Gå till innehåll

Lgg

Medlem
  • Innehållsantal

    35
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Lgg

  1. Perfekt. Hittade dit. Tack för hjälpen.
  2. Då får man ju upp en liten meny med olika funktioner: Jag har för mig att Andreas sa på seminariet i Gbg i måndags att det gick att lägga till egna genvägar m m. Var i så fall hittar man den ??
  3. Hej, Har en 500Gb LaCie Hipserv nätverkshårddisk och behöver den setup CD som följde med disken. Tyvärr har min skiva försvunnit. Någon som har en likadan ??
  4. Har problem med att i Vista -> kontrollpanelen -> starta "system"-ikonen. Det bara blinkar till och så försvinner fönstret. Har för mig att jag läst att det finns ett problem med att vissa HP-datorer kan göra så. Någon som vet ??
  5. Kanon, Stenis. Tack för hjälpen.
  6. OK. Tack för det. Jag får väl vänta helt enkelt och hålla ögonen öppna.
  7. Precis. Jag skulle nämligen vilja slippa detta.
  8. Om jag ansluter en ny dator mot domänen skall man i Internet Explorer skriva http://connect. Gör jag så drar ett anslutningsscript igång. En bit in i detta får jag ett felmeddelande. Den gnäller på att operativsystemet (alltså Windows 7) inte stöds. Jag har fått samma fel oavsett om jag kört Beta, RC eller RTM. Om jag inte kör "connect" utan bara ansluter manuellt mot domänen funkar det. Men då funkar inte synkning och Folder Redirections av sig självt. Windows 7 mot en SBS 2003 funkar klockrent men inte mot SBS2008.
  9. Hej När det gällde Windows 7 Beta och RC fanns det diverse knep och omvägar för att koppla upp den mot en Small Business 2008. Någon som vet vad som gäller för RTM ?? När det gällde Vista mot SBS2003 fanns ju en patch att köra. Är det likadant nu ? Tacksam för svar.
  10. Nä, det är vanliga 'standard'. Men alltså, jag måste ha gjort något fel. Jag får försöka grotta mer i det. Tack i alla fall.
  11. Jo, jag har valt tema, eller rättare sagt försökt välja tema. Jag får ett felmeddelande som säger att 'Themes-tjämsten inte är igång', men det är den.
  12. Vill köra teman på en 2008-server. Har installerat Skrivbordsmiljö-funktionen och startat 'Themes'-tjänsten men det funkar ändå inte. Någon som har en lösning ??
  13. Någon som vet vad som kommer att gälla W7 och språkpaket. W7 Ultimate verkar ju som Vista Ultimate använda språkpaket, men hur är det med de övriga versionerna ?
  14. Hej Vad är egentligen att rekommendera för filsystem för USB-enheter. FAT32, NTFS eller exFat. Vilket är bäst att använda för exempelvis: 2 Gb USB-minne 32 Gb USB-minne 120 Gb USB-hårddisk 320 GB USB-hårddisk Nu har ju FAT32 sina storleksbegränsningar som inte exFat och NTFS har men bortsett från det, vad bör man använda ??
  15. Hej igen Visade sig vara virusprogrammet på servern. De kör CA's eTrust och det visade sig vara boven. Avinstallerade programmet och allt funkade som det skulle. Får dra detta vidare med CA och se om de har någon lösning. Tack ändå.
  16. Det gäller tre maskiner, en stationär och två bärbara. Alla med Vista och kör mot som sagt en small business 2003. Alla har exakt samma problem.
  17. Det funkar alldeles utmärkt. Det är alltså när man sparar inifrån programmen direkt mot servern det blir fel.
  18. Glömde säga att det rör sig om en Small Business Server 2003.
  19. Hej, har fått problem ute hos en kund med att det inte går att spara filer från något av Office 2007-programmen på en nätverksresurs. Att spara lokalt går utmärkt och att spara filer från Wordpad eller Notepad på servern går också utmärkt. Problemet är alltså begränsat till Office 2007. Vad som händer är att man får upp ett felmeddelande om att "Det går inte att hitta \\servernamn\Users\användarnamn\Mina dokument\test.xlsx. Kontrollera stavningen eller försök men annan sökväg". Vad jag gjort är att försökt spara ett nytt dokument. Det verkar inte vara behörighetsproblem då det funkar att spara filer från andra program. Någon som har en aning ??
  20. Någon som vet om något program som kan stänga av aktiva program på skrivbordet. Jag har problem med vissa klienter som inte stänger av sina datorer utan bara i proncip reser sig och går hem. Detta har orsakat problem vid backuptagningar m m. Vore tacksam på tips som kan lösa problemen.
  21. Har just råkat formattera en USB-hårddisk innehållande ett antal bilder. Någon som vet ett bra program för att återställa disken (helst gratis) ??
  22. Har en kund som kör Windows Server 2003 Small Business. Med några veckors mellanrum sker följande: Användare kan inte logga in. På serverkonsollen kan vissa administrationsprogram inte köras. Undersökningar visar att processen store.exe tar upp nästan allt internminne. Tydligen är nämnda process en del av Exchange. Problemet löses genom att starta om servern vilket jag känner inte är riktigt rätt sätt att lösa problemet. Efter någon vecka är problemet tillbaka. Någon som vet något ??
  23. Lgg

    Bilder i Thunderbird

    Någon som vet man får T-bird att automatiskt hämta bilder vid visandet av inkommet mail. Som standard får man ju trycka på knappen 'Hämta bilder'
  24. Ja nåt lurt är det. Installerade om datorn så nu kör jag åter XP med Sp2. Allt funkar som det ska så nåt lurt är det med Sp3. Får väl skippa Sp3 så länge då såfår vi se.
×
×
  • Skapa nytt...