Gå till innehåll

Nigi

Medlem
  • Innehållsantal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Nigi

  1. Gick helt smärtfritt att ändra. Och nu fick jag äntligen den e-postadress jag vill ha.
  2. Tack, jag löstei alla fall delvis genom att höja ljusstyrkan. Har kollat Venoms länk, men inte köpt - än i alla fall. Verkar annars rätt bra. Mvh Birgitta
  3. Jag besväras av reflexer i min skärm (HP G62 laptop). Det är ju mer så här i sommartid, men även annars. Nu har jag tröttnat och letar efter någon form av skyddsfilm att sätta på skärmen. Har googlat någon timme idag, men hittar inget. Inte ens på Amazon. Finns skydd, men inte i rätt storlek eller också står det inte om det är antireflex eller inte. Finns skydd som gör att det inte går att se från sidan, men det är inte det jag är på jakt efter, utan något som gör att jag slipper se mig själv i skärmen. Någon som har ett tips? Mvh Birgitta
  4. Nigi

    Program-mappen

    Tack för hjälpen, det var det lilla programmet som jag hade glömt/blivit av med.
  5. Nigi

    Program-mappen

    Efter installation av nytt program så startar program-mappen varje gång jag startar datorn. Jag har varit med om det tidigare, men kommer inte ihåg hur man tar bort detta fenomen. Vill ha tips om hur man gör.
  6. Tack för hjälpen e-son. Detta fungerade bättre. Ska spara i ett dokument. Men det verkar som jag inte blivit av med några filrester när det gäller Framework 2.0. Samma uppdatering kommer igen när jag går till Windowsupdate. Borde inte göra det eftersom update söker igenom datorn. Men nu vet jag åtminstone hur jag ska bli av med den när den kommer igen.
  7. Hej e-son Jag kopierade över bat-filen till mitt skrivbord och klickade på den. Upp kom snutten i anteckningar och vad ska hända sedan? Kan du skriva en "idiot"säker beskrivning på hur man ska göra. Sådant här har jag aldrig sysslat med nämligen. Mina kunskaper är inte fullständiga när det gäller datorhantering. /Nigi
  8. Ja jag har XP Professional. Borde kanske ha nämnt det. Men frågar ju inte så ofta så jag har ingen färdig info om det. Försökte städa med CCleaner, men den lilla uppdateringssymbolen sitter som fastspikad ändå. Någonstans måste den ju kunna gå att radera bort.
  9. Jag har avinstallerat allt utom nr 1, men nu har jag fått en uppdatering på nr 2 och den kan givetvis inte installeras, men hur får jag bort den? Var hittar jag installationsfilen? Jag har ännu inte hittat någon applikation som kräver något utöver nr 1.
  10. Jag undrar om man kan avinstallera Framework och installera igen om det skulle behövas? Det tar så jädrans mycket plats på min lilla hårddisk. Har en laptop. Framförallt så tar ju uppdateringarna jättemycket plats.
  11. Laddade ner 8.5 i förrgår. Hos mig fungerar den precis som 8.1. Chattrutorna öppnas när någon skickar ett meddelande. Varför inte avinstallera och hämta den igen?
  12. Nigi

    Registry Repair

    Men - fungerar CCleaner så att registret repareras också? Har kört några testscanningar med ett par program och det finns saker som måste repareras, inte bara rensas bort.
  13. Nigi

    Registry Repair

    Men jag har inte Windows Vista utan Windows XP. Såg att på Jv16 Power tools kunde man ladda ner en 30 dagars trial. Men vad sägs om PC Tools då, Repair for Windows OS? Någon som har testat? Jag har tidigare goda erfarenheter av PC Tools Spyware Doctor. Den var bra, men slöade ner uppstarten ganska mycket. Bra support om man hade problem.
  14. Nigi

