gsb

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  1 489
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  40

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Allt postat av gsb

 1. Bra där Britt! Du är bättre på att förklara än vad jag är!
 2. Problemet med dessa kontakt-mail är ju att det genereras på en webb-sida hos lev och ditt mail-konto är inte inblandat i sändandet. Hur man ska få till att en kopia/ett kvitto sparas där är nog en omöjlighet.
 3. https://www.ndc.co.uk/dell-parts-1/by-type/dell-keyboards/nordic/dell-inspiron-15-3000-3573-3576-nordic-keyboard-0vhh8x.html
 4. De ligger i .ost-filen som ligger i c:\användare\%namn%\appdata\local\microsoft\outlook, I den filen ligger även alla mail.
 5. Varje drivrutin innehåller en sk inf-fil där det står vilka enheter som den är avsedd för. Står inte 520 med där så kommer det inte att gå. Och datorn känner definitivt vilken skrivare som ansluts.
 6. Samttidigt så står (i den listan) det att 520 inte stöds. Det kan vara därför som Win10 inte kan installera 500-drivaren, den står inte med i listan som den drivaren passar för. Kan vara dags att köpa ny skrivare, 520:n finns ju med på museie-listan: http://www.hpmuseum.net/display_item.php?hw=312
 7. gsb

  Loggbok???

  Loggboken har funnits länge och dök nog upp i Windows NT första gången, typ 1993. På engelska heter den "Event Viewer". Den visar händelser på datorn, dels systemhändelser, dels applikationsrelaterade. Användningsområdet är normalt väldigt begränsat i dagligt användande, men vid felsökning kan man ibland hitta ledtrådar om vad som gått fel och varför.
 8. Du får välja "Custom" och skapa ditt eget format. Tex 0,0" kr"
 9. Hur ser det ut om du öppnar en script-tung webbsida, tex Aftonbladet eller Expressen?
 10. Det är för att du kan inte flytta uppåt, bara neråt. Det har inget med prioritet att göra. Det finns inget i BIOS om "WLAN switching"? (I Windows 10 behöver du inte tänka på det prioritet, där är det automatiskt).
 11. Hur vet du att datorn använder trådslöst? Ikonen nere i SysTray kan du inte lita på. Där visas alltid trådöst om du är ansluten. Kolla i Task Manager, fliken Networking. Där ser du vilken väg trafiken tar. Prova genom att surfa till valfri sida (eller kopiera fil till nätverksdisk).
 12. Visst finns det en knapp! Du tar fram den genom att fälla ner den lilla pilen till höger och klicka på E-mail så visas den.
 13. Levande måltavla, Bond-film från 1985. Christopher Walken spelade skurken Max Zorin.
 14. gsb

  Klocka från AliExpress?

  Det är bara att inse: allt som levereras från land utanför EU bdrabbas till 99% säkerhet av tull och moms + avgift! Man kan ha tur om något slipper mellan, men det är nog ytterst sällsynt!
 15. gsb

  Ikonen för internet

  Prova detta Start/Inställningar/Anpassning/Aktivitetsfältet. Där scrollar du ner och klickar på "Aktivera och inaktivera systemikoner". Kontrollera så att Nätverk är På
 16. Använd "Skärmklippsverktyget" och spara som .png eller .jpg
 17. Själv har jag kört Insider/Fast ring i produktion (skarpt på arbetet) ända sedan början och inte haft några egentliga problem. Det var nån gång när nästa bygge inte ville rulla på men det är också allt. Nu har jag (på jobbet) backat till 1809 iom datorbyte och för att slippa krångel med interna system så skippar jag att hoppa på Insider på den. Däremot kör jag vidare med Insider/18898 hemma på två datorer och är nöjd med det. Allt fungerar.
 18. Vad innebär detta? "återställning av datorn till standardinställningar"? Det tyder på att du varit och pillat på några inställningar?
 19. Har aldrig använt vare sig CCleaner eller Storage Sense. Förstår inte vitsen faktiskt.
 20. Ja, så där ser det ut för mig. Har två separata FF öppna med sex resp två flikar.
 21. För mig installerades den utan problem på två datorer.
 22. Exakt min åsikt. Och att framöver noggrant fundera över vilka länkar man ska klicka på.
 23. gsb

  Brandvarnare

  https://www.brandskyddsforeningen.se/sakra-hemmet/brandvarnare/ Att den "stör" bredbandsuttaget eller tvärtom håller jag för osannolikt.
 24. Jag skulle gå in under Inställningar/Programvaruuppdatering och stänga av "Hämta automatiskt" (Samsung S7 dock)
 25. Redan med 18290 slutade VMware Workstation fungera och nu med 18298 slutade hörlursutgången fungera. Trots ominstalltion av både VMware och ljudrivrutin var det lika illa. Första allvarliga problemen med Insider för mig. Blev en ominstallation av datorn och kör nu 1809 på den så länge.