Gå till innehåll

Flyfisherman

Medlem
  • Innehållsantal

    30
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar vunna

    1

Ytterligare profilinformation

  • Kön
    Man
  • Från
    Östersund
  • Intressen
    Fiske, MC

Senaste besökare till profilen

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Flyfisherman's Achievements

(2/8)

  1. Sammanblandning på vilket sätt? Jag beskrev exakt vad som sker, inte på vilket media specifikt. Eftersom jag har elektronik-teknisk bakgrund så svarar jag enligt detta, kan hända att inte det blir i överensstämmelse med det som avses ibland. Jag ber om ursäkt för detta.
  2. Hej, För det första bör man inte (min egen rekommendation) ha Fast boot aktktiverat i BIOS > Boot meny > Fast Boot Enabled Andemeningen till detta är att det visserligen gör att Windows startar upp snabbare, men sen har det absolut ingen betydelse. Tvärtom, om man har t.ex. ett korrupt program eller drivrutin alt. en systemfil i Windows - så ligger detta kvar i minnescellerna vid nästa uppstart. Har man däremot stängt av Fast boot (Disable) så stängs datorn av och väntar man i minst 10 sek. så att alla kondensatorer urladdats, så finns absolut ingenting kvar i minnescellerna vid nästa uppstart. För det andra: UEFI BIOS jag tror du kommer att upptäcka att det första tar ut det andra, om inte varför vill du ändra i detta? Alla UEFI inställningar som är av betydelse ska helst utföras från BIOS-setup meny, men i vissa fall på särskilda datorer finns inte detta alternativ och då är man tvingad att gå in i Windows meny som du beskriver. Men detta är väldigt sällsynt och egentligen ingenting man behöver bekymra sig om. Mvh, Flyfisherman
  3. Flyfisherman

    Filmtips?

    Oppenheimer När vi ändå är inne på ämnet filmer som jag inte gillar eller förstår. Vi försökte verkligen att se den storsäljande och Oskarsbelönade storfilmen: Oppneheimer Men efter 1 timma så lade vi ned. Filmen har dramatiserat en person, varav lite är känt och låter oss se en fiction av denna person tillsammans med andra "fiction" personer ? Tempot är åt h-te för lågt, filmen kunde kapats med 1 timme, karaktärerna otroligt nog helt bedrövliga. Vi måste sätta denna till en låg 2:a Mvh, Flyfisherman
  4. https://www.tomshardware.com/pc-components/motherboards/amd-motherboard-partners-start-rolling-out-bios-updates-with-logofail-fix AMD har släppt ny firmware AGESA version ComboV2PI 1.2.0.Ca (AMD Generic Encapsulated Software Architecture) till sina moderkortspartners. Och det kommer kanske en ytterligare AGESA version inom kort. Så håll ögonen öppna på moderkorts/datortillverkarens hemsida och kontrollera att ni har senaste BIOS-version installerad. Har ni frågor angående hur man uppdaterar sin moderkorts-BIOS, starta en ny tråd i Hårdvara och kringutrustning Enligt vad jag förstått gäller samma sak (LogoFAIL) för dom med Intel processorer med dess moderkort, men inte officiellt tillkännagivit än och detta ska tas med en nypa salt. Överlag är det alltid bra att se till att man har senaste BIOS-version installerad, det kan handla om säkerhets, minneskompabilitet och -stabilitetsförbättringar. Mvh, Flyfisherman
  5. Flyfisherman

    Filmtips?

