en omstart krävs så visas ett meddelande, och då väntar Windows på att du manuellt antingen klickar på "Starta och och installera" eller så väntar datorn tills du skall logga ut eller stänga av datorn.. Det fungerar iallafall för mig, så då borde det fungera även för dig.
  9. Nu kanske min läskunnighet skiljer sig från er, men som jag läser rubriken till tråden så anger den: USB-C kabel till dockningsstation? Därför svarar jag på frågan om USB-C kabel (som jag själv använder på kontoret för att koppla min dator till bildskärmen med Power delivery) Var ni får thunderbolt ifrån är er ensak... Men jag svarar på hur man (som jag själv gör) kan använda en helt vanlig USB 3.1 Gen 2 kabel av viss kvalitet till det TS efterfrågar. Ser man t.ex. denna artikel: https://visiontek.com/blogs/blog/a-quick-guide-to-usb-port-symbols-logos-and-icons Så ser man oerhört tydligt att det finns kablar: "SuperSpeed with Power Delivery" och "SuperSpeed+ with Power Delivery" Ingen av dessa har någon "blixt" som symbol... Som jag förstår det hela så behövs inte "thunderbolt" alls för att ansluta en dator via USB-C till en bildskärm med inbyggd docka! Förutsatt att dator OCH docka inte skulle kräva just "thunderbolt" såklart..
  10. Nej! Det finns "rena" USB-c kablar som används till t.ex. bildskärmar med inbyggd docka.. t.ex. denna: https://www.elgiganten.se/product/tjanster-tillbehor/kablar-anslutning/stromkabel/deltaco-usb-c-superspeed-kabel-1m-usb-31-gen-2-10-gbps-100w-guld/221660 Märk med "USB 3.1 Gen 2, 10 Gbps, 100W," Detta innebär att kabeln levererar både bild och ljud samtidigt som den kan hantera 100W belastning...
  11. Nu visade det sig att inget av det du nämnde var aktuellt i detta fall! Så du kanske borde ha frågat TS vilka os och mobiler TS har!
  12. Jamendåså! Då är det ju inga problem! Med Telefonlänk (som jag själv använt i Windows 10 & i Windows 11 med androidmobiler) så går det att både SE bilderna i telefonen och att kopiera dessa till t.ex. mappen Bilder, varifrån man kan hämta bilderna via sitt epost-program.. (Inga sladdar, inget krångel, Bara man kopplat mobilen via telefonlänk-appen)
  13. Varför använda en 3:e parts programvara för sådant som finns inbyggt i Windows.. (Helt obegripligt i min värld)
  14. Du kan inte kräva att alla foton hamnar i en e-post.. då hade du ju bara mailat dom till den e-postadressen.. Mitt förslag är att du undersöker APPEN: "TelefonLänk" som finns inbyggd i Windows! Med den så hamnar alla bilder i din dator och du kan själv välja hur du DELAR dessa med andra..
×
×
  • Skapa nytt...