    Registry Repair

    Kan någon rekommendera ett bra program för Registry scanning och repair? Bra och lätt att använda, men inte för dyrt. Har testat några olika gratis scanningar och det är uppenbart en del som behöver fixas till.
  15. Jag hittade ännu en uppdatering av drivrutinerna på nätverkskortet igår. Något gjorde jag rätt under kvällen när jag fixade och donade. Testade innan jag stängde datorn vid 23.30 och då var jag uppe i 6 Mb/sek igen och när jag testade idag var jag uppe i 17 Mb/sek. Kanske leverantörens om har haft problem, vad vet jag. Har ett nätverkskort som heter Intel PRO/Wireless 2200BG Network Connection. Drivrutinen är version 9.0.4.33. Routern är en D-Link DIR-635 Wireless N Router. Men som sagt, allt verkar ha ordnat sig nu. Kollade på min sons dator och han hade ca 17 Mb/s också.
  16. Häromveckan bytte jag modem och router, eftersom min gamla från Netgear fungerade lite när den själv ville. Köpte en D-link istället. Kommer inte ihåg vad den heter, men det är en av de snabbare. Problemet är att i förra veckan kom jag upp till runt 6 MB/s men helt plötsligt är den nere under 1 MB/s. Kan det vara så att hastigheten ut från leverantören har blivit sämre igen? Inte längesedan de uppgraderade och kollade, förmodligen någon månad sedan när jag hade problem med den andra routern. Har ni något förslag på vad jag kan göra? Drivrutinerna på nätverkskortet är uppdaterade med senaste drivrutinerna. Är en IBM/Lenovo Thinkpad från R-serien, som är några år gammal. Har inte kollat de kabelanslutna datorerna, men ska göra det.
  17. Har äntligen hittat en förklaring som jag kan "köpa". I Microsofts diskussionsgrupper fanns det en hel del om Framework. "I have 3 netframework programs installed can I delete all but the latest? No, you shouldn't. Some programs require the specific version they were written for. -- Ken Blake, Microsoft MVP Windows - Shell/User" Man ska inte ge sig ................
  18. Verkar rätt komplicerat det där. Får se vad jag får för svar från Microsoft. Skulle vilja ha en mer detaljerad instruktion på svenska innan jag vågar mig på att avinstallera. Fast egentligen borde det ju kunna gå att avinstallera hela Framework och sedan installera om 3.0 med uppdateringar. Tar ju sån j...a plats på hårddisken.
  19. Gjorde en chansning och skickade frågan till Microsofts support i Sverige. Orkar inte leta igenom allt som finns skrivet på engelska.
  20. Sitter och går igenom min dator och bland annat kollar vilka program jag har installerade. Nu ser jag att det finns flera versioner av Microsoft Framework och jag undrar om det är möjligt att ta bort de äldre versionerna och bara spara den senaste. De tar plats och jag kan inte förstå att de har någon funktion längre - om nu inte senaste versionen bygger på de tidigare. T ex har jag avinstallerat alla versioner av Java och laddat hem den senaste igen. Nigi
  21. Vad är det som ska ändras? Ska jag ändra var mailen ska sparas? Det är ju filer som verkar ha försvunnit.
  22. Om du kollar på "Verktyg", "Sekretess" och "Vilka användare har lagt till mig på sin kontaktlista" (Visa), så ser du om du finns kvar på den blockerades lista. Så länge du gör det så kan du inte radera under blockerade. Om det irriterar dig så maila till vederbörande och be dom ta bort dig från sin lista. Jag har några som inte gett upp efter över ett år, men det är ju deras problem inte mitt.
  23. Har problem med Outlook Express på min nyaste dator. Flyttade över all e-post dit, men kan inte använda varken Outlook eller Outlook Express. Laddade ner Mozilla Thunderbird, men är inte riktigt nöjd och vill tillbaka till Outlook (hur jag nu ska lyckas exportera e-posten från Thunderbird?) Å, ä och ö blir ibland enbart frågetecken. I alla fall verkar det som något fattas i Outlook Express, antagligen några filer som försvunnit, så jag kunde inte hämta in e-posten. Har försökt med att avinstallera och andra knep som jag har hittat här och på Microsoft, men det är samma resultat, fungerar inte. Någon som har en idé om vad jag ska göra. Har en IBM Thinkpad med förinstallerade programvaror och har alltså problem med att installera om, eftersom jag naturligtvis får tillbaka samma program med samma fel.
  24. Har problem med att en dator inte stänger av sig själv utan startar om gång på gång. Antar att det finns en så kallad loop som gör detta, men hur hittar jag den och hur rättar jag till problemet?
×
×
  • Skapa nytt...