    Jag vet inte om detta passar in men jag måste avråda från att spendera tid på 2 storserier som mest upptagit all mediehysteri. Dessutom fått höga betyg på IMDB 1. Yellowstone med Kevin Costner Efter att ha provat att se dom 3 första avsnitten så lade vi ned. Det hela är i princip en variant av Dallas med en långt mer brutalare och en huvudkaraktär som man direkt ogillar från start, det må vara att så ska det va, men denna serie är i särklass den sämsta. Inte att förglömma att det sker minst ett mord/skjutning i varje avsnitt och mest för att det ska vara "action". 2. Netflix Griselda Denna oerhört fruktansvärda kvinna från Colombia, ansvarig för 100-tals mord, framstår som en ordinär person som blivit orättvist behandlad och medkänslor för sin familj. Hela denna serie är fel från start till mål, verkligheten var något helt annat. Porträttering av Griselda med Sofia Vergaro är medioker och har lite med verklighetens brutala psykopat Griselda.
  6. Jag hittar inte enkelt var man kan anmäla ett inlägg eller tråd. Ni kan ta bort denna tråd efter att svar uppnåtts.
  7. Epic Games fortsätter sin tradition med att ge bort gratisspel på sin plattform Epic Games Store. Ibland är det direkt storsäljare, så ta tillfallet i akt att kolla med jämna mellanrum. Kravet är att Epic Games Launcher är installerad: https://store.epicgames.com/en-US/download Skapa ett konto och ni är i gång. Ps. Det kostar inget att skapa ett konto.
  8. Visst MS-Word har alltid föreslagit ny meningsbyggnad - det är en av dess starkhet, inte att förväxlas med AI. Min egen erfarenhet av MS-Word som jag använder dagligen och som det är kan jag inte säga annat än att det fungerar bra, även om det givetvis finns vissa saker som behöver handpåläggning. Bl.a. mallar som jag oftast använder kan vara inkonsekventa och kan leda till viss frustration.
  9. Flyfisherman

