Gå till innehåll

trashbag

Medlem
  • Innehållsantal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

trashbag's Achievements

(1/8)

  1. Hej och hallå! Jag har nyligen köpt en bärbar dator och undrar om man på något sätt kan överskrida standardvalen på skärmupplösningen. Skärmen är mellan 15-16" och jag kan välja 1366x768 som högst. Tycker fortfarande att ikonerna och gränssnittet är för stort och osmidigt. Kan jag putsa till detta på något bra sätt? Tacksam för all hjälp!
  2. Bara buga och bocka för den hjälpen Cecilia! Försökte med några andra hyfast välkända spyware-program men dom ville inte hitta källan som detta program gjorde. Angående splashscreenen så tror jag som dig att det är något strul med uttagen. Har alltid en DVI-utgång till min datorskärm och en HDMI-utgång till min TV i. Förut kunde jag se splashscreenen på min TV men inte datorn men nu kan jag inte se den på någon av dessa. Testade att koppla ur TVn men kunde fortfarande inte se på datorn. Får testa att rotera om lite om jag stöter på patrull i framtiden och måste ha en fungerande splashscreen. Tack återigen! Förövrigt så kände jag att det inte var så nödvändigt att posta. Var webssearches och ett program till (typ något på z games) som hittades och som rensades. Så kände att det var bara att cleana på en gång och det fungerade alldeles ypperligt
  3. Har fått någon elak sökmotorspyware/virus som heter webssearches som jag tänkte rensa genom att starta datorn i safe mode. Däremot så får jag inte upp någon splashscreen. Att jag inte fått upp någon splashscreen har varit så ett tag men inte brytt mig då det inte vållat några problem förrän nu...Testade trycka F8 på måfå men då hände inget. Trycker jag på F2/Delete så verkar datorn stanna upp i alla fall men får fortfarande ingen bild. Skärmen står bara och blinkar i viloläge även om datorn är på. Det viktigaste är dock att jag lyckas starta datorn i safe mode så kan man göra detta utan att gå via splashscreenen är väl det okej. Däremot vore det väldigt bra att lösa så att jag kan se splashscreenen också. Någon som kan klura på vad det kan vara? Såg att vissa med liknande problem pillat med CMOS batteriet men det är på något sätt gömt under grafik-kortet för mig så då måste jag skruva ur det först osv. Känns lite omständligt men om det är vad som krävs så gör jag givetvis det...
  4. Tack det fungerade när jag startade i felsäkert läge och gjorde ett nytt administratörkonto.
  5. Hmm jag kanske är knäpp men förstår inte. Den där andra länken t.ex. Det enda "nya" är "Offline NT Password & Registry Editor", är inte det lite samma sak som Ophcrack? "Scenario 2: You type the correct logon password. However, Windows Vista does not accept the password because the system is corrupted." Tror ju jag att det är men lösningen där står det "After you logon blablbalba" och jag kan ju inte logon på något sätt. Sen går det inte att systemåterställa för jag har ingen punkt för det...Kommer in så jag kan välja mellan att reparera på olika sätt och om jag vill öppna kommandotolken men ja. Jag får väl lusläsa första länken... EDIT: Har förresten sett att det ska finnas en partition (eller vad det heter) som inte är C eller D (mina hårddiskar) utan som är recovery. Detta tror jag faktiskt är Vista Recoveryn men vilken knapp kan det tänkas vara för att nå denna? EDIT2: Första länken var sådär. Problemen som liknade mina fanns bara för XP så vågar inte applicera dom på windows vista/windows 7.
