Gå till innehåll

Lasse Törnqvist

Medlem
  • Innehållsantal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Lasse Törnqvist

  1. Finns det nån router där man kan sätta upp ett antal SID? Alltså inte bara hemmanät & gästnät? Ska/kan man använda accesspunkter/extenders för detta. Anledningen är att jag har flera hus hemma som jag hyr ut och vill att varje hus har sitt eget wifi och inte kommer åt nåt annat.
  2. Iom att jag antagligen ska hyra ut 2 stugor på tomten så känns det rätt viktigt. Ett alternativ är ju att lägga nån liten billig switch med VLAN efter routern. Bara man hittar en sån.
  3. Jag söker en router som har failover till 4G. Idag kör jag en TP-Link Archer MR600, men denna är gammal & får inga fw uppdateringar samt att den inte har VLAN (efter vad jag kan tolka mig till). Några förslag?
  4. Jag hade nåt liknande på firman jag drev på 80-talet. En IMP 386:a med typ 12/16Mb ram, PC-MOS/386 och 4 VNA kort i(tror varje kort kunde driva 2 terminaler). En liten "minidator" som kunde köra Windows program på terminaler som bara bestod av skärm, mus & tangentbord. Fungerade tills Win 3.1 kom. Sen började jag med Southside, Winframe, Metaframe och slutligen Citrix.
  5. De är konfigurerade som Extenders, inte AP, så det borde inte vara ett problem av den orsaken. Däremot är de så dumma så de lägger sig inte automatiskt på olika kanaler (går inte heller att konfigurera manuellt), så jag funderar på att byta till några som kan. Anledningen till att jag har extenders är främst för att nå de 2 andra husen på tomten, men kommer dra kabel dit i sommar.
  6. 01 Router kabel NUC'en & NAS'en är anslutna med kabel direkt till router. 20 / 22 TP-link extenders 105 Mi mop 2 pro (robotdammsugare)(vet inte om 2,4 eller 5) 109 Brother MFC(vet inte om 2,4 eller 5) 110 Brother bläckstråle (vet inte om 2,4 eller 5)
  7. Spännande program! Vad säger ni om "failed raten"? Pingar 1ggr/sek.
  8. Ledsen för sent svar, men jag fick ingen notifiering förrän idag, Problemet påverkar främst datorerna, men även chromcasten. Det verkar INTE bli ett avbrott på internet, utan en "glitch" i det lokala nätet. Jag kan inte heller se att flera enheter påverkas samtidigt, men det kan ju bero på att man inte streamar/söker ny sida/annat exakt samtidigt på flera datorer, däremot kan jag märka det på att när hustrun kommer & klagar så försöker jag browsa routern & det tar ibland lite tid. Spelar det nån roll ifrån vilket håll man pingar när man kollar detta? Jag har en liten server som skulle kunna få pinga ett antal enheter som normalt finns på i nätet. Idealt (?) vore att ha ett program som Advanced IP Scanner eller liknande som låg & pingade anslutna enheter & visade nån sort graf
  9. Skall göra detta. Men jag skulle väldigt gärna vilja veta varför detta händer.
  10. Hej, jag kör Win 10 pro. Sedan några månader så tappar min dator "mappningarna" vid omstart. Jag bytte lösenord på min dator för några månader sedan & sedan dess så tappar den mappningarna till min NAS vid omstart, trots att kryssar i att den ska komma ihåg lösenordet. Jag får då först ta bort alla mappningar & sedan lägga upp dem på nytt.
  11. Hej, har ett litet hemmanätverk med en TP-Link Archer MR 600 som router & en TP-Link 305 som wifi-extender. Alla klienter utom Nas & en liten server är anslutna via Wifi. Trådlösa klienter är: 5 bärbara datorer surfplatta 2 chromecast (generation 2 & 4, tror jag) 2 Internetradio 2 skrivare Robotdammsugare mobiler Jag råkar ut för (upplever) "ständiga" avbrott i hemmanätet & söker dels nåt som kan övervaka, helst alla, men åtminstone datorerna, dels tips om var jag ska titta för att hitta problemet. Jag har bra Wifi-täckning överallt. Avbrotten verkar främst påverka datorerna. Helst skulle jag köra nåt på servern som kunde visa om jag har problem i det egna nätet, eller om problemet ligger utanför.
  12. Jag hade en Corvus hdd på 5Mb med en inbyggd VHS(som backup) och MUX till min gamla Apple /// nån gång i mitten på 80-talet. Grejerna köpte jag faktiskt av Ericsson.
  13. Som rubriken säger. De numeriska tangenterna 0 & 5 (inkl skiftläge) funkar inte på Surface cover tangentbordet. Inte heller I, W, K, F, ",", ; Nån som har nåt förslag. Kör jag med externt tangentbord funkar det. Eftersom jag väldigt sällan använder cover-tangentbordet så har jag ingen aning om när det hela har hänt eller varför. Har försökt med att reseta drivrutinen men nget verar una.
  14. Hej, jag håller på & ska schemalägga ett antal jobb på Windows server 2019. Jobben ska köras med ett servicekonto som har administratörsrättigheter. Hur sätter man upp tex vilken teckentabell som denna användare har? I mitt fall så har filerna åäö i sig och då klarar inte schemaläggaren av dem. Jag vet att jag kan döpa om dem, men jag vill ändå veta lite om hur det där med "environmental variables" funkar i schemaläggaren. Jag använder mig av en cmd-fil som kallar på en fil som innehåller ÅÄÖ i namnet och får detta svar: ************************************************************* C:\Program Files (x86)\Incit\Batchar> C:\Program Files (x86)\Incit\Batchar>"C:\Program Files (x86)\Test\Batchar\Justera s├╢kv├ñgstabell.test" '"C:\Program Files (x86)\Incit\Batchar\Justera s├╢kv├ñgstabell.test"' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. ************************************** Finns det en riktigt bra förklaring nånstans för hur Schemaläggaren funkar? Dvs, step-by-step vad som händer.
×
×
  • Skapa nytt...