Gå till innehåll

Thirteen

Medlem
  • Innehållsantal

    350
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    49

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Thirteen's Achievements

  1. SE Labs Endpoint Security (EPS): Home 2024 Q1 Gratisalternativ från flera av leverantörerna förekommer. https://selabs.uk/reports/endpoint-security-eps-home-2024-q1/
  2. OT Visst finns det optimala skärmstorlekar och skärmavstånd som man bör eftersträva så gott man kan för att få en så optimal bildupplevelse som möjligt. Tycker man ska göra det, om man har möjlighet. Lika så komplettera med bättre högtalare. I mitt fall är aktuellt rum inte till så hög procent vigt för tv och film -upplevelser.
  3. OT Tänk på att det kan bli jobbigt att titta på tv:n när den är för högt placerad, om du inte är en aktiv tv-tittare. Här hemmavid har vi tv:n på en centrumhöjd (EL) av ca 87 cm. Tv:n har en 32 tums skärm och vi sitter så långt som ungefär 2,5 meter från tv:n (Trotts att säljarna då vill sälja betydligt större tv-apparater.).
  4. För att avinstallera oönskade appar. En hastig rörelse med pekfingret från mitten av skrivbordet och uppåt, för att få tillgång till alla ikoner. Leta reda på ikonen Inställningar (illustrerat av ett kugghjul). Peka till på kugghjulet så att Inställningar öppnar sig. I listan som dyker upp pekar du till på Appar. I listan som där dyker upp pekar du till på Visa alla (74*) appar. (*Vet inte hur många appar du har.) En lista med alla (74) appar dyker upp. Prova nu att avinstallera Disney appen genom att skrolla fram den appen. Peka till på Disney appen och välj helt sonika valet Avinstallera.
  5. Gör ett försök att visa hur dubbletter av ikoner går att ta bort från skrivbordet. Här råkar det finnas två Gmail ikoner, som exempel. Lägg an pekfingret mot ikonen Gmail och för ikonen upp mot rutan: Ta bort. Där försvinner dubbletten. Fortsätt så så får du bort alla irriterande dubbletter, till att böja med. Vid senare eftertanke så skulle vi nog ha börjat med att avinstallera de appar som du inte kommer att använda. Du får se det här som en början till att få ordning på mobilen.
  6. Gissar att HDMI-port 1 gömmer sig här.
  7. AV-Comparatives Real-World Protection Test February-March 2024 – Factsheet Gratisalternativ från flera av leverantörerna förekommer. https://www.av-comparatives.org/tests/real-world-protection-test-feb-mar-2024-factsheet/
  8. AV-Comparatives Malware Protection Test March 2024 Gratisalternativ från flera av leverantörerna förekommer. https://www.av-comparatives.org/tests/malware-protection-test-march-2024/
  9. Har återgått till Ubuntu baserade Mint. På något sätt så känns själva laptoppen lite stabilare på något sätt. Lite svårt att förklara hur.
  10. Länkar till Aviras kunskapsbas How do I save, delete, and restore files from quarantine? https://support.avira.com/hc/en-us/articles/360003005833-How-do-I-save-delete-and-restore-files-from-quarantine
  11. Här ges kontorsstolar omdömen. https://www.youtube.com/watch?v=oEbbgaMrZVY Trotts att det är ett företag som vill sälja sitt sortiment av stolar som ligger bakom videon så lär man sig något om hur man ska prova ut sin tilltänkta stol, en liten vägledning om vad man ska tänka på när det gäller stol. Hur många av dessa som finns på den svenska marknaden återstår för var och en att undersöka.
  12. Nu kommer du inte att få ha ditt kaffe i fred...
  13. Tycker det ser ut som metall med en tunn ytfinish? Prova med ett medel för polering av metall ytor. Det finns flera medel och de säljs i dagligvarubutiker. Några är bättre än andra, men de flesta får bort alla små, fina repor.
  14. Ute på fältet så vet man inget om vad man kopplar upp sig på. Brukar regelbundet få varningar om oskyddade nätverk. 🙂 Edit. Hemma däremot finns för mig inget behov av VPN.
  15. Hjälp oss genom att berätta vad det är för kylskåp. Fabrikat, modell. De eventuellt nya hålen torde borras med med ett borr som är mindre än de gamla hålen, för att det ska skapas ”gäng-tag” i plåten. Eller, det ska vara ett borr anpassat för medföljande skruv. En syl kan möjligen underlätta vid utmärkning där hålen ska borras. Men låt oss hoppas att du slipper borra nya hål.
×
×
  • Skapa nytt...