  6. Tack för tipset! Däremot hittade det där programmet bara användarna "Administratör" och "Gäst" och dessa hade inga lösenord. Jag har provat att logga in som någon av dessa men utan resultat. Alltså verkar inte min användare "Användare" med lösenordet "hej" inte ens existera. När jag kommer till inloggningsrutan finns t.ex. inte gäst eller adminstratör att välja på. Det är heller ingen bild i den här lilla fyrkanten som t.ex. brukar vara en blomma eller boll. Utan det är bara ramen och så blå/svart bakgrund. Och vad jag en skriver (eller inte skriver) så kommer jag inte förbi denna ruta. Finns det något sätt jag kan starta den i felsäkert läge och kommandotolka mig fram till en ny användare? EDIT: antar att han här: har lite samma problem. Och ja jag vet användarnamn och lösenord men det hittades ju inte när jag körde Ophcrack.
  7. Hej! Jag köpte för 1 år sedan och 2 månader sen en dator med Windows Vista installerat. Fick dock gratis uppgradering till Windows 7. Fick för mig att det var ok att formatera om med denna Windows 7-skiva nu när jag snart ska sälja min dator men det verkar inte fungerat så bra. Installationen och allt gick klockrent men efter när jag skulle skapa min användare så valde jag "användare" som användarnamn och "hej" som lösenord. Dock fungerar det inte att logga in nu. Datorn säger att det är fel login fast jag vet att det är rätt (man glömmer inte på 10 sekunder)...Vad ska jag göra för att fixa detta? Jag har provat formatera om datorn två gånger ånyo men samma problem igen, sjukt irriterande! I övrigt fungerade installationen som sagt kanon.
  8. Förlåt om jag var otydlig. Mina frågor är: Hur gör jag för att göra ett likadant schema som det jag länkar till? Kan jag bara kopiera in mallen på något sätt? Finns det någon liknande mall som någon av er andra använder ar av?
  9. Hej! Jag läser för närvarande på universitetet och eftersom både mitt program är nytt (för skolan jag går på i alla fall) samt att man är mitt uppe i en digitalflytt mellan två sidor så har vi fått inte mindre än tre scheman. Därför skulle jag nu vilja skapa ett eget schema med hjälp av Excel där jag lägger in alla lektioner. Det behöver inte alls vara avancerat men det ska ju inte vara ett vanligt högstadie/gymnasieschema där veckorna ser likadana ut utan det ska alltså vara ett från Februari-Juni. Det kan ju vara så att en flik är en månad också givetvis. Jag hade tänkt mig något liknande det skolan har gjort, det ser ut såhär: Schema Tack på förhand!
  10. Hej! För någon månad sedan så köpte jag en bärbar dator som har fungerat hyfsat felfritt. Det enda som jag stör mig på med datorn är att så fort jag kör i batteriläge (istället för ström) så slår datorn automatiskt av bakgrundsbilden och det blir en vit bakgrund istället. Så vill jag inte ha det och jag har letat runt men ej hittat varför det blir så. Däremot så skulle jag kanske kunna leva med detta om bakgrundsbilden skulle ploppa tillbaka sen när jag väl sätter i strömkabeln, men icke. Alltså måste jag ställa in bakgrundsbilden på nytt varje gång efter jag har kört i batteriläge, en liten skitsak men otroligt drygt i längden och jag vill verkligen inte ha en vit bakgrund. Nu på senare tid har det dessutom hänt konstiga saker, papperskorgen försvann för några dagar sedan (gör dock inte så mycket då jag ändå kör CCleaner) och idag så ser det ut såhär varje gång jag minimerar t.ex. Firefox och kommer till skrivbordet: Om jag trycker på skrivbordsknappen jag har i snabbstartsfältet så är allt normalt men alltså så fort jag är inne i ett program och sedan minimerar det för att komma tillbaka och göra något på skrivbordet så blir det en vit lucka där jag har min skolmapp som ni kan se på bilden. Någon som vet vad som kan vara fel? Vore tacksam för hjälp, är inte helt nybörjare på datorer men har alltid kört XP innan men nu var jag tvungen att stå ut några månader med Vista som följde med datorn för annars skulle jag inte ha möjlighet att uppdatera till Windows 7 gratis sedan. Tack på förhand! /trashbag
  11. Det konstiga med detta (och nej jag har fortfarande inte fått det att fungera som jag vill) är att det har fungerat på det sättet jag vill vid tidigare Firefox-versioner. Jag kör CCleaner då och då men jag vill inte behöva göra det så ofta utan vill ju att historiken rensas automatiskt i och med att jag stänger ner Firefox.
  12. Hej! Idag köpte jag en ny dator och har redan stött på ett mindre problem. Mitt mål när det gäller firefox är att den ska rensa all historik varje gång jag stänger ner den MEN behålla vissa sparade lösenord. Detta har fungerat klockrent på min tidigare dator. Framförallt vill jag att det ska fungera så att jag trots att jag rensar alla historik loggar in automatiskt på min startsida superstart.se när jag startar firefox. Som sagt, det har fungerat klockrent på min förra dator och jag ser att även nu kan jag spara lösenordet för superstart där uppe under verktyg->inställningar->säkerhet. Likt förbaskat så loggas jag inte in när jag startar firefox och den kommer heller varken ihåg användaren eller lösenordet när jag börjar skriva. Alltså måste jag logga in varje gång jag startar firefox vilket jag tycker är drygt och jag tycker att det bör ju gå att lösa. Hoppas någon där ute vet, tack på förhand.
  13. http://www.expert.se/product/product.aspx?...utm_campaign=pj Funderar på den? Lär väl duga gott och väl? Var i alla fall den bästa datorn jag kunde hitta inom min budget. Acers timeline-serie utklassade visserligen denna datorn i batteritid med sina 8+ timmar men dom datorerna hade bara singelkärninga processorer och det räcker nog inte till för mitt Football Manager då det är just processorn som får jobba ganska mycket då. Därför tyckte jag att 4 timmars batteritid vid kontorsanvändning duger gott och väl i utbyte mot dedikerat grafikkort, större hårddisk, mer RAM-minne och framförallt en dubbelkärning processor.
  14. Hej! Då var det dags för en ny dator igen. Senast jag inhandlade en dator var i April -08 då jag köpte en stationär dator för cirka 7600. Om två veckor bär det av från Västerås till Göteborg för att plugga på universitetet och i en liten lägenhet och med heltidsstudier så vore det skönt med en bärbar burk istället. Därför har jag beslutat mig för att lämna min dator hemma i utbyte mot att mina föräldrar köper en helt ny bärbar åt mig. Anledningen att jag skriver här är givetvis för att jag vill ha hjälp. Budget: Cirka 5000 (kanske kan sträcka sig till 6000, baseras på min stationära dators värde idag). Prioriteringslista användarområden: 1. Ha den till studier, kunna ta med den till lektioner och dylikt. Därför är bra batteritid, att den är lätt att ta med och bra möjlighet till anslutning via dongel eller trådlöst nätverk bra saker antar jag. 2. Spela mitt favoritspel Football Manager. Ett icke så krävande spel när det gäller grafik då jag inte ens använder 3d-motorn i spelet men däremot kan den sluka mycket processorkapacitet om inte datorn har fler kärnor. 3. Ifall det skulle vara helt jämt mellan några datorer så kan den sista prioriteringen vara att den ska fungera så bra som möjligt till en extern hårddisk, ha så filmvänlig skärmyta som möjligt och/eller ha siffrorna så där snyggt till höger på tangentbordet så det blir lättare att betala räkningar. Dessa tre är dock bara plus. Jag är lite sugen på en av dessa nya minidatorerna men jag vet inte riktigt hur dom står sig? Det är givetvis smidigare i skolan men hur är batteritiden? Vissa säger att dom får upplösningsproblem när dom går ut på internet men det kanske bara är okunnighet i hur man använder skärminställningarna? När det gäller hårddiskstorlek är det inte något avgörande då jag har en extern hårddisk på 1 tb. När det gäller Operativsystem så föredrar jag helt klart windows xp framför windows vista. Har xp-skiva hemma så inget som behöver köpas. Ej heller virusprogram eller sådant behöver inhandlas. Tack på förhand /trashbag
  15. Nu är jag ganska trött på det här, det vill inte funka. Fungerar inte ens att skriva sådär -w. Alltså jag blir tokledsen :'(
×
×
  • Skapa nytt...