gsb

Hedersmedlem
 • Innehållsantal

  1 489
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  40

 Innehållstyp 

Profiler

Forum

Gallery

Downloads

alltomwindows.se - Sveriges största community om Windows

Inlägg postade av gsb


 1. Loggboken har funnits länge och dök nog upp i Windows NT första gången, typ 1993.
  På engelska heter den "Event Viewer".

  Den visar händelser på datorn, dels systemhändelser, dels applikationsrelaterade. Användningsområdet är normalt väldigt begränsat i dagligt användande, men vid felsökning kan man ibland hitta ledtrådar om vad som gått fel och varför.

  • Like 1

 2. 1 timme sedan, -64 sade:

  Tack för dina råd och tips. Det var ungefär så enkelt som du föreslog i första inlägget.

  I Excel fanns det (hittade ingen) ingen knapp för att skicka med e-mail. Men jag såg efteråt i Word att det finns en "Senaste öppnade filer" och där fanns Excel-filen. Så det var bara att klicka på Infoga i e-mailen och välja dokument. Då kom jag precis rätt.

  Visst finns det en knapp!

  image.png.29f5619f20734c3d1be32db5c06543c4.png

  Du tar fram den genom att fälla ner den lilla pilen till höger och klicka på E-mail så visas den.

   


 3. Själv har jag kört Insider/Fast ring i produktion (skarpt på arbetet) ända sedan början och inte haft några egentliga problem. Det var nån gång när nästa bygge inte ville rulla på men det är också allt.

  Nu har jag (på jobbet) backat till 1809 iom datorbyte och för att slippa krångel med interna system så skippar jag att hoppa på Insider på den. Däremot kör jag vidare med Insider/18898 hemma på två datorer och är nöjd med det. Allt fungerar.

  • Like 1

 4. 20 minuter sedan, roffe12 sade:

  Nu har jag gjort återställning av datorn till standardinställningar och nu fungerar div web sidor som Metro, Forex etc. Även standardprogrammen E-post och Kalender fungerar som dom skall och problematiken med Outlook, som slutade fungera trots att jag inte använder det i Officeprogrammet är borta. Har även satt frekvensen av insider uppdateringar till "slow" istf "fast" och hoppas slippa att normala standardprogram och funktioner inte fungerar som dom skall. Visst kan det vara intressant att testa nya funktioner via Insider preview men inte till bekostnad av att normala vardagliga standarfunktioner inte fungerar - som läsa web sidor eller skicka E-post eller att hålla på att backa versioner och göra korrigeringar och återställningar var och varannan dag.

  Vad innebär detta? "återställning av datorn till standardinställningar"?

  Det tyder på att du varit och pillat på några inställningar?