    Spelnyheter

  10. Nej det fungerar inte. Dels vill den genererade html filen skapa cookies från en sajt som är stängd och inte tillåter sådant (kommer upp klicka för att godkänna, men nekas), dels ligger alla andra internlänkar kopplade mot E-form, även om allt ligger sparat lokalt. Tex. om jag klickar på en Youtube länk i den lokalt nedladdade, så vill den in på Eforum vilket nekas. Trots att jag är inloggad, men hela grejen är ju att man vill kunna spara information från ett forum lokalt när detta i framtiden inte längre finns.
  11. Det som grämer mig än i dag, är att jag hade en Ericsson portabel 8088 som dom tillverkade i mitten på 80-talet. Har den inte längre kvar, gav bort den för många år sedan och nu ligger den väl på skroten... Datorn hade en sk amber skärm och en 8088 processor på 4,77 MHz, 256KB ram och dubbla 5,25" diskettstationer och vardera klarade 360KB floppy. Det fanns också en variant med hiskeliga 10 MB HDD oformaterad, c:a 8 MB formaterad med en 5,25" 360KB floppy station. En sådan den torde väl inbringa några kronor idag? Däremot har jag fortfarande kvar Ericssons eget operativsystem i stor plast box med manualer som heter Eri-Dos 3.11 (bygger på Microsoft Dos 3.11). Bilden är ett ex på just en sådan såg ut, minus diskettstationerna i fronten. Bilden från mitt skrivbord.
  12. Det som slår mig är att när jag väljer i webbläsaren FF - skriv ut som Adobe PDF, så använder den min Adobe Acrobat Pro och att jag då får tydligare text, än när jag testade direkt med Adobe Acrobat Pro där jag fick Helvetica Neue Ultra Ligh, en font som i princip är oläslig. Måste vara en inställning i Acrobat Pro jag missat? Helvetica Neue Ultra Ligh är också den fonten som blev i min test nr 2 ovan. Visserligen kan det vara så att olika webbsidor använder proprietära fonter som dom betalat för och därmed inte finns med i alla program, men då brukar dom programmen konvertera sådana fonter automatiskt till ex Times New Roman eller Arial etc vilket som ligger närmast och i mitt fall så valdes det Helvetica Neue Ultra Ligh. Och jag vet inte vilka fonter Firefox har och hur den väljer en font som inte finns med - därmed att den valde Helvetica Neue Ultra Ligh när jag sparade som pdf. Ja bara en teori jag har... [Edit] Andra får gärna rätta mig eller testa och delge sina resultat.
  13. Nu har jag testat dom 3 olika alternativ som finns för mig att tillgå i Firefox - skriv ut: I alla tre så blir det bäst resultat om man väljer liggande A4 (webbsidan är ju bredare än en stående A4). 1. Skriv ut som Adobe PDF: texten ser bra ut, inbäddade länkar fungerar inte. 2. Spara som PDF funkar, dock är det fel fonter och gör texten svårläslig, fungerande länkar. 3. Skriv ut som Microsoft Print to PDF: Texten ser bra ut, däremot inga inbäddade länkar fungerar samt att viss text överlappar annan text och det handlar om Cookie text, som av någon anledning smyger sig in och lägger sig ovanpå. I alla tre alternativen ligger inbäddade bilder med - dock ej fungerar inbäddad Youtube url. Men visst, för att spara undan en tråd för privat bruk så var det ett alldeles utmärkt gratisalternativ. Så antingen nr 1 eller 3 om man skall se det något som skall kunna läsas med tydlighet. Mvh Ps. Jag har inte testat Mikael63 förslag ovan, jag har inte Chrome eller dom övriga. Ej heller testat med MS Edge. [Edit] Alt 1 går bort som gratis alternativ eftersom valet endast finns om man redan har Adobe Acrobat Pro.
  14. Hej alla gamla Eforum:are. Jag hade inte varit inloggad på Eforum sedan 2020 eller nåt, men nu loggade jag in och kollade runt. 12000 inlägg sedan 2010 https://eforum.idg.se/profile/73434-flyfisherman/?_fromLogin=1 En sak som slog mig var att Nyhetsroboten var uppdaterad med senaste nytt. Mest intresserad av om det går att på nåt sätt spara undan vissa trådar för privat bruk och det kan handla om upphovsrättsbrott, så därför kan jag inte ge exempel. Det där kan andra bättre och jag skulle uppskatta om det ginge få lite förtydligande om vad som är tillåtet eller inte. Men vad jag gjorde var att gå in i Guide forumet och skapa ett par pdf-filer av några av mina egna guider (som kanske tillhör IDG?) nåja. Jag använde Adobe Acrobat Pro för detta och det gick alldeles utmärkt, sånär som på att fonterna inte ser helt korrekt ut, men i övrigt kommer all text och bilder med så som det ser ut i tråden där. Möjligen nån inställning i Adobe Acrobat Pro, men detta var ju också mest en test. Ville bara säga att om gamla Eforum medlemmar är intresserade av att spara vissa trådar så är det fullt möjligt (man måste vara inloggad), förr eller senare kommer allt innehåll på Eforum att försvinna, en tidsfråga... Adobe Acrobat Pro är exceptionell, men visst det är en väldigt dyr programvara. Kanske finns nåt liknande som Freeware som kan göra just detta: att skapa pdf av en webbsida och att man kan bestämma hur många undernivåer som skall vara med? Mvh
  15. I samband med detta, fundera över denna formulering: https://www.alltomwindows.se/guidelines/ Uppdatering av forumreglerna Vi reserverar oss mot att forumreglerna kan uppdateras när som helst till följd av händelser som inträffar och som inte täcks av reglerna som finns beskrivna idag. När en ändring eller ett tillägg görs meddelas det direkt under denna sektion. Kanske skriva nåt i stil med (bara spånar lite nu): Forumets regler kan komma att ändras utan föregående varning. Större ändringar kommer att meddelas via xxx. Det är upp varje användare att hålla sig ajour med forumets regler alt Användare på forumet förväntas läst reglerna och följa dessa... alt Forumets regler kan komma att ändras och kommer att meddelas via xxx Användare på forumet förväntas läst reglerna och följa dessa. Som sagt bara spånar lite... Och till att börja med: döp om titelraden från Riktlinjer till Regler https://www.alltomwindows.se/guidelines/ En riktlinje är inget krav, en regel är något som ska följas (på forumet). Blir lättare för den/de som skall moderera samt att alla vet vad som gäller... Mvh, Flyfisherman
×
×
  • Skapa